Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To ją weź zaproś na czterech pancernych do domu. Przecież nie musisz kolczyc od razu... 

A na co mi ją zapraszać... Mi jest dobrze jak jest, aby tylko zdrowie było i nie skończyć jak sąsiad, w miesiąc... 

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Może przy cielakach dorabiał u Niemca 🤭

Może, to Rumun był ale bardzo w porządku. Przywoził nam bimber i ser jakiś regionalny z Rumunii... 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

A na co mi ją zapraszać... Mi jest dobrze jak jest, aby tylko zdrowie było i nie skończyć jak sąsiad, w miesiąc... 

Z tego co przeżyłem powiem ci tak, nieraz lepiej skończyć w miesiąc, niż kończyć się parę lat...

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Raz mógłbyś coś fajnego ugotować i ją zaprosić

Nie uda nam się go przekonać do tego aby umówił się z nią na randkę a szkoda widać że mu zależy na niej.

Wie że jest na L4 czyli jest coś na rzeczy. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Może, to Rumun był ale bardzo w porządku. Przywoził nam bimber i ser jakiś regionalny z Rumunii... 

O k**wa pileś też? ...palinkę mają mocną to fakt. Sera nie próbowałem, ale baklawa dobra też u nich. 

Gdzie u Niemca pracowałeś że znasz ich trochę? 

Ja bywałem koło Bonn, była kiedyś w grupie rumunka Arsena , pracowała w cyrku aktobatka czy coś...ogień kobieta była 🤭

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi nie ma być przyjemnie, u mnie ma być zrobiona robota a miejsce baby jest w kuchni, przy garach, w chałupie i w polu... 

By jej miejsce tam było, to byś przy kuchni nie stał...

...w sprzeczności piszesz...niczym...Partycja...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi nie ma być przyjemnie, u mnie ma być zrobiona robota a miejsce baby jest w kuchni, przy garach, w chałupie i w polu... 

I w łóżku przy mężu.

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie uda nam się go przekonać do tego aby umówił się z nią na randkę a szkoda widać że mu zależy na niej.

Wie że jest na L4 czyli jest coś na rzeczy. 

Aleś ty głupi - jak można nie wiedzieć, że ktoś z ekipy jest na L4? 

Teraz, Wpaw napisał(a):

I w łóżku przy mężu.

To absolutnie, przynajmniej nie u mnie.

Opublikowano

Moze jak byś z nią się umówił i zobaczylbys jaka jest poza pracą znienilbys w tym temacie zdanie.

Opublikowano

A komu to potrzebne? Na pewno nie mnie... G... ma, pola wcale a chce mieć to niech się dorabia a nie jelenia szuka...

A może by wniosła trochę kasy, byłaby jaka 60-tka.

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Moze jak byś z nią się umówił i zobaczylbys jaka jest poza pracą znienilbys w tym temacie zdanie.

A ty byś się nie poświęciła i wprosiła do Piotra na królika w śmietanie?

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

O k**wa pileś też? ...palinkę mają mocną to fakt. Sera nie próbowałem, ale baklawa dobra też u nich. 

Oj piło się piło, nie pytaj nawet co się działo 😁 nawet raz mnie niemiecki policjant z bagażnika wyciągnął, bo nie było miejsca a trzeba było do sklepu jechać 😁 człowiek młody głupi. 

Ale policjant okazał się być bardzo w porządku, powiedzieliśmy mu że jak nas zawiezie do szefa, to nas wyrzuci z roboty... I nam podarował, puścił nas. 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wiem..

Ale wedle Ciebie kuchnia nie dla mężczyzny....więc...

No widać jakie bzdury piszesz...

Kuchnia jest dla każdego kto jest sam... A teraz posiadanie drugiej połowy, poza alkoholem, się nie opłaca... Nikt nie będzie chciał żyć jak 100 lat temu i jak sobie życzyłaby druga osoba.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A komu to potrzebne? Na pewno nie mnie... G... ma, pola wcale a chce mieć to niech się dorabia a nie jelenia szuka...

Może ona szuka osoby do towarzystwa nie zawsze trzeba mieć tylko jedno w głowie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

Opłaca się? Co masz w nim robić?

W przekładni dwa łożyska do wymiany i do regeneracji jeden tryb pewnie bedzie. Do tego wymiana łańcucha i prostowanie listw bo wszystkie prawie zwiniete. Nie wiem czy bedzie chchiał blacharke poprawiac czy nie ma sie jeszcze zastanowic.

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

A ty byś się nie poświęciła i wprosiła do Piotra na królika w śmietanie?

U Piotrka to mogłaby mieć jedynie brzoskwinie w śmietanie 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v