Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Rysiek - niech ci zabiorą wszystko co masz i idź do roboty ale takiej faktycznej, 8-10h robić to nie będziesz miał czasu na myślenie albo kłopotów ze spaniem. Idź se do kogoś gnój chociaż poprzerzucać... A jak nie to w kaftan.

Jaki ty głupi

Gdzie taką głupotę rozdawali🙆‍♂️

Zara pójdę 2 husqvarny zrobię i mam tyle co ty za cały dzień

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał(a):

Na to niestety lekarstwa nie ma u polityków

Pewnie testują coś nowego😄

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A po co mi więcej ?? Ja nie Karol że muszę mieć 4 Skiby na 8ha ...

Bogole ciągają po 5 czy 6, a i jak jeszcze bogatszy to i więcej.

Opublikowano
2 godziny temu, ZetorMisio napisał(a):

A tobie co urwała się krowa i ganiać musiałeś że wstałeś w środku mocy? Czy może małżonka obudziła i nagoniła do obowiązku? I już  usnąć nie mogłeś później?

Kielce 

17648337269467384526883766066539.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Bogole ciągają po 5 czy 6, a i jak jeszcze bogatszy to i więcej.

Ja mam za gotówkę, nie na kredyt. I nie muszę ryczeć jak się chwilowo nie opłaca bo bank przyszedł po ratę ...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jaki ty głupi

Gdzie taką głupotę rozdawali🙆‍♂️

Zara pójdę 2 husqvarny zrobię i mam tyle co ty za cały dzień

A potem siedzisz i rozmyślasz. Lepiej tyraj ciężko to zmądrzejesz może... 

Nie sądzę, że codziennie z pił zarobisz 2-3 stówki... I po co komu te piły? 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I tu ma Pioter rację bo jak człowiek jest zarobiony to nie myśli o durnotach

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba na podbiałoruskiej wsi zabitej dechami ... U nas każdy ma pozamykaną... A psiaki mają całe podwórka do dyspozycji.

Tomasz Zachodnie cywilizacje np. Niemcy Belgia Holandia zabite dechami często nie mają ogrodzenia ani bram ale psiaki w kojcach stoją 😎 wiele domostw nie ma zwierząt tam bo nie znoszą jak psy szczekają🤷‍♂️ 

Fajne te osiedla domów bez wielkich ogrodzeń, betonow czy żelaznych kutych płotów...jest za to zieleń, rzywopłoty, skalniaki chodniczki z bel drewnianych ,krzewy ogródki...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Piotrze ty chyba masz minimalną czyli 200 lub nawet deko mniej za dzień 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Bo kłamiesz mówisz że masz 300 a jak masz 200 to max

Sieroto tępa - podstawa 5000 brutto. Nie masz stawki godzinowej. Do tego masz dodatek zmianowy 550 brutto, plus dodatek za święta i 2-3 "setki" w miesiącu. Co jeszcze chcesz tłumoku wiedzieć?

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v