Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy to ważne wasze pierdolety...

Dziś sobie tak myślalem czym różni się Rosja od USA? Myślę że niczym.... Szkoda mi Persów 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)

mam prawie 60 sztuk bydła na dziś ..chcesz skan z irz 🤣

ja tam mom to pokazuje ..u mnie budy się nie walą i nie robię złomem z PRL ..krowy tylko mamki ,mleka już nie oddaje ..Marta ci nie powiedziała 🤪🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
34 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Właśnie o to chodzi że w tartaku jest strasznie przejebana robota i raczej nikt o zdrowych zmysłach nie chce tam pracować. Przynajmniej tak jest u nas, a w moich stronach jest Zagłębie tartaków 

zagnansk to gdzies kolo ciebie.tartak jeszcze funkcjonuje ??

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

zagnansk to gdzies kolo ciebie.tartak jeszcze funkcjonuje ??

Do Zagnańska za 45, 50 km. Tam to nie wiem nic o tartakach, tam dąb Bartek niedaleko Zagnańska. Trzy lata temu tam robiłem poddasze naprzeciwko był Bartek😁

Opublikowano

rzeczywiscie . przejezdzalem tam wczoraj niedaleko  i tak mi sie przypomnialo ,jak robilismy klody dla nich,ale dawno nie widzialem zeby byli po drzewo.maja u nas swoj las.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie w okolicy tak samo. Są porzadne tartaki gdzie dajesz liste materiału jakiego chcesz, do tego mogą ci zaimpregnować ciśnieniowo. Za jakiś czas odbierasz albo nawet ci przywożą i tyle. Na miejscu masz stosy różnych desek czy łat od ręki możesz powybierać. Cen powiem ci że za bardzo nie znam. Jeżeli chcesz mogę ci dać namiary to mógł byś zadzwonić i sprawdzić. W okolicy Suwałk Olecka jest tego nawet sporo i to są konkretne firmy naprawde fachowe.

Są też takie dziad firmy jak ten wyzej co tną coś tam po krzakach na czarno tnie rozyebanym trakiem gdzie robi w opór odpadu, ale to co raz mniej już.

Chciałem tylko porównać jak to wygląda gdzie indziej ale widzę że nie ma z kim rozmawiać. Mało wiarygodny i konkretny pod tym względem. Co do transportu to u mnie w zależności od tartaku i ilości zamawianego materiału. Jedni przywożą w cenie a inni chcą dopłatę. Konkurencja duża także jest w czym wybierać.

54 minuty temu, Wpaw napisał(a):

A ty ile płacisz pracownikom 10 zł mają na godzinę? 

Myślisz, że Ci odpowie skoro nie chciał powiedzieć ile za metr materiału sobie życzy ? Na czymś się musiał dorobić a w zasadzie na kimś.

45 minut temu, Wpaw napisał(a):

Właśnie o to chodzi że w tartaku jest strasznie przejebana robota i raczej nikt o zdrowych zmysłach nie chce tam pracować. Przynajmniej tak jest u nas, a w moich stronach jest Zagłębie tartaków 

Kostka brukowa, asfalt, papa, roboty na budowie chociażby łaciarz. Cały czas na kolanach. Jest sporo ciężkich robót ale żadna praca nie hańbi. Nawet bodyguard @jacus :ph34r:. Tylko jest jedno ale. Aby być pracodawcą trzeba do tego dorosnąć. Najgorsi są tacy prezesi którzy roboty nie znają i myślą że są bóg wie kim.

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak chcesz znaleźć gdzie mieszka największy zmyślak na AF to włącz google maps w okolicach Filipowa z kosmosu widać ten jego tartak kantówke i oflisy.

mi kilka filipowów pokazuje i oczopląsu dostaję 

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał(a):

Myślisz, że Ci odpowie skoro nie chciał powiedzieć ile za metr materiału sobie życzy ? Na czymś się musiał dorobić a w zasadzie na kimś.

Kostka brukowa, asfalt, papa, roboty na budowie chociażby łaciarz. Cały czas na kolanach. Jest sporo ciężkich robót ale żadna praca nie hańbi. Nawet bodyguard @jacus :ph34r:. Tylko jest jedno ale. Aby być pracodawcą trzeba do tego dorosnąć. Najgorsi są tacy prezesi którzy roboty nie znają i myślą że są bóg wie kim.

Ja nie powiedziałem że praca hańbi, tylko że jest ciężko i nikt nie chcę pracować. 

Najgorsze przede wszystkim jest to cwaniactwo....

Opublikowano

Jacuś zapytam bez złośliwości?

Rozróżniasz soję od fasoli?

Pisałeś wcześniej o plantacjach fasoli wokół Parchatki Kazimierza...

Jakoś z dawnych obserwacji ni uja mi nie pasuje.

Chyba jako absolwent szkoły rolniczej takiej pomyłka byś nie zrobił?

