Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak dawałem swego czasu pasze zwykłe 18 to krowy chorowały a to ketoze a jeszcze coś 

A mleka wcale nie więcej było jak dawałem paszę

Opublikowano

Za dużo chyba nie dawałem

Mi się wydaje że oszukane te pasze były

Teraz jak domieszam witamin ,drożdzy lub jeszcze coś to wiem że tam chociaż to jest

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Chyba żartujesz? Chcesz powiedzieć że takie cuda odpierdalali twoi dziadkowie czy rodzice 😆

Ale właściwie co?

Posłuchałem tej piosenki.

No oki...

Bez sensu i wulgarna...

Jednak nie gadaj że cała młodzież tak.

Za moich czasów też głupoty się działy, tylko nikt tego nie nagrywał.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano

U mnie jest wydajność taka że po wycieleniu  przez jakieś kilka miesięcy to jest średnio pełne blaszane wiaderko od sztuki nieraz trochę więcej 

Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Za dużo chyba nie dawałem

Mi się wydaje że oszukane te pasze były

Teraz jak domieszam witamin ,drożdzy lub jeszcze coś to wiem że tam chociaż to jest

Jak kiedyś próbowałem Lactomy z Sano 18% to nie dawała żadnych efektów przy niskich dawkach, a przy wyższych powodowała problemy 

3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

taki sam skład jak karolowy? 

Nie. Bez otręby, bez pszenżyta...

1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

U mnie jest wydajność taka że po wycieleniu  przez jakieś kilka miesięcy to jest średnio pełne blaszane wiaderko od sztuki nieraz trochę więcej 

Określiłeś swoją wydajność z perfekcyjną dokładnością 

• Haha 6
Opublikowano
45 minut temu, Qwazi napisał(a):

Na 7 działek będę składał 🙆

No i sezon 2025 trza uznać za rozpoczęty 

IMG_20250203_121744_329_LL.jpg

Ja deczko lepszy, na 11🤭

13 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Precyzja jakby... kobieta opowiadała🤦

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, radekz200 napisał(a):

kurła Karol ale namixowali tam 😛 się dziwisz że potem krowy chorują 

A Ty co dajesz?

Teraz, Buszmen11 napisał(a):

Blondynka by na to nie wpadła 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Ja deczko lepszy, na 11🤭

Oczywiście na jedno dojenie

Opublikowano
28 minut temu, Michal2399 napisał(a):

A jak dawałem swego czasu pasze zwykłe 18 to krowy chorowały a to ketoze a jeszcze coś 

A mleka wcale nie więcej było jak dawałem paszę

To co dajesz swoim?

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ugniotom tymi beczkami ziemie to nic nie urośnie xD 

To samo mówili o nas nasi rodzice, a nasi dziadkowie o naszych rodzicach ...

Teraz rośnie pokolenie ,,ani ani,, 🤦

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale właściwie co?

Posłuchałem tej piosenki.

No oki...

Bez sensu i wulgarna...

Jednak nie gadaj że cała młodzież tak.

Za moich czasów też głupoty się działy, tylko nikt tego nie nagrywał.

Ja mówię że cała? Ale Niestety jest tego dużo, i jak Qwazi napisał co raz więcej jak widać na filmie, a i zainteresowanie nie małe. Robiło się głupoty różne, ale jakoś nie na taką skalę. Były różne piosenki i ludzie się bawili na całego...Dbomb, Doda, Techno ATB Scoter. Ale takie jak to to tragedia...Jak sie tym rajcują jeszcze  🙆‍♂️ Braxia Figo- Fagot chowają się.  

24 minuty temu, marulekk napisał(a):

Byłem w gminie i nic nie kazali zgłaszać mówili 

Ale to nie od ternitu

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Pani raczek dzwoniła, była na wizycie 

Narazie jest wszystko dobrze👍

1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

swoją się miesza bez jakiś tam wywarów 😛

Też swoje robię 

Nawet 3

Z czego robisz?

Ile robisz?

Ile dajesz na sztukę?

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Pani raczek dzwoniła, była na wizycie 

Narazie jest wszystko dobrze👍

Też swoje robię 

Nawet 3

Z czego robisz?

Ile robisz?

Ile dajesz na sztukę?

główne składniki to rzepak jęczmień i pszenżyto reszta dodatki 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Tak określiłeś jak ojciec opowiadał że kiedyś krowa sąsiada dawała wiaderko mleka. Ojciec mój mu poszedł kiedyś wydoić bo oni na weselu i ze swoim wiadrem poszedł i było pół wiadra 10l a u niego wiaderko było 🤣 wszystko zależy od objętości wiadra czy tam teraz konwii 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Ja mówię że cała? Ale Niestety jest tego dużo, i jak Qwazi napisał co raz więcej jak widać na filmie, a i zainteresowanie nie małe. Robiło się głupoty różne, ale jakoś nie na taką skalę. Były różne piosenki i ludzie się bawili na całego...Dbomb, Doda, Techno ATB Scoter. Ale takie jak to to tragedia...Jak sie tym rajcują jeszcze  🙆‍♂️ Braxia Figo- Fagot chowają się.  

Dla naszych dziadków to co wymieniłeś było taka glupotą, jak to co zalinkowałes jest dla nas ... Bracia Figo Fagoty, Kapitan Bomba to też debilizmy a wielu to oglądało, wielu zna niektóre teksty na pamięć ... Nazywanie kobiety swinią było normalne ?? xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Widzę że znasz również te  teksty😄 

A jak Ty porównujesz Dbomb czy ATB , Scoter do tej Artystki...to nie mamy i czym mówi Tomasz.

Ponoć nazywają ich ,,Patostremerzy" 

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v