Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Po prostu od razu powiedz że żadnego ty traktora nie chcesz. 

ale co ciebie to obchodzi i czego ty sie wpierdalasz jak to nie twoja bieda co kto  kupi 🤔 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ale co ciebie to obchodzi i czego ty sie wpierdalasz jak to nie twoja bieda co kto  kupi 🤔 

Obrońca uciśnionych się znalazł

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ściema dla publiczności to twoje istnienie tutaj...

Brak argumentów aby odpowiedzieć na mój zarzut. .

Widać to na pierwszy rzut oka że coś tu w trawie piszczy że masz ustalone 20km. 

Normalny człowiek jedzie nawet 100 km aby kupić to na czym mu zależy. 

Dla mnie tłumaczenie że od domu się nie ruszam dalej niż 20 km i że nie chce wypozyczac przyczepki to jedna wielkie kłamstwo.

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Dla mnie tłumaczenie że od domu się nie ruszam dalej niