Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Nie wiem nigdy nie żyłem z samej roślinnej. Denerwuje mnie tu ciągłe narzekanie. Tuska wybrała większość i trzeba to zaakceptować i się do tego dostosować. Ja nie mam z tym problemu. 

Jak to nie po ...rolniczemu...

Toż łatwiej się żyje jak szuka się winnego swych niepowodzeń..

Jakiś dziwny jesteś...😉

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Urwie się wszystkim.

I bardzo dobrze. 

Wtedy wyjdzie kto umie gospodarzyć bez jałmużnej. 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak to nie po ...rolniczemu...

Jakiś dziwny jesteś...😉

W dzisiejszych czasach to tylko lenie i niedojdy z głodu kwiczą. Jest tyle roboty wszędzie że normalny zdrowy człowiek sobie poradzi. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jest tu paru takich. 

Opublikowano
6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Rysiek przecięż sprzedał zboże i cały czas naprawia piły i handluje nimi więc chyba ma z czego żyć 

Chłopie...wystarczy policzyć...

...z tego nie da się żyć i utrzymać rodziny.

Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał(a):

Rolnicy z wiejskiej na to nie pozwolą chyba 🤔 trzeba będzie w kwietniu podjechać do Sawic i zobaczyć co dzi*ja pslowska zasiała to trzeba będzie samemu zasiać 😀

@ZetorMisio nwm z których Ty stron Llu ale 15 lat temu Stanin kosuty kopina to te wasze dziewczyny to bardzo pracowite były - zestaw 18t pyry we 3 mi podawały 😀.

15 lat temu było trochę inne życie i ludzie trochę inaczej patrzyli na świat.... Teraz po co robić jak można stanąć w kolejce do gminy, węgla dadzą, konserw i jakichś kasz i mąki dadzą, a to zasiłek,a to rentka... Menele co nic nie robili renty mają chyba nawet większe niż ta z krusu. Było inaczej 🫢

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Teraz, Michal2399 napisał(a):

Co masz na myśli. Pewnie to że z samej roślinnej tylko na opłaty ledwo by starczyło 🤷

Nie wiem nigdy nie żyłem z samej roślinnej. Denerwuje mnie tu ciągłe narzekanie. Tuska wybrała większość i trzeba to zaakceptować i się do tego dostosować. Ja nie mam z tym problemu. 

Tuska nie wybrala większość. Wybory wygrał PIS tylko nie mógł stworzyć rządu większościowego

Opublikowano
Teraz, wojtal24 napisał(a):

Tuska nie wybrala większość. Wybory wygrał PIS tylko nie mógł stworzyć rządu większościowego

No racja. Ale przed wyborami było jasno wiadomo kto przystąpi do koalicji Tuska. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Karol6130 napisał(a):

W ogóle nie powinno ich być

Nareszcie skończy się część patologi

Przeanalizowałem sytuację i jednak jak są dopłaty to lepiej załóżmy że kasują te 800 plus i co ludzie będą płacić mniejsze podatki będą płacić takie same w sklepach też nie stanieje a ludzie mniej pieniędzy będą mieli jak zabiorę dopłaty to zboże podrożeje nie podrożeje

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Tiaaa.

Wygrał ale przegrał ..

Coś jak....zabili go ale uciekł...😆

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Przeanalizowałem sytuację i jednak jak są dopłaty to lepiej załóżmy że kasują te 800 plus i co ludzie będą płacić mniejsze podatki będą płacić takie same a ludzie mniej pieniędzy będą mieli jak zabiorę dopłaty to zboże podrożeje nie podrożeje

Wszelkiego rodzaju dopłaty rodzą tylko patologie i niesprawiedliwość 

Rynek sam powinien wszystko regulować .

Socjale to chorym się należą, nie kombinatorom 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przed wyborami było wyraźnie wiadomo, że nikt nie chce być w koalicji z PiSem ...

Raczej PIS z nikim się nie chciał dzielić władzą i dlatego mamy co mamy. 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v