@mirro co tam rośnie?😜

Opublikowano

ja nie szukam klienta  na forum i nie ogłaszam że  ceną bo mam parcia na robotę bo mi nie brak ...biorę to co chce i co mi pasuje ....a takich klientów na tysiące metrów roboty to miałem na pęczki ,kup  najlepiej drewno zrób robotę i błagaj

5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ja nie powiedziałem że praca hańbi, tylko że jest ciężko i nikt nie chcę pracować. 

żeby to odebrali a potem wypatruj kasy jak świnia nieba 

już nie jeden się tak  dorobił 🤣

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał(a):

@mirro co tam rośnie?😜

Uroki jazdy autokarem...

Widzisz że coś jest, za oknem ..tylko wes to zobacz... co to było...😆

Takie życie Jacusia...

Hipotetycznie...widzi...😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano

Sugerujesz że mu się horyzont zakrzywia? Ja nic nie chcę sugerowaxć, choć i tak pewno jako atak to odbierze. Krytykować to on a nie go... Ale jeśli to fasola to ok, przyznam się do fałszywych podejrzeń

Opublikowano
15 minut temu, Wpaw napisał(a):

To akurat tak mi się skojarzyło z jacusiem że go tu wyśmiewają a jak dobrze trafił to pierdzi w stołek 24 godziny w tym co 2 godziny obchód a potem wolne 48 i kasa leci. Nie narobi się to ma czas na głupoty :P.

10 minut temu, Agrest napisał(a):

@mirro co tam rośnie?😜

Może autobus za szybko jechał :ph34r:.

9 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja nie szukam klienta  na forum i nie ogłaszam że  ceną bo mam parcia na robotę bo mi nie brak ...biorę to co chce i co mi pasuje ....a takich klientów na tysiące metrów roboty to miałem na pęczki ,kup  najlepiej drewno zrób robotę i błagaj

Klienta łatwo stracić gorzej odzyskać. Mówisz że robisz ok. 3 dachy rocznie ? To daje jakieś ok. 30 tys zł. Szału nie ma na cały rok.

@12Pafnucy był szybszy w wyjaśnieniach :).

• Haha 1
Opublikowano

26 minut temu, dsbh napisał(a):

Chciałem tylko porównać jak to wygląda gdzie indziej ale widzę że nie ma z kim rozmawiać. Mało wiarygodny i konkretny pod tym względem. Co do transportu to u mnie w zależności od tartaku i ilości zamawianego materiału. Jedni przywożą w cenie a inni chcą dopłatę. Konkurencja duża także jest w czym wybierać.

ja juz prawie rok pracuje w innym miejscu.

14 minut temu, Agrest napisał(a):

@mirro co tam rośnie?😜

w jednym masz racje-jako rolnik rozrozniam fasole od soi..

dziwna ta soja -chyba z centrali nasiennej w czarnobylu,  pnie sie po tyczka i sznurkach na pare metrow ..

zeby byc zlosliwy -potrzebne jest jedno.nie mozna byc toba 😂

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Uroki jazdy autokarem...

Widzisz że coś jest, za oknem ..tylko wes to zobacz... co to było...😆

Takie życie Jacusia...

Hipotetycznie...widzi...😆

no z motocykla to duzo widac .. 

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

To akurat tak mi się skojarzyło z jacusiem że go tu wyśmiewają a jak dobrze trafił to pierdzi w stołek 24 godziny w tym co 2 godziny obchód a potem wolne 48 i kasa leci. Nie narobi się to ma czas na głupoty :P.

To co cieciem jest?🤭😁

Ja pierdu taka inteligencja 🤭 sie marnuje 🙆😁😁

17 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

najważniejsza jest ciągłość, jak robisz dobrze i w miarę tanio zawsze masz robotę

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał(a):

Sugerujesz że mu się horyzont zakrzywia?

Hmmm.

Horyzont....

Tam gdzie jest....

Północ wał, południe śmietnik...

Wschód jakiś skansen, zachód kupa gówna ..

Horyzonty Jacusia🤣😆

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To co cieciem jest?🤭😁

Ja pierdu taka inteligencja 🤭 sie marnuje 🙆😁😁

najważniejsza jest ciągłość, jak robisz dobrze i w miarę tanio zawsze masz robotę

Jakim cieciem ? Bodyguardem :ph34r:.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

no z motocykla to duzo widac ..

Oczywiście że tak...

Kompletnie co innego..

Widzi się naprawdę więcej i w każdym miejscu idzie się zatrzymać ..

Naprawdę zupełnie coś innego niż jazda puszką.

2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Parking sekurity manager....🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Powiedz że jeszcze w Biedronce?🤭

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

dziwna ta soja -chyba z centrali nasiennej w czarnobylu,  pnie sie po tyczka i sznurkach na pare metrow ..

A tobie się coś z chmielem nie pomyliło ?

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Powiedz że jeszcze w Biedronce?🤭

Z tego co mówił u niego nie ma Biedronki. Czyli w Lidlu :P.