Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Desperado napisał(a):

Kaśka, już przestań się tak nisko cenić, bo szlag mnie zaraz trafi, może by wystarczył jaki pocałunek?

Na księcia to zadziałało, to i na odwrót pewnie też.

Lepiej pokochać żabę – Demotywatory.pl

Ja po prostu się nie ponizam jestem jaka jestem urodę nic nie poprawi. 

Trzeba znać swoją wartość aby podchodzić do siebie krytycznie. Lepiej tak robić niż uważać się za piękny kwiat któremu nikt się nie oprze a  kiedy ci powiedzą prawde wtedy tylko depresja cię dopadnie i może się człowiek znaleźć w psychiatryku. 

A tak jest się kimś kto zna o sobie prawdę i nic nie jest to w stanie tym temacie zagiąć. Trzeba stąpać twardo na ziemi a nie żyć w obłokach. 

Ropucha zawsze ropucha zostanie nawet jeśli byś chciał ją zmienić w piękny kwiat.

Z prostej przyczyny zawsze i tak w środku zostaje się tym kim się było wcześniej. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No to nie są tanie rzeczy 

Ponad 3  tyś łańcuchy, dojdą spinki, pasowało by i tryby wymienić.....🤦 Może rzeczywiście kupić inny🤔

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano
44 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Niech bierze Bezmózgiego- chwali się, że betonem kuchnie wylewa to mu pomoże. Wrzuca też projekty obór przerobionych ze stodół, widać ma wiedze. 

Wybudują razem obore, a później będą żyli długo i szczęśliwie. Doić krowy myśle że się nauczy.

Ja już ich swatałem, żadne nie podjęło tematu 🙈

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Ponad 3  tyś łańcuchy, dojdą spinki, pasowało by i tryby wymienić.....🤦 Może rzeczywiście kupić inny🤔

Jak masz zamiar się rozwijać, itp to może faktycznie polep tego tanim kosztem i poszukaj drugiego.🤷‍♂️

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nieśmiałe są🤷‍♂️

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale fachowca by miał dobrego 🤣

Edytowane przez Michał18
Tel wstawia 2x to samo
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak masz zamiar się rozwijać, itp to może faktycznie polep tego tanim kosztem i poszukaj drugiego.🤷‍♂️

U mnie w okolicy jest możliwość wynajęcia gównowozu. Płacisz i wozisz ile dasz radę. Pod koniec sierpnia brałem i pod zboża ozime woziłem. Fajna sprawa. Ale od sierpnia do teraz też jest potrzebny. Taki można wynająć 

IMG_20250829_145257.jpg

• Like 4
Opublikowano
11 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Kupisz drugi i może takie samo gówno , a zarobisz swojego i masz pewność. Poszukaj OLX FB może trafisz stare leżaki 

6 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

U mnie w okolicy jest możliwość wynajęcia gównowozu. Płacisz i wozisz ile dasz radę. Pod koniec sierpnia brałem i pod zboża ozime woziłem. Fajna sprawa. Ale od sierpnia do teraz też jest potrzebny. Taki można wynająć 

IMG_20250829_145257.jpg

Ile za dniówkę?

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kupisz drugi i może takie samo gówno , a zarobisz swojego i masz pewność. Poszukaj OLX FB może trafisz stare leżaki 

Ile za dniówkę?

Al kupić to jakiś zachodni większy zrobiony z materiału a nie plasteliny.  W tym powymienia łańcuchy, zębatki porobi sezon i znowu to samo. Kto ma taki to wie jak jest. Niektóre egzemplarze materiały są ok ale wjększość to plastelina.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Al kupić to jakiś zachodni większy zrobiony z materiału a nie plasteliny.  W tym powymienia łańcuchy, zębatki porobi sezon i znowu to samo. Kto ma taki to wie jak jest. Niektóre egzemplarze materiały są ok ale wjększość to plastelina.

Ja mam taki 

20 minut temu, Michał18 napisał(a):

Ale fachowca by miał dobrego 🤣

A to Ciebie uważają że jesteś bezduszna?🤔

Opublikowano
26 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

26 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nieśmiałe są🤷‍♂️

Lepiej wyswatajcie Kalinę z Karolem lepsza parę by z nich wyszłam. Jest inteligentna,zaradna, robotna, sympatyczna, przede wszystkim umie doić krowy wspaniała parę by tworzyli. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Jest inteligentna,zaradna, robotna, sympatyczna, przede wszystkim umie doić krowy wspaniała parę by tworzyli. 

A ty się na wszystkim znasz i wszystko umiesz, a jak się na czymś nie znasz to potrafisz szybko się nauczyć xD 

• Thanks 2
Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ile za dniówkę?

700. 

11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak się dużo kursów robi to łańcuchy trzeba 2 razy w roku skracać 🤦

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A to Ciebie uważają że jesteś bezduszna?🤔

Stary kowalski, ciapek, michałek, lemik, patrycja i uj wie jeszcze kto.

Znając życie, to jeszcze wszystkie nowe "kobiety" w tym temacie🤔

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Co ludzie nie wymyśla 

Pierwszy nie ma żadnego ułatwienia, musi zaganiać krowy do dojenia

Ten korytaż spacerowy przy stole paszowym powinien być na rusztach, odeszło by dużo pracy

Koszt słomy z zakupu jest mało realny, chyba że ma bardzo dużo pola, ale z tego co wiem to tak niejest

Samo ścielenie też pracochłonne, tam nie wiedzie żadna ścielarka

Drugi zrobił to zdecydowanie lepiej 

W obu przypadkach moim zdaniem to była strata pieniędzy, utracony budynek i tak nie funkcjonalny

O takie coś to ja

https://vm.tiktok.com/ZNRdU2n1K/

Opublikowano
41 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

IMG_20250829_145257.jpg

Najlepiej kupić 

Też pewnie za rok się zacznę rozglądać 

Miał być nowy niebieski, ale ochrona środowiska im do głowy uderzyła, skończą jak producenci silosów

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v