Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak cieplo sie zrobilo-az 2 .to temu z wiatr od wschodu znikna.z tamtad nigdy nic dobrego nie przywialo..

36 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Cieciuritas Manager w Golicji i Głodomerii, to jest osiągnięcie na miarę obatela Polski A xD a i jeszcze talerzófka pod płotem wśród złomu i śmieci xD może by stała na środku podwórka, ale tam miejsca nie ma, bo zajmuje je kupka z gnojem ...

a twoje -inzynier nieudacznik i zona w gdansku 😂 ,klamca i mitoman to juz szczegol..

35 minut temu, slawek74 napisał(a):

Oj  naprawdę tępy jesteś 🤦 i sam w jakimś grajdolku żyjesz 😁

w porownaniu z twoim to metropolia .😂

dzieci juz uciekly ??

Opublikowano
37 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ciche ruje mi się pojawiły, jak pokombinowalem przy dawce zmniejszając sianokiszonkę, a zwiększając kukurydzę...może Ci to pomoże 

Może to być, bo były razem z opasowymi gdzie kukurydzy do woli, tak samo jak i siana

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał(a):

Czyli co Proponujesz ,kapotę lepszą na grzbiet ?🙃,najpierw się ogolę 🤩

Ja bym się cykał jak obserwują 😁 u mnie mocno psy w nocy szczekają pewnie jacuś się gdzieś czai 🤔🤭

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

O sobie mówisz ?? Czy o swoim małopolskim bogactwie ?? xD

Na gnój niektórzy mówią czarne złoto 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Ja bym się cykał jak obserwują 😁 u mnie mocno psy w nocy szczekają pewnie jacuś się gdzieś czai 🤔🤭

Zajrzyj czy w stogu nie siedzi 😆😆

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Może to być, bo były razem z opasowymi gdzie kukurydzy do woli, tak samo jak i siana

Białka brak... miałem tak jak sianem żywiłem zamiast sianokiszonki...

Teraz, 6465 napisał(a):

Zajrzyj czy w stogu nie siedzi 😆😆

Strach się ruszyć 🙆‍♂️🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał(a):

Białka brak... miałem tak jak sianem żywiłem zamiast sianokiszonki...

Twoje to już tak nauczone, że muszą mieć wincy białka 🤭...zrób siana z tego towaru z którego robisz sianokiszonkę, a nie z szuwaru i się okaże, że ta teoria wzięła w łeb 🤷...

25 minut temu, szymon09875 napisał(a):

I teraz Michaś powinien wyciągnąć wnioski...zaznaczam słowo "powinien"😁

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj Rysiu...a przykazanie 7???

Co ty najlepszego robisz....echch....😢

Kurna, aż mi się nie chce...do drzewa...Trza ręcznie ładować...aż mie gnaty rozbolały po wczoraj...

17394454716839102079087604091623.jpg

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Twoje to już tak nauczone, że muszą mieć wincy białka 🤭...zrób siana z tego towaru z którego robisz sianokiszonkę, a nie z szuwaru i się okaże, że ta teoria wzięła w łeb 🤷...

Akurat siano było zrobione z calego 3 pokosu ...🙋‍♂️

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A nie śmierdzi zagrzanymi kanapkami w reklamówce ? Bo jak tak to pewnie tam jest xD

Mróz trzyma to mu nie jełczeje 😁 przez te chłody to do wiosny wytrzyma 😁

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

nie uczysz go pracy i szacunku

....w pracy, w szkole...i cza samemu...🤷 

Dziś nie było źle, większość traktorem załadowane....jednak 4x4 lepiej sobie radzi w miękkim podłożu...tylko trochę ręcznie ...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał(a):

Akurat siano było zrobione z calego 3 pokosu ...🙋‍♂️

Mróz trzyma to mu nie jełczeje 😁 przez te chłody to do wiosny wytrzyma 😁

Ile Ty tych pokosów trawy zbierasz 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Są ludzie,co nigdy nie wyciągają wniosków. Z własnych błędów, a co dopiero z cudzych

17 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a co się dzieje z @Chłoporobotnik bo tu nie zaglada ktoś go wkurwił czy co ?

Pewnie "baby" go obsiadły i nie może się opędzić🤭

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Z pół roku w szpitalu z przerwami. Zeswirowalam prawie

od psychiatry sie nie zawsze idzie do szpitala , czasem tylko na rekonwalescencję

Opublikowano
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jesteś w błędzie. Błądzisz chłopie. Warunkiem rozgrzeszenia jest poprawa, czyli nie popełnianie tego samego grzechu po sakramencie spowiedzi. Jeżeli świadomie robisz to samo to ch... to wszystko jest warte.

Czyli każdy co się spowiada w ch*ja wali, bo przykładowo zje w piątek mięso obiecuję poprawę A i tak za tydzień zje albo za dwa,  będzie przeklinał siarczyście ogniście obiecuję poprawe a i  tak za 5 minut po wyjściu z kościoła zacznie klnąć i tak dalej,

będzie pragnął obcej żony to... A nie to nie grzech to zostawimy w spokoju 😜😜

5 godzin temu, slawek74 napisał(a):

To uwolnij jest do uwolnienia 🙋‍♂️😁

Ale zachowujesz się gorzej niż smark z zadartym nosem...

Daje pińcet i jestem, pokaż @Karol6130wi że cielaka da się tanio sprzedać 🤝😁

• Haha 3
Opublikowano

Moje dziś poszły 

Wszystko ma swojego klienta, kwestia czasu

4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Dobre siano z dobrej łąki musi tydzień poleżeć 

Kolega stara się robić i 10000 doi 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

a co się dzieje z @Chłoporobotnik bo tu nie zaglada ktoś go wkurwił czy co ?

Na baby poszedł 🤭🤣

3 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Ile Ty tych pokosów trawy zbierasz 🤔

Część 3 a część 4...

3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Jak tam pogoda u was? U mnie 18⁰C. Port w San Sebastian 

IMG_20250213_131132.jpg

Do San Michel jedź 🙋‍♂️

Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Czyli każdy co się spowiada w ch*ja wali, bo przykładowo zje w piątek mięso obiecuję poprawę A i tak za tydzień zje albo za dwa,  będzie przeklinał siarczyście ogniście obiecuję poprawe a i  tak za 5 minut po wyjściu z kościoła zacznie klnąć i tak dalej,

będzie pragnął obcej żony to... A nie to nie grzech to zostawimy w spokoju 😜😜

Daje pińcet i jestem, pokaż @Karol6130wi że cielaka da się tanio sprzedać 🤝😁

Dsj dwa pincety i przybywaj 🤣

42 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Moje dziś poszły 

Piechotą 🤔🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

Na baby poszedł 🤭🤣

Do San Michel jedź 🙋‍♂️ 🤣

Piechotą 🤔🙆‍♂️

Jak zgaśnie czerwone i zapali się zielone to spierdalam 750km po ładunek i do chałupy.  Teraz pusty to będzie szedł po tych górkach jak dzik w kukurydzy.

IMG_20250213_161403.jpg

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v