Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Strongman napisał(a):

A co tak nie jest ile to osób mówi nie idę się badać bo zaraz mi co znajdą i jak tak mówią to jakby to przyciągają do siebie i wiele dużo takich rzeczy nie raz się słyszało że ktoś coś mówił tak jakby, rozumiesz o co chodzi że ktoś sam sobie potrafi wykrakać

To badać się czy nie ?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, konteno napisał(a):

i przepłacić 

Kiedys piwo się po 2-3 zł kupowało, a w etacie minimalna 2tys miesięcznie, teraz zapłacisz 6zl ale zarabiasz minimalnie 4tys. Względem zarobków nadal tyle samo butelek kupisz ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Jakby tak było, to byś się tak nie denerwował 😁

Luzik posterunkowy 🤷

A mogę wiedzieć czym się zajmowałeś w robocie? 

Patroli prewencji fucha zakuć nas przetransportować długa była noc nie kleiła się rozmowa? 🤭

Właściwie to wszystko na poziomie powiatu i nieco wyżej 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I za nie słono płacić. 

Albo tanie albo dobre ... Względem obecnych zarobków takie dobre piwo wcale nie jest takie drogie.

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tylko które?🤷‍♂️

Ja piję z takiego lokalnego browaru. Z sąsiedniego miasta. Zwykłe jasne, ale z smakiem się wypije, w przeciwieństwie do koncernowych szczyn.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Albo tanie albo dobre ... Względem obecnych zarobków takie dobre piwo wcale nie jest takie drogie.

Ja piję z takiego lokalnego browaru. Z sąsiedniego miasta. Zwykłe jasne, ale z smakiem się wypije, w przeciwieństwie do koncernowych szczyn.

Nic nie mów o tych szczochach bo to powinno mieć zakaz używania nazwy piwo.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Właściwie to wszystko na poziomie powiatu i nieco wyżej 

Jakiego stopnia się dorobiłeś? 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kiedys piwo się po 2-3 zł kupowało, a w etacie minimalna 2tys miesięcznie, teraz zapłacisz 6zl ale zarabiasz minimalnie 4tys. Względem zarobków nadal tyle samo butelek kupisz ...

mi tu każą baby szukać i sie żenić , klepać bachory i bogatszych doganiać a ty mi o piwsku pierdzielisz ile można sie nawalić za wypłate

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nic nie mów o tych szczochach bo to powinno mieć zakaz używania słowa piwo.

Strongman by nie pogardził

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, konteno napisał(a):

mi tu każą baby szukać i sie żenić , klepać bachory i bogatszych doganiać a ty mi o piwsku pierdzielisz ile można sie nawalić za wypłate

A kto Ci się każe nawalić, ja wypije może 2 piwka tygodniowo, latem bardziej 3 w ciągu tygodnia, zimą jedno. To mi wyjdzie około 50zl na piwo miesięcznie ... 

A jak posiadówka jakaś to już wpada Dar Podlasia ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Odpuść Marcin. Ja też postaram się nie wnikać bo w sumie ch... to ważne. Denerwuje tylko takie wpierdalanie się we wszystkie wątki i dyskusje a wk***ić potrafi konkretnie😉.

Mniej niż Ty 🤦😁😁😁🤭

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, konteno napisał(a):

I dorwałeś tą d*pę z galerii?🤔😁 

Chociaż numer masz?

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nic nie mów o tych szczochach bo to powinno mieć zakaz używania nazwy piwo.

APA czy tam IPA od Żywca, już nie pamiętam jak to się nazywało to 10 lat temu jeszcze całkiem niezłe było, ale to 4zl za butle kosztowało gdy sikacze po 2zl były ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mnie też ścigała w robocie jedna, teraz siedzi na L4 to spokoju trochę. Małpa wredna, niech szuka głupszego od siebie.

ja taką jedną pizde załatwiłem że najpierw na L4 na pół roku poszła a później sie zwolniła po ponad 10 latach pracy bo mąż bogaty to może leżeć i pachnieć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v