Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Ustawiono go dopiero w 1999 roku aż przykre że dopiero tak późno to zrobili. 

...a co mają powiedzieć mężczyźni?

Do dziś takiego dnia nie ma.....a więc....helllooo...🤷🤭

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a co mają powiedzieć mężczyźni?

Kobiety nie są cicho walczą o to aby ich było słychać. 

Mężczyźni w dużej mierze siedzą cicho z powodu tego że się wstydzą tego że kobieta ich bije. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No widzisz....

Mężczyźni cierpią w ciszy...

Ja to tak nie wiem dlaczego robią tak.

Dla mnie jest to głupie zachowanie uważam że każda z stron powinna mieć równe prawa w zgłaszaaniu przemocy.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Faktycznie, Kaśka ma tutaj trochę racji. Chłopy uznają takie coś za dyshonor. Mam na koncie dwie niewiasty posłane do miejsc wypoczynku za znęcanie. Coś tam mogę powiedzieć w tej kwestii

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Faktycznie, Kaśka ma tutaj trochę racji. Chłopy uznają takie coś za dyshonor. Mam na koncie dwie niewiasty posłane do miejsc wypoczynku za znęcanie. Coś tam mogę powiedzieć w tej kwestii

nigdy w życiu nie słyszałem żeby kobiecie ktoś coś udowodnił, w mediach też tylko przedstawia się zawsze najgorszych chłopów 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W bardzo dużej mierze kobiety nie stosują przemocy fizycznej tylko psychiczną a to drugie jest ciężej udowodnić.

Kiedyś był program o mężczyźnie który odsiaduje dożywocie za zabicie swojej żony która znęcała się nad nim fizycznie i psychicznie.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)

Mateusz nie mam wyroków, żeby Ci pokazać 🤷...ale bywają takie przypadki. Sporadycznie bo sporadycznie, jednak są. Jest to trudniej udowodnić to fakt. W moim przypadku jedna zachowywała się "po męsku", czyli chlała na umór...nie była trudnym przeciwnikiem. Za to druga wymagała sporo pracy, ale trafiła tam, gdzie jej miejsce. Trzeciej się upiekło...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
8 godzin temu, marulekk napisał(a):

Bo ludzie na wschodzie kulturalni i uprzejmi są, wychowani w duchu patriotyzmu i chrześcijanstwie 🙋

Po niektórych wypowiedziach na tym forum, to można mieć odmienne zdanie.

Chyba, że tak wygląda to wychowanie w duchu patriotyzmu i chrześcijaństwa😏

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

🙋+1☁️

Czytam Twoje wpisy wrzucales zdjęcia dyplomów.. to miałeś bogatą karierę zawodową.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

A sprawdzałeś orientacyjny koszt budowy takiego odchowalnika

A co to za koszt? Płyty OSB i meblowe się walają po piwnicy i stodole, polepić to do kupy i będzie. Styropian odpadowy tj lekko uszkodzony jako pracownik mogę mieć za przysłowiowy grosz.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v