Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

O widzisz, ustawiłeś ich na równi z kc PZPR. Tylko tamci oprócz propagandy kupę przemysłu zbudowali

bo mieli w d*pie opinię publiczną , nie musieli sie martwić czy ich wybiorą i mogli sie skupić na robocie. No i wreszcie  - mogli sami dobrać ludzi zamiast na siłę zagospodarowywać durni których wybierze im proletariat

1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Nie popiera ale wyciąga rękę bo mu coś zabrali. To się hipokryzja nazywa.

Czyli kase mogą brać tylko ci co ujnie  popierają? 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

O widzisz, ustawiłeś ich na równi z kc PZPR. Tylko tamci oprócz propagandy kupę przemysłu zbudowali

I Gierek zadłużył tym sposobem kraj i nasze praprawnuki będą to jeszcze spłacać :ph34r:.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Ale uwalając Nawrockiego odbije się to na Kaczyńskim.

Kaczyńskiemu już nic nie zaszkodzi, ponieważ miał okazję odejść w blasku chwały a odejdzie i tak w niesławie. Czarnek ( jako osoba inteligentna) wie że szkoda męczyć się ze stadem partyjnych frustratów i lepiej zapewnić sobie miejsce w Wikipedii jako kolejny Prezydent RP. A co mu szkodzi?

Opublikowano

Raczej kpi z ogólnego przekazu solidaruchów którzy jedyne co zrobili to rozjebali co poprzednicy wybudowali i stworzyli. Uwłaszczyli się na czym się dało a resztę zachodowi oddali.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał(a):

Tylko tamci oprócz propagandy kupę przemysłu zbudowali

Tiaaa.

Tylko zauważ że inne kraje tez zbudowały.

My tyle ile kraj rad pozwolił..

Sądzisz że to były dobre czasy?

Że rusek decydował za nas wtedy?

Czy bardziej kartki żywnościowe Tobie by się podobały, czy może kolejki po chleb?🤔

6 minut temu, Ulman napisał(a):

Czyli kase mogą brać tylko ci co ujnie  popierają

No a Rusków?

Twoi coś oferują oprócz medali?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaa.

Tylko zauważ że inne kraje tez zbudowały.

My tyle ile kraj rad pozwolił..

Sądzisz że to były dobre czasy?

Że rusek decydował za nas wtedy?

Czy bardziej kartki żywnościowe Tobie by się podobały, czy może kolejki po chleb?🤔

Była propaganda był rozwój przemysłu budowa nowych zakładów.

Co dziś po za propagandą, oddawaniu suwerenności unii i wyprzedażą resztek?

Łapiesz o co biega? 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał(a):

Czyli kase mogą brać tylko ci co ujnie  popierają? 

Hubertusowi muszę tłumaczyć ale Tobie ?

16 minut temu, Ulman napisał(a):

Eurosceptyków jest w ujni wielu i żaden wstyd wyciągać kase ze swoich podatków. Ty popierasz pisowski socjal pińcet i kolejne emerytury?

4 minuty temu, Ulman napisał(a):

przecież to już 30 lat temu zostało wyzerowane. O czym ty tu bredzisz?

Jak to @mirro mówi drę łacha 😁.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Co dziś po za propagandą, oddawaniu suwerenności unii i wyprzedażą resztek?

Noooo propaganda o wstawaniu z kolan, wybijaniu na niepodległość i repolonizacji?

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Kaczyńskiemu już nic nie zaszkodzi, ponieważ miał okazję odejść w blasku chwały a odejdzie i tak w niesławie. Czarnek ( jako osoba inteligentna) wie że szkoda męczyć się ze stadem partyjnych frustratów i lepiej zapewnić sobie miejsce w Wikipedii jako kolejny Prezydent RP. A co mu szkodzi?

Premier więcej może a prezydent to polityczna emerytura.

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tylko czyja to wina...nie wiem.

Polityków.

Opublikowano

PiS by nie był zły, jak by im sie w d*pach nie poprzewracało...

Na tych starców budujących nienawiść w naszym kraju już patrzeć nie mogłem.

Sępy smoleńskie i takich co to im się nalezy...

