Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał(a):

Kiedyś miał 

Za dzieciaka każdy miał dobre, a potem to już od człowieka zależy czy jest człowiekiem czy k****.

Opublikowano
30 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Mam na handel parę mięsnych sztuk i zawsze tych małych rolników nikt nie szanuje. Jeden przyjechał popatrzył jak mu powiedziałem że ten jego cennik że jałówka 14 netto to trochę słabo i krowa 12 netto za moje mięsne to już kontakt się z nim urwał od tygodnia. Drudzy przez telefon mówią te same stawki. Tak prowadzić biznes że na kilogramie 3 złote to idiota może a później nie ma małych gospodarstw...

Wrzuć zdjęcia .

Opublikowano
Godzinę temu, AdamRo napisał(a):

Czarna krowa 13, czerwona 12,5 pod warunkiem że mają ponad 700 kg. Jałówki po 15-15,5 na spokojnie.

Jeszcze teraz podeślij kupca do mnie co to zapłaci bo moje Janusze nie chcą 

Opublikowano
9 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Ile kg miały? Typowe wieszaki hf? Dużo skity na nie wzięli?

610 i 630. Typowe hf skórka i kość ale gość 😉 Poszły na wbc dodatkowo. 

Opublikowano
22 minuty temu, Marcin133 napisał(a):

610 i 630. Typowe hf skórka i kość ale gość 😉 Poszły na wbc dodatkowo. 

Ile lat miały 🤔 ojciec w maju sprzedał po 3 cielaku bo zacielić się nie chciało. Waga 500 kg i po 10 brał brutto 

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

co tydzień im tu malujesz?

Jak są jeszcze małe i bez większych biegunek to jest czysto , czochradło też działa bo się nie obcierają o ściany 

Opublikowano

Witam miał ktoś podobny problem co ja? Mianowicie sprzedałem 2 cielaki innemu gospodarzowi około 100km ode mnie i przy sorzedazy kupujący twierdził że jest w niebieskiej strefie tak jak ja a teraz okazało się po kilku dniach że jednak on nie jest w strefie i co w takiej sytuacji z przemieszczeniem takich cielaków ? Będą się czepiać z inspekcji? 

Opublikowano (edytowane)

@Bartek1994 pewnie się przyp*edolą, zrobiliście tak jakby kupić prosiaka z strefy asf i przewieźć go do rejonu co niema żadnej strefy 

Jak coś to ciebie się raczej nie będą czepiać bo to on wywiózł cielaka poza strefę a nie ty 

Edytowane przez krzysiek277
Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek277 napisał(a):

@Bartek1994 pewnie się przyp*edolą, zrobiliście tak jakby kupić prosiaka z strefy asf i przewieźć go do rejonu co niema żadnej strefy 

No coś w ten deseń. Pytanie teraz co z tym zrobić czy jechać po te cielaki z powrotem puki jeszcze nie zrobiłem przemieszczenia czy czekać. W internecie nie ma informacji do kiedy będą obowiązywać te strefy. Niby ostatnie ognisko w styczniu to już dość długo 

Opublikowano
7 minut temu, Bartekj1994 napisał(a):

Witam miał ktoś podobny problem co ja? Mianowicie sprzedałem 2 cielaki innemu gospodarzowi około 100km ode mnie i przy sorzedazy kupujący twierdził że jest w niebieskiej strefie tak jak ja a teraz okazało się po kilku dniach że jednak on nie jest w strefie i co w takiej sytuacji z przemieszczeniem takich cielaków ? Będą się czepiać z inspekcji? 

Badanie na Twój koszt 

4 godziny temu, kris82 napisał(a):

Jakim sprzętem bielisz

Pistolet do tynkowania

Opublikowano

Jakbyś je zabrał spowrotem to wtedy nikt nic nie wie i święty spokój 

Kolega mi ostatnio mówił że stary są wprowadzane na pół roku czyli jeszcze miesiąc będą na pewno, a mogli by już znosić bo niemam gdzie cielaków brać, bo umnie strefy niema a do okoła wszędzie jest...

Opublikowano
9 godzin temu, grey6 napisał(a):

Ktoś chętny kupić roczne 4 szt. 2 jałoszki dwa byczki. Gmina Człuchów. Pomorskie.

Screenshot_20250605-085130~2.png

Co za to Chcesz?

8 godzin temu, donweter1989 napisał(a):

@Cybulek17  nasze rejony, jeno u mnie miejsca brak. Może Ty

Nie tylko Wasze

• Like 1