Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Tu masz ode mnie lajka...chociaż sam żeś w tej wojence brał czynny udział 🤷

A jak wytłumaczyć durnym PiSowcom że im nikt nie dał 10zł tylko zabrał 20zł żeby potem dać im 10zł jak będą grzeczni ?? Zobacz takiego Ryśka, jak się cieszył z suszowego, ale skąd są na to pieniądze nie pomyślał ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Pod panele laminowane dawać folie ? Podłogowka jest, posadzki nowe lane odizolowany chudziak, część nad piwnica cześć na piasku. Bo ile ludzi tyle opinii. Koszt żaden ale robota na folii gorsza 🫣

Tak jak producent paneli zaleca. 

Później mogą ci nie uznać reklamacji jeśli inaczej postąpisz. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie słucham, wkleiłem tylko dla równowagi żeby Rysiek się nie cieszył xD 

Nie słuchasz, ale znasz😛

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał(a):

Ale na wszelki wypadek jakiś plan na rewanż muszę mieć ;) 

I przy planie możesz pozostać🤷...ja niczego nie oczekuję 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak wytłumaczyć durnym PiSowcom że im nikt nie dał 10zł tylko zabrał 20zł żeby potem dać im 10zł jak będą grzeczni ?? Zobacz takiego Ryśka, jak się cieszył z suszowego, ale skąd są na to pieniądze nie pomyślał ...

Kulturalnie, z szacunkiem dla rozmówcy, nawet jak go opieprzysz to też z szacunkiem 🤷

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

O właśnie o tym pisałem 🤭 

Daj folię, najwyżej możesz podkłady połapać taśmą pomarańczową żeby ci się nie rozjeżdżały.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kto tego nie zna ?? Sami PiSowcy to reklamowali w swojej reżimowej TV xD 

Ta, łby 15letnie z gilem do pasa

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Jakimś przypadkiem te łby teraz mają prawa wyborcze i deklarują głosowanie na Konfę czy Brauna, uważasz że to idioci ?? xD

Bo aż sprawdziłem, i to coś ma ponad 5 lat, czyli Ci ludzie teraz mają prawa wyborcze i są w grupie 18-25 ... Czyli tej gdzie Konfa ma najlepszy odsetek ...

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

I przy planie możesz pozostać🤷...ja niczego nie oczekuję 

Kulturalnie, z szacunkiem dla rozmówcy, nawet jak go opieprzysz to też z szacunkiem 🤷

Fiu fiu ptaszki 🦜 😛😁

Jakimś przypadkiem te łby teraz mają prawa wyborcze i deklarują głosowanie na Konfę czy Brauna, uważasz że to idioci ?? xD

Bo aż sprawdziłem, i to coś ma ponad 5 lat, czyli Ci ludzie teraz mają prawa wyborcze i są w grupie 18-25 ... Czyli tej gdzie Konfa ma najlepszy odsetek ...

Wyrzucasz wszystkich do jednego worka.

A na kogo mają głosować? Mniejszość niemiecką?

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Wyrzucasz wszystkich do jednego worka.

A na kogo mają głosować? Mniejszość niemiecką?

Ale to Ty tak podsumowałeś wyborców Konfy, nie ja ... Głupie szczyle z gilem do pasa xD 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tu masz ode mnie lajka...chociaż sam żeś w tej wojence brał czynny udział 🤷

A Ty nie? Przecieź jeździsz temperować pisowców jak sam piszesz. Nie zrobić coś dla gminy/powiatu czy gdzie  tam sie udzielasz. Kilka razy tak pisałeś.

Opublikowano

Ale to Ty tak podsumowałeś wyborców Konfy, nie ja ... Głupie szczyle z gilem do pasa xD 

Ciekawe czy wyborcy brauna słuchają cypisa😁

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

A Ty nie? Przecieź jeździsz temperować pisowców jak sam piszesz. 

A to jego wina że PiSowcy mają problem z logicznym myśleniem ?? U nas to samo, ostatnio hit, przyjeżdża PiSowski poseł do szpitala powiatowego, powiat od 12 lat rządzony przez PiSiorów i krzyczy ten poseł, że szpital jest zadłużany i źle zarządzanyxD Bareja by tego nie wymyślił ...

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A Ty nie? Przecieź jeździsz temperować pisowców jak sam piszesz. Nie zrobić coś dla gminy/powiatu czy gdzie  tam sie udzielasz. Kilka razy tak pisałeś.

Nie temperować, tylko regulować. Wtedy to czynię, kiedy oni głupoty wyrabiają. Jak robią cis dobrze, to nawet ich bronię. Nie kieruje się przynależnością partyjną. Mam inne powodu swojego działania 

• Like 1
Opublikowano

A to jego wina że PiSowcy mają problem z logicznym myśleniem ?? U nas to samo, ostatnio hit, przyjeżdża PiSowski poseł do szpitala powiatowego, powiat od 12 lat rządzony przez PiSiorów i krzyczy ten poseł, że szpital jest zadłużany i źle zarządzanyxD 

A ksiądz pedofil też tam był?

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak ty Ryśkowi 20złotych zabierzesz jak on tylko pińć ma w kieszeni 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano

Nie temperować, tylko regulować. Wtedy to czynię, kiedy oni głupoty wyrabiają. Jak robią cis dobrze, to nawet ich bronię. Nie kieruje się przynależnością partyjną. Mam inne powodu swojego działania 

A ty tam tylko po dietę? Czy faktycznie coś zmienić?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A ksiądz pedofil też tam był?

Akurat się przeprowadzał na nową parafię xD Taki wyrok dostał od biskupa za krzywdzenie niewinnych dzieci ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

PiSowcy mają problem z logicznym myśleniem

Nie wszyscy. Niesprawiedliwym jest wrzucanie ich do jednego worka

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

A ty tam tylko po dietę? Czy faktycznie coś zmienić?

Przepraszam, że odpowiem pytaniem na pytanie. A jak sądzisz?

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Nie przetłumaczysz... On za mądry jak mój wujo z pod Sanoka, babcia zawsze mówiła pier**lony Ukrainiec 😁

Przepraszam, że odpowiem pytaniem na pytanie. A jak sądzisz?

Dieta 

Opublikowano
17 minut temu, Wpaw napisał(a):

Daj folię, najwyżej możesz podkłady połapać taśmą pomarańczową żeby ci się nie rozjeżdżały.

Też taśmą podklady kleiłem. Foli w domu nigdzie nie dawałem bo pod wylewke już była dana. W bloku w mieszkaniu byla folia pod panelami to wiadać że jak parowało to folia nie puszczala i byla wilgotna pod spodem.

Jak dasz folie pod panele to szybciej zalatwisz panele w razie gdy cos rozlejesz itp. Tak to wsiąknie w podłoge i spokój.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Akurat się przeprowadzał na nową parafię xD Taki wyrok dostał od biskupa za krzywdzenie niewinnych dzieci ...

Ty to masz tam ciężkie życie - zagłębie pisowców i księży pedofili. Tylko współczuć. 

Jak Ty tam się uchowałeś, jak wyspa na morzu?

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v