Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Popier96 napisał(a):

Pasternak to biała marchew. Z pietruszką ma mało wspólnego. Jedynie wygląd. Smak to marchew. 

Dla mnie podchodzi pod smak pietruszki. 

5 minut temu, konteno napisał(a):

@malaczarna zrobiłem do piwnicy regał na słoiki z twoimi grzybkami

IMG_20250412_213439.jpg

Mam takie coś już naście lat. Mój miejski mi zrobil

Opublikowano
58 minut temu, wojtal24 napisał(a):

usługi porobiłeś?

Posadzone. Jak za starych czasów, ludzie chcą bimbrem albo gorzałą częstować i niektórzy to nawet o stawkę nie pytają tylko rzucają pieniędzmi bez pytania ile. Wydawać trzeba było. 

15 minut temu, konteno napisał(a):

bo do grobu nie zabiorę więc takiego jak twoje parcia na robote nie rozumiem i też nie widze u siebie 

Tylko co robić? Rozmyślać, zamartwiać się i czekać na śmierć? Korpusy z ramkami przygotowane i do roboty, u sąsiada 5, potem 8 u siebie obrobić i 7 wyjazdowo u Seniora a nie ryśkować...

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał(a):

To ten mleczny 🤔 

Bo wlazł w czerwoną słomkę 

Screenshot_2025-04-13-10-15-17-926_com.android.chrome.jpg

Ooo... dziwne...LM mam w fioletowych...a bywały też w niebieskich

1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Kiedyś mieliśmy bysia to cały czas mial

Bykom się czasami kółka w nozdrza zakłada na stałe...na zdjęciu jest pierwiastka

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ooo... dziwne...LM mam w fioletowych...a bywały też w niebieskich

Bykom się czasami kółka w nozdrza zakłada na stałe...na zdjęciu jest pierwiastka

Teraz Percy ostatnio Princer i też czerwony był 

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

@pedro2 znalazłaś tych majstrów do dachu? 

u somsiada wczoraj robili, zoba która godzina a oni jeszcze w pracy 

8C902D407C4D_20250412194448114_cam0.jpeg

@Qwazi nie wiem czy mnie wtedy policjant wprowadził w błąd, ale takie kamery skierowane na pibliczną drogę to chyba za bardzo legalne nie są ?? Własna posesję można monitorować ale drogę publiczną to już chyba nie ??

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

12 minut temu, radekz200 napisał(a):

@pedro2 znalazłaś tych majstrów do dachu? 

u somsiada wczoraj robili, zoba która godzina a oni jeszcze w pracy 

@Qwazi nie wiem czy mnie wtedy policjant wprowadził w błąd, ale takie kamery skierowane na pibliczną drogę to chyba za bardzo legalne nie są ?? Własna posesję można monitorować ale drogę publiczną to już chyba nie ??

w pl można .... gdyby nie było by można to i kamerki samochodowe były by zakazane w niektórych krajach kamerek zakaz

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

droge publiczna można ale posesję sąsiada bez zgody już nie ...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Do okulisty🤦...

Jak można nie odróżnić białego od kolorów 🤭...

U niewolników tak bywa. Mało czasu na wszystko i w biegu wziął pierwszą lepszą.

Siema pogodnie. Opad atmosferyczny do tej pory 15mm. Po niedzieli od czwartku będę w domu to brać się za sadzenie ziemniaków.

@Chłoporobotnik zasadzone już 🤔

Opublikowano (edytowane)

"""Co może obejmować monitoring domu?

Kamery wokół domu w Polsce mogą patrzeć na:

Wjazd do posesji oraz drogi dojazdowe

Teren przyległy do posesji (np. ogród, podjazd, garaż)

Wejście do domu oraz drzwi zewnętrzne

Okna oraz fasady domu

Należy pamiętać, że nie można patrzeć przez okna sąsiadów lub na ich posesję, ponieważ to narusza ich prywatność. Kamery mogą być skierowane tylko na tereny, na których mieszkańcy posiadają prawo własności lub użytkowania

Co grozi za nagrywanie monitoringiem domowym i naruszenie prywatności sąsiada?

Nagrywanie kamerami domu sąsiada i naruszenie jego prywatności jest niezgodne z prawem i może prowadzić do odpowiedzialności karnej lub cywilnej. Możliwe konsekwencje to grzywna, ograniczenie wolności lub pozbawienie wolności do lat 2, a także zadośćuczynienie finansowe dla osoby, której prywatność została naruszona. Ponadto, takie działania mogą być uznane za stalking i skutkować nakazem zakazu zbliżania się do osoby, której prywatność została naruszona"""""

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z tym monitoringiem jest tak, że można nim objąć własną posesję oraz miejsce publiczne. Tyle, że całym sednem jest zgoda osoby, której wizerunek się zarejestruje. Zatem jeśli są tabliczki "obiekt monitorowany", to wchodząc w ten obszar osoba wyraża zgodę na zarejestrowanie swojego wizerunku. 

Tyle, że w przypadku nieprawidłowości nie jest to ścigane ma drodze karnej, tylko można składać pozew cywilny o tzw naruszenie dóbr osobistych 

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

To tak na zawsze czy tylko chwilowo?

Palmy poświęcone? 

Ile trzeba wsypać żeby takie cudo urosło?

IMG_20250413_101037.jpg

Zależy z jakiej odległości zdjęcie zrobisz :ph34r:.

Godzinę temu, konteno napisał(a):

@malaczarna zrobiłem do piwnicy regał na słoiki z twoimi grzybkami

IMG_20250412_213439.jpg

Delikatny się wydaje.

54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Posadzone. Jak za starych czasów, ludzie chcą bimbrem albo gorzałą częstować i niektórzy to nawet o stawkę nie pytają tylko rzucają pieniędzmi bez pytania ile. Wydawać trzeba było. 

Tylko co robić? Rozmyślać, zamartwiać się i czekać na śmierć? Korpusy z ramkami przygotowane i do roboty, u sąsiada 5, potem 8 u siebie obrobić i 7 wyjazdowo u Seniora a nie ryśkować...

Czyli żyjesz aby pracować ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v