Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ja bym sie nie wzial... Bo jak... 

Ale oszustwo, to zawsze oszustwo.... Kradziez, to kradzież... 

A po co bawić się w wycieranie numerów z jajek ?? Znam fermę gdzie kupisz całe wytłaczanki bez numerów ;) a potem ekologiczne jajeczka na rynku i frajerzy płacą 2x więcej niż na fermie 3km od miasta ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A po co bawić się w wycieranie numerów z jajek ?? Znam fermę gdzie kupisz całe wytłaczanki bez numerów ;) a potem ekologiczne jajeczka na rynku i frajerzy płacą 2x więcej niż na fermie 3km od miasta ...

Frajerzy?

To jest oki? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Mam teraz obdojone stado stąd te 15 l

A nie obdojone masz kiedyś 🤪🤦

27 minut temu, Qwazi napisał(a):

I to obrzydliwe 

Zbyt wrażliwy jesteś 🤣🤣🤣🤭😁

Edytowane przez slawek74
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja bym sie nie wzial... Bo jak... 

Ale oszustwo, to zawsze oszustwo.... Kradziez, to kradzież... 

... Niektorzy zaradnoscia to nazywaja... 

... Tylko jak ofiarą przekretu zostają, to wtedy.... Jaworowicz... 

Zresztą komu jak komu ale tobie to tłumaczyć, przecież ty z tego żyjesz handlujesz w sklepie 🙆🤭

Nie powiedziałem że oszukujesz 😁

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Zresztą komu jak komu ale tobie to tłumaczyć, przecież ty z tego żyjesz handlujesz w sklepie 🙆🤭

Nie powiedziałem że oszukujesz 😁

W pełni legalnie... 

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Aureolę może dostanę pod choinkę 🤔🫣

No to już reszta wie, co jaśnie pan sobie życzy...  Aureole? Może koronę od razu? 🤭

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

W pełni legalnie... 

Nawet raz, w ciebie nie zwątpiłem 🙆

Zapiekanka się należy, za dobre słowo 😛

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

tylko ze taki frajer raz da sie zrobic frajerem i tyle z tego ..stoja potem z tym i nikt nie kupi 

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

No to już reszta wie, co jaśnie pan sobie życzy...  Aureole? Może koronę od razu? 🤭

Buławę...wystarczy🤷...

19 minut temu, Michał18 napisał(a):

Ale gdybym miał SM to i połowe ledwo bym miał 🫣

Sam pokazujesz wyraźnie jaki z Ciebie hodowca...

Otrąb dołóż...nie żałuj ..będzie lepiej🤷

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

tylko ze taki frajer raz da sie zrobic frajerem i tyle z tego ..stoja potem z tym i nikt nie kupi 

Szczerze, nie widzę różnicy między tymi wiejskimi jajeczkami a tymi z tej fermy ... To też nie jest typowa wielka ferma, raczej taki duży kurnik.

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Buławę...wystarczy🤷...

Grzeszysz, wiesz komu buława się należała...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szczerze, nie widzę różnicy między tymi wiejskimi jajeczkami a tymi z tej fermy ... To też nie jest typowa wielka ferma, raczej taki duży kurnik.

🤦

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

🤦

Dwa budynki około 80x8m, to jest cała ferma ... U tych co mają wiejskie jajeczka i 100-200 kur będzie to samo, na koncentratach i kukurydzy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To ślepy jesteś, podobnie jak z tymi co nie potrafią rozróżnić ziemniaka, to są dopiero bez smaku. Toć to od razu czuć, który ciapa, który suchy, który lepszy, który gorszy.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał(a):

Buławę...wystarczy🤷...

A jak będą zapalenia to Ty bulisz 🤭

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

To ślepy jesteś, podobnie jak z tymi co nie potrafią rozróżnić ziemniaka, to są dopiero bez smaku. Toć to od razu czuć, który ciapa, który suchy, który lepszy, który gorszy.

biały paszowy, żółty jadalny itp

• Haha 4
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

To ślepy jesteś, podobnie jak z tymi co nie potrafią rozróżnić ziemniaka, to są dopiero bez smaku.

Toć to od razu czuć, który ciapa, który suchy, który lepszy, który gorszy.

Nie jestem ślepy, po prostu nie czuję w smaku różnicy, ciasto wychodzi tak samo, inne rzeczy tak samo, a skoro nie ma różnicy to po co przepłacać za jajeczka od Piotrusia ...

Ziemniaki kiedyś jadłem Irgę, ale coraz trudniej dobrą dostać, teraz jemy Catanie ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty to znawca i pewnie byś rozróżnił gówno suki od psa 🤣😛

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v