Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

4 gwiazdek na drucie 

Galancie 😯

20 lat temu byśmy sobie inaczej pogadali 😯😁

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

APA czy tam IPA od Żywca, już nie pamiętam jak to się nazywało to 10 lat temu jeszcze całkiem niezłe było, ale to 4zl za butle kosztowało gdy sikacze po 2zl były ;)

Z 15 lat temu to i zwykły Żywiec był pijalny.

A ostatnio Leżajsk i Namysłów zamkneli. Wszystkie szczochy robią w Żywcu i tylko leją do innych butelek.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A na co chłopu kłopoty? Mnie też ścigała w robocie jedna, teraz siedzi na L4 to spokoju trochę. Małpa wredna, niech szuka głupszego od siebie.

Ale że za co ściga?.

Że co żeś przeskrobał?

Opublikowano
25 minut temu, slawekes napisał(a):

A to czemu myśl o mnie zmęczyła się już chodzeniem po Twojej głowie?

Ja się tylko modlę aby wszystko co zaplanowałam wyszło mi i abym krzywdy sobie nie zrobiła przy tym remoncie. 

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Piwo i czerwone wino to najgorszy syf. Dobry bimber albo czysta z górnej półki to jest to👍.

Lubisz smak alkoholu? 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A na co chłopu kłopoty? Mnie też ścigała w robocie jedna, teraz siedzi na L4 to spokoju trochę. Małpa wredna, niech szuka głupszego od siebie.

Wiesz co zamiast się cieszyć że ktoś się tobą  zainteresował.

To ty się cieszysz z tego że zachorował.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pomyśl trochę... 

Tiaaa, żeby mnie głowa rozbolała...🤭

Kurna... Pioter, albo masz bujną fantazje ...że tak lecą na Ciebie, albo takie Nieustraszone to straszne d*py wołowe, że znaleźć sobie kobiety nie potrafią..🤭

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Oj Piotrek pier*olisz głupoty, te skarpety by ci chociaż uprała 😁 jeść naszykowała, jeszcze pracuję, mielibyście dwie wypłaty, mógłbyś inwestować...

A i to twoje jumanji by posprzątała 🤭

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna... Pioter, albo masz bujną fantazje ...że tak lecą na Ciebie, albo takie Nieustraszone to straszne d*py wołowe, że znaleźć sobie kobiety nie potrafią..🤭

Jeśli dla ciebie fantazja to ciągłe nagabywanie, zagadywanie, nawet wpraszanie się bo dostała adres od kolegi co blisko mieszka i pracujemy razem to ja nie mam pytań... 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Nieustraszone to straszne d*py wołowe, że znaleźć sobie kobiety nie potrafią..🤭

Widzisz, Pioter jeździ nową furą z salonu to lecą, a Nieustrszone marzą o kilkuletniej Dacii po proboszczu xD 

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

20 lat temu byłem, jak dobrze liczę, st. sierż.🤔

To cię uratowało że jesteś rolnikiem 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Oj Piotrek pier*olisz głupoty, te skarpety by ci chociaż uprała 😁 jeść naszykowała, jeszcze pracuję, mielibyście dwie wypłaty, mógłbyś inwestować...

A i to twoje jumanji by posprzątała 🤭

Sama ponoć w piwnicy mieszka.

Po co mi pracująca? To lepiej niech jej w ogóle nie będzie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A z czego się mam cieszyć? Z kłopotów? Pomyśl czasem. 

Widać że tak jest nie zaprzeczaj. 

Masz ja jak na razie z głowy. 

Nikt cię w pracy nie zaczepia i nie chce zapewnie przy każdej głupocie pomocy. 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Albo to jego fantazje ,ale też całkiem możliwe,że lecą na niego Pioter spokojny chłopak 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale nie powiedział czy ładna...

Ale wieloryb też okej w zimę ciepło latem cieniu trochę 😁

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja się tylko modlę aby wszystko co zaplanowałam wyszło mi i abym krzywdy sobie nie zrobiła przy tym remoncie. 

No tak... jak się myśli przy tym o mnie, to można śie młotkiem w palec walnąć.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sama ponoć w piwnicy mieszka.

Po co mi pracująca? To lepiej niech jej w ogóle nie będzie. 

Może nawet w lochu mieszkać jak jest fajna to warto...

Po to pracująca, żebyś jej kromki chleba nie wypomniał... Kumasz?

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Albo to jego fantazje ,ale też całkiem możliwe,że lecą na niego Pioter spokojny chłopak 

No nie wiem...

Te spokojne to kiedyś brania nie miały...

Nudne takie...

Dranie bardziej...

No teraz może inaczej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v