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Noooo propaganda o wstawaniu z kolan, wybijaniu na niepodległość i repolonizacji?

Patrz, coś jest w tej repolonizacji bo nawet najbardziej proniemiecki premier, który chyba ma największe osiągnięcia w wyprzedaży Polski i promocji zachodniego kapitału o niej w kampanii mówić zaczął. 

I najlepsze, że  dostarczyciele wełny mu wierzą🤣

Opublikowano

zmieniają się czasy i nie ma za czym tamtym okresem nie warto tęsknić , chyba że się nic samemu nie potrafi ale warunki na rozwój są nadal wystarczy mieć pomysł powoli to firmy z Polski wchodzą na inne rynki , pewnie w każdym regionie są sklepy lokalnych sieci itd jak chcecie tak wspomagać rozwój Polski to możecie 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

PiS by nie był zły, jak by im sie w d*pach nie poprzewracało...

Na tych starców budujących nienawiść w naszym kraju już patrzeć nie mogłem.

Sępy smoleńskie i takich co to im się nalezy...

Jeżeli chodzi Ci o Pis to winna jest druga kadencja. Natomiast jeżeli chodzi o całokształt to Wałęsa z Balcerowiczem i t.z.w. Okrągły Stół. O tym już @Agrest mówił.

24 minuty temu, Agrest napisał(a):

Raczej kpi z ogólnego przekazu solidaruchów którzy jedyne co zrobili to rozjebali co poprzednicy wybudowali i stworzyli. Uwłaszczyli się na czym się dało a resztę zachodowi oddali.

15 minut temu, jarecki napisał(a):

zmieniają się czasy i nie ma za czym tamtym okresem nie warto tęsknić , chyba że się nic samemu nie potrafi ale warunki na rozwój są nadal wystarczy mieć pomysł powoli to firmy z Polski wchodzą na inne rynki , pewnie w każdym regionie są sklepy lokalnych sieci itd jak chcecie tak wspomagać rozwój Polski to możecie 

Mówimy o następcach PZPRu i co udało się im "osiągnąć". A co do pomysłu to już trudno znaleźć lukę no i w niektórych firmach pojawia się widmo kryzysu.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dsbh napisał(a):

Jeżeli chodzi Ci o Pis to winna jest druga kadencja. Natomiast jeżeli chodzi o całokształt to Wałęsa z Balcerowiczem i t.z.w. Okrągły Stół. O tym już @Agrest mówił.

Owszem.

Poszło na zbyt wiele ustępstw...ale może to była cena pozbycia się komuny....nie wiem...człowiek popełnia błędy...

...jednak ja za komuna nie tęsknię...może i budowali, ale czy było inne wyjście?

Nie chcę być znowu zależny od ruskich....jednak rozumiem że niektórym to odpowiada 

Opublikowano

troche rynek jest przegrzany to fakt ,, ceny usług są już tak wysokie żę spokojnie można z 15 % z cen zejść i tez sie zarobi . fryzjer już 50 zł

3 minuty temu, dsbh napisał(a):

A co do pomysłu to już trudno znaleźć lukę no i w niektórych firmach pojawia się widmo kryzysu.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Owszem.

Poszło na zbyt wiele ustępstw...ale może to była cena pozbycia się komuny....nie wiem...człowiek popełnia błędy...

...jednak ja za komuna nie tęsknię...może o budowali, ale czy było inne wyjście?

Nie chcę być znowu zależny od ruskich....jednak rozumiem że niektórym to odpowiada 

Komuna się sypała i oni zdawali sobie sprawę że już nic więcej nie osiągną w kraju. Czemu przewrót nie nastąpił w 1980 roku na przykład po powstaniu Solidarności ? Ponadto popatrz na Czechy. Havel sobie lepiej poradził z przemianami czy Wałęsa ?

Opublikowano

Jaka miarą mierzyć kto sobie lepiej radził ? Według danych Polska ma najmniejszy udział firm z kapitałem zagranicznym w odniesieniu do PKB z państw postkomunistycznych 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Havel sobie lepiej poradził z przemianami czy Wałęsa ?

Nie wiem.

Olał co było. Robili co potrafili...i co mogli...

Trzeba do przodu patrzeć.

• Like 1