Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, outstanding napisał(a):

Jeśli sprzedający pomylił datę przemieszczenia przez co przekroczyło 7 dni na przemieszczenie i zrobił korektę powinno u mnie wyskoczyć coś w irz o korekcie?

Można podejrzeć datę przemieszczenia pierwotnego właściciela wchodząc w irz -> zwierzęta-> dane podstawowe -> wpisujemy nr kolczyka sztuki którą chcemy sprawdzić i mamy wszystkie przemieszczenia dokonane na dowolnym zwierzęciu nawet nie będącym w naszym gospodarstwie 

Opublikowano
3 minuty temu, outstanding napisał(a):

Jeśli wchodzę tak jak Ty mówisz faktycznie widać druga datę również, ale czy ja nie powinienem dostać jakiegoś powiadomienia z tego tytułu?

Po dokonaniu korekty przez tą osobę po prostu będziesz mieć przy zdarzeniu status prawidłowy, ja osobiście powiadomienia o korekcie nigdy nie dostałam 

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 24.02.2025 o 19:18, Cybulek17 napisał(a):

Potrzebuję 5 byczków na mleko , płacę jak za prezydenta 😆 całe warmińsko mazurskie i zachód podlasia 

Gdzieś rejon Myszyniec ? 

to ile płacisz za taskie na mleko to moze sie cos znajdzie 

ps  cena wrociła

idzie dostac 20.5 zł brutto za U klasowe byki

Opublikowano

Niestety już nie aktualne 🙂 

Teraz tylko byczki 150 - 350kg , żarłaki, odsadki   ( ewentualnie jałówki w pakiecie )

Z braku czasu zakończyłem przygodę z cielakami na mleko 

20251104_133858.jpg

received_765029616568973.jpeg

Jakby ktoś coś miał to zapraszam do kontaktu 

• Like 6
Opublikowano

Wczoraj pojechały 8 szt. Hf z luzu , 6 szt w O klasie,2 w R, waga średnia 780kg brutto, 6% odpad . Cena 15.70 netto, łódzkie stały lokalny odbiorca. Panowie przekroczy dobry Hf w ciągu tygodnia 16 netto, realne?

Opublikowano
23 minuty temu, Janek54321 napisał(a):

Z tego co słychać to handlarze dzwonią bo bydła brak, skup do czwartku i od piątku do środy wolne więc są realne szansę na podwyżki 

Myślę że to tylko chwilowe..z krajow Mercosur po nowym roku ma być ostro sprowadzane

Opublikowano
Godzinę temu, nikolas29 napisał(a):

Myślę że to tylko chwilowe..z krajow Mercosur po nowym roku ma być ostro sprowadzane

Nie rozumiem tylko jednego... Skoro z tego Mercosur jest takie dobre i tanie to dlaczego żydzi jak sama nazwa wskazuje wolą kupić z Polski ta drogą wołowinę...albo tak samo Algieria czy inne państwa mazulmanskie...

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0303 napisał(a):

Nie rozumiem tylko jednego... Skoro z tego Mercosur jest takie dobre i tanie to dlaczego żydzi jak sama nazwa wskazuje wolą kupić z Polski ta drogą wołowinę...albo tak samo Algieria czy inne państwa mazulmanskie...

Mączka mięsno kostna i stymulator wzrostu. Żydki i muzeumanie wiedzą że jedzenie to zdrowie. Dlatego im i 3 letni hf smakuję, a brojlera pędzonego oddają na Europę. 

Opublikowano
3 godziny temu, Janek54321 napisał(a):

Z tego co słychać to handlarze dzwonią bo bydła brak, skup do czwartku i od piątku do środy wolne więc są realne szansę na podwyżki 

Handlarze może wolne. Ale zaklady idą normalnie. Dzisiaj dzwonili z OSI o sprzedaż na 10, 12 listopada. I na te dni zaproponował 

Byk O 29, R 29,5

Jałówka R29,5

Krowa O 27,5 R 27,8

Opublikowano
34 minuty temu, kat napisał(a):

Handlarze może wolne. Ale zaklady idą normalnie. Dzisiaj dzwonili z OSI o sprzedaż na 10, 12 listopada. I na te dni zaproponował 

Byk O 29, R 29,5

Jałówka R29,5

Krowa O 27,5 R 27,8

Oddawałeś do OSI jak wychodzą wybicia?

Opublikowano
6 godzin temu, KamilK199 napisał(a):

Wczoraj pojechały 8 szt. Hf z luzu , 6 szt w O klasie,2 w R, waga średnia 780kg brutto, 6% odpad . Cena 15.70 netto, łódzkie stały lokalny odbiorca. Panowie przekroczy dobry Hf w ciągu tygodnia 16 netto, realne?

Kto z łódzkiego odbierał?

Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Kiedyś wstawiałem zdjęcie wybić bo ktoś tu nie wierzył w to co pisałem. Nie wiem czy da się to gdzieś podejrzeć na profilu.

Zależnie od byka 52 do 59 kiedyś.  Byki własne od krów mlecznych. Krowy wybijają się 47 do 53%. Jak przeliczę na żywą ile by wyszło to jestem zadowolony.

Opublikowano
16 minut temu, kat napisał(a):

Kiedyś wstawiałem zdjęcie wybić bo ktoś tu nie wierzył w to co pisałem. Nie wiem czy da się to gdzieś podejrzeć na profilu.

Zależnie od byka 52 do 59 kiedyś.  Byki własne od krów mlecznych. Krowy wybijają się 47 do 53%. Jak przeliczę na żywą ile by wyszło to jestem zadowolony.

Te wybicia to z wagi brutto netto

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Słabo, na krowie jadą jak chcą , takie samo wybicie czyli 43% na krowie wraku 650 kg a krowie prawie 900kg i to od wagi netto gdzie według ich wagi te krowy podczas drogi gubią po ponad 8%. Ogólnie nie polecam. Wszystko ważę u siebie na wadze przed wejściem na samochód 

Edytowane przez Tomasz0303
  • Like 1