Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam też stalych ludzi którzy odbierają cielaki bo mam przeważnie w stadzie simental i polska czerwona. Odchowuje 2tyg i biorą od ręki . 

SMS z Łowicza:(

1z3)W zwiazku z zagrozeniem przeniesienia pryszczycy Powiatowi Lekarze Weterynarii apeluja do rolnikow aby przy zakupie zwierzat unikali tzw okazji. Zwierzeta 

(2z3)wprowadzane do stada mialy udokumentowane pochodzenie i status zdrowotny, a wszystkie osoby majace kontakt ze zwierzetami przestrzegaly bezpieczenstwa biol

(3z3)ogicznego.

Opublikowano

Baza Borki dostawy: Jalowice polskie i lotewskie kryte nasieniem sexowanym 4.04. 

Wiadomość od kolegi " Byłem dziś na posiedzeniu Zespołu Zarządzania Kryzysowego w Mińsku Maz.  Nie wygląda to kolorowo...

https://www.topagrar.pl/articles/bydlo-miesne/kosmiczne-ceny-cielat-sprawdz-ile-zaplacisz-za-cieleta-do-opasu-2529632   

Opublikowano

To tylko chwilowy pęd ceny cielaka. Jak już wykryją po wyborach pryszczycę w Polsce to już nie będzie miało znaczenia czy cielak z Węgier, Czech czy Zimbabwe 😂 wszystko będzie można do nas przywieść 

Opublikowano
robert1226 napisał:

To Ryki jeszcze starami mleko odbierają?😀😛😜

ten star to spory by musiał być 😁 kiedyś łuków odemnie starem z naczepą 10tys L przyjeżdżał 🙋‍♂️ teraz by miał kilka kursów 😁

Opublikowano
17 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Chłopie jak ktoś ci się wbija na oborę jak ty mu nie każesz to luta w zęby i się nauczy .

Nie wiem co to za polityka wchodzić do obory, u mnie każdy idzie do domu a nie do obory, ktoś obcy nawet gdy było normalnie to by na kopie wyleciał a teraz to wyszedł by z widłami w plecach.

17 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Chłopie jak ktoś ci się wbija na oborę jak ty mu nie każesz to luta w zęby i się nauczy .

Nie wiem co to za polityka wchodzić do obory, u mnie każdy idzie do domu a nie do obory, ktoś obcy nawet gdy było normalnie to by na kopie wyleciał a teraz to wyszedł by z widłami w plecach.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Ryki za marzec 2.37 brutto vat tł 4.38 bi 3.48 ilość taka seee 🤪 w cysternę nie wejdzie 🤭

5%vat? U mnie taka sama cena przy parametrach 4.59tluszcz 3.51 białko i 5%vat.

24tys litrów

Ewentualnie wyższe progi ilościowe.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano (edytowane)

Albo masz mniej udziałów 

Mi wyszło 2,33zł. 4.29 tłuszcz i 3.51 bialko

21tys litrów 

Edytowane przez pau
Pomyliłem się o jedną jednostkę
Opublikowano
Nintendo napisał:

8 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Ryki za marzec 2.37 brutto vat tł 4.38 bi 3.48 ilość taka seee 🤪 w cysternę nie wejdzie 🤭

5%vat? U mnie taka sama cena przy parametrach 4.59tluszcz 3.51 białko i 5%vat.

24tys litrów

Ewentualnie wyższe progi ilościowe.

ale z czym masz problem 🤔 no trochę w dół zaokrągliłem do pełnych...

pau napisał:

Albo masz mniej udziałów 

21tys litrów 

prezes mi łapówkę płaci by chwalić zakład 😁

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał(a):

ale z czym masz problem 🤔 no trochę w dół zaokrągliłem do pełnych...

prezes mi łapówkę płaci by chwalić zakład 😁

Patrz, żeby Ci prezes do łapówki premii nie dorzucił w postaci miliona komórek somatycznych przez 3 miesiące 🤔

Taki choirak z Ciebie że oficjalnie piszesz o łapówce? 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

inaczej: przeczytaj co napisałeś raz, dwa, albo do skutku i zastanów się nad znaczeniem słowa ,,łapówka" i w jakim świetle przedstawiasz prezesa, a po drugie łapówkarstwo jest ścigane z urzędu. A ty właśnie przyznałeś się do tego że taką otrzymałeś a prezes Ci ją dał. Może na twoim przykładzie lekkomyślności inni nauczą się najpierw myśleć a później pisać

Edytowane przez karol091193
Opublikowano
karol091193 napisał:

inaczej: przeczytaj co napisałeś raz, dwa, albo do skutku i zastanów się nad znaczeniem słowa ,,łapówka" i w jakim świetle przedstawiasz prezesa, a po drugie łapówkarstwo jest ścigane z urzędu. A ty właśnie przyznałeś się do tego że taką otrzymałeś a prezes Ci ją dał. Może na twoim przykładzie lekkomyślności inni nauczą się najpierw myśleć a później pisać

sam przeczytaj 🤦 i sens wyciągnij ...

mirekcich napisał:

Mówią że są ludzie i parapety,ale jakoś tych parapetów coraz więcej 😂

czasem wypadało by wiedzieć o czym się pisze 🤦 ,,taborety,, nie parapety niewiem już gdzie takiego zakwalifikować 🤔 a mówią też że uszy się myje a nie wietrzy...

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, pau napisał(a):

Albo masz mniej udziałów 

21tys litrów 

Czyli macie więcej dodatków od zgromadzonych udziałów niż samych udziałów wam pobierają? Trochę to zaburza system udziałów i inwestycji w mleczarnie z tych udziałów.

A młodsi też są pośrednio odcięci od tego systemu, ponieważ obecnie na udziały pobiera się niewiele.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
38 minut temu, slawek74 napisał(a):

sam przeczytaj 🤦 i sens wyciągnij ...

czasem wypadało by wiedzieć o czym się pisze 🤦 ,,taborety,, nie parapety niewiem już gdzie takiego zakwalifikować 🤔 a mówią też że uszy się myje a nie wietrzy...

Ja akurat nie do ciebie...