Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

z tego co poczytałem to do czterosuwu nie trzeba oleju dolewać ? Spalanie też może być o poowe niższe ?  młody chce isc na A1 i se ubzdurał Aprille RS

2 suw jak piła czy kosa , spalanie w każdym cyklu i przy każdym obrocie wału korbowego , w 4 suwie co 2 obroty i stąd różnice w  mocy 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, konteno napisał(a):

2 suw jak piła czy kosa , spalanie w każdym cyklu i przy każdym obrocie wału korbowego , w 4 suwie co 2 obroty i stąd różnice w  mocy 

Ale na A1 to nie ważne, masz limit 15KM i koniec ... A nawet 125cm w 4T spokojnie te 15KM przy obecnej technologii robi ... Jedyną zaletą 2T może być lepszy przebieg momentu obrotowego w dolnym zakresie obrotów.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Nie ma jak to... bezinteresowność

po przyjacielsku🤷😁...👇

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no...tyle to nie...

Już prawie dobijamy targu ze Sławkiem...

Czyj borysz się nie możemy zdecydować.

7 minut temu, radekz200 napisał(a):

proste że tak 👍 to oddasz to słomę po 50 zł?

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał(a):

@12Pafnucy weź jakieś kapcie po sasiadach pozbieraj i jak zalatwi se transport to dobijaj targu 😆

dla ciebie to Pan Zbyszek 😉

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no...tyle to nie...

uważaj aby on na handel tego nie wziął 😛

• Confused 2
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

po przyjacielsku🤷😁...

...inwestycja....w przyjaźń...🤔

przywoź tą słomę po tyle co mowiliśmy a za transport dzisiaj w nocy się byczek urodził pasuje 🤔

Opublikowano (edytowane)

Kurna ...słomiany wdowiec, słomiany zapał.

A na af powstała słomiana przyjaźń ..😆

38 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zobacz Zbigniew ilu masz teraz przyjaciół...

...przez słomę 🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
Qwazi napisał:

Zobacz Zbigniew ilu masz teraz przyjaciół...

...przez słomę 🤭

Zbycho poważny i ja też poważny a nie jakiś tam....

radekz200 napisał:

5 minut temu, konteno napisał(a):

@12Pafnucy weź jakieś kapcie po sasiadach pozbieraj i jak zalatwi se transport to dobijaj targu 😆

dla ciebie to Pan Zbyszek 😉

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no...tyle to nie...

uważaj aby on na handel tego nie wziął 😛

chyba ty...🤦 w czoło się 🔨

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

No nie wątpię nawet 🤷...

Jak Ty mu poważnie krzykniesz 1600 za tego nocnego byczka, to on, równie poważnie...160 za belkę🤭😁😆

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

myślałem że ty jej kupiles I się chwalisz

chyba zartujesz .. zlotowka za sztuke to zaduzo dla mnie. ja szarpnalem sie na 3 .

jak mu sie to udalo ?? mozliwe to ??

37.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Aktualizacja...dwie wstały...jedna już planuje "implezkę" na następny dzień kobiet, druga odmówiła klina, a proponowałem 🤭😁...

moja juz sie zapisala na przyszly rok-dawali 20 zl znizki 🤣.

w jednym z lokali w okolicy braklo klientow na impreze, w tamtym roku mieli 2 .

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..pewno wybierał trasę żeby ciągle z górki było....🤭

a z powrotem ?? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

z tego co poczytałem to do czterosuwu nie trzeba oleju dolewać ? Spalanie też może być o poowe niższe ?  młody chce isc na A1 i se ubzdurał Aprille RS

Jak dla mnie hamuj młodego. Skończy 18 lat to pójdzie i zrobi sobie A2. A jak mu się spodoba A2 to po dwóch latach bez większego problemu pełne A. Też byłem taki napalony na to A1 i po czasie stwierdzam- dobrze że nie zrobiłem. A na A2 już pełno fajnych motocykli do tych 50 km na których nauczy się jeździć. Chyba, że chodzi mu tylko o znajomych i dziewczyny to inna gadka- wtedy nie przetłumaczysz. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

No nie wątpię nawet 🤷...

Jak Ty mu poważnie krzykniesz 1600 za tego nocnego byczka, to on, równie poważnie...160 za belkę🤭😁😆

nie kręć .... słoma zgodzona tylko kwestia transportu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v