Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i lewacką oszukankę i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

image.png.c9ee3ab85f4991cad8d6c018fd11afc0.png

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)

To niedobrze.

Innych nie widzisz?

Idź tam Rysiu dziś do puszki wrzuć  jaki grosz.

Może daj spokój chodź w niedzielę z polityką.....heeęę?.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tak czytam o cenach cielaków i myślę że te 1600 to jednak mało,  trzeba o 2000 pomyśleć może 

Kupuj, za dwa lata będzie i cena za dorosłe 😜 

• Haha 5
Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Dzwoniłem w czwartek, nie odbierał. Ale już mam full na ten moment. 

W poniedziałek ma przyjechać jałówki wycenić. Dwie zostawiam, będziem doić 🫣

Darek ze starego z auta nie wysiada już chyba 🤣

Mało co do siebie przywozi wszystko na ciepło z samochodu schodzi. 

Jutro do niego jadę. Umówiliśmy się na 8

Z Darkiem rozmawiałem,mówił że idzie wszy byleby beczało

Opublikowano
7 godzin temu, marulekk napisał(a):

Ejjj  ludziska pytanie typowo informacyjne dla mnie z ciekawości, bo dziś się zciełem z typem po rodzinie że tak i tak ma być w dzisiejszy czaszach.......

gdzie robicie albo będziecie robić gościnę dla dziecka  które przystępuje do pierwszej komunii świętej???

Jacuś nie odpowiada bo on z innej ligi 🤠

Już dawno po komuni 😛 jedna w domu druga na świetlicy wiejskiej akurat blisko domu ... ale to już hoho temu 😁

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał(a):

chyba na mrozie siales ,bo tak to bagno..

Nie ma bagna. Ręką rozsiałem. 

9 godzin temu, jacus napisał(a):

stare dziadki po 70 chyba zostali w dawnej epoce..

Są i sporo młodsi ode mnie co dalej podorywka... Mnie nie przekonuje uprawa bez pługa - zasiałem poplon pod kultywator a na innym kawałku, oddalonym od tego traktowanego kultywatorem o 200m, posiałem później o ponad tydzień, z podorywką i poplon jak dzień do nocy. I przede wszystkim nie ma tego syfu na wierzchu. 

0 stopni, zachmurzone. Pszczoły dostały drugą porcję ciasta.

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

🕯️_____✝️ ______🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i lewacką oszukankę i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

Jesteś taki głupi jak jeden z roboty - "pogonić tych ujów, tylko Brauny, Jakubiaki". A ja mu ze stoickim spokojem zawsze odpowiadam jak się mnie zapyta na kogo pójdę - "a na nikogo bo co mi mogą dać?". I tu się kończy wiedza takiego "polityka" jak ty czy on.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Z twojej bezdennej ... A ostatnie słowo sobie dopisz sam, może tyle się domyślisz.

Bezdenna to jest twoja głupota że wypowiadasz się na temat na który nie masz zielonego pojęcia...

Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Bezdenna to jest twoja głupota że wypowiadasz się na temat na który nie masz zielonego pojęcia...

Sławuś, Sławuś... Spuść z tonu trochę bo jesteś zwykłym pośmiewiskiem z przerośniętym, połechtanym ego. Nikt tak głowy nie zadziera jak ty.

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, marulekk napisał(a):

Ejjj  ludziska pytanie typowo informacyjne dla mnie z ciekawości, bo dziś się zciełem z typem po rodzinie że tak i tak ma być w dzisiejszy czaszach.......

gdzie robicie albo będziecie robić gościnę dla dziecka  które przystępuje do pierwszej komunii świętej???

Jacuś nie odpowiada bo on z innej ligi 🤠

Ja idę w maju na komunię, namiot w ogrodzie będzie postawiony. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dopóki nie zrozumiesz, że on jest idiotą i ona również to będziesz taką ciemną, ograniczoną masą. Nikt normalny się do tego koryta nie pcha - nikt. 

Bo jakbyś P0szedł zagłosował przeciw to by nie było

A jak a P0 co to i tak się kończy

Zrobią z ciebie 3 płeć

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A myśl.

Za dobrą sztukę znajdzie się kupiec.

Po półtora tysiąca tygodniowe.

A jest jedna z lepszymi cenami...i znikają ogłoszenia.

Bez przesady 

Zaraz będzie czerwiec i bez dopłat 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Bo jakbyś P0szedł zagłosował przeciw to by nie było

A jak a P0 co to i tak się kończy

Zrobią z ciebie 3 płeć

No i niech robią - co mi to zmieni? 

Mam iść głosować tylko "przeciw", nawet jeśli nie popieram tej strony będącej "przeciw"? Przecież to idiotyzm.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Zaraz będzie czerwiec

...to jeszcze kilka miesięcy...

A zresztą.

Wystawiasz na sprzedaż.

Weź takie ładniejsze, najmniej miesięczne wystaw za dwa dwieście...

Co masz do stracenia?

Jak sprzeda się za dwa, to flaszkę stawiasz...🤷

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał(a):

Kupuj, za dwa lata będzie i cena za dorosłe 😜 

Niestety ja musze sprzedawać 

Trochę byka przerzuciłem, pamiętam jak się brało za kilo tyle co za piwo trzeba zapłacić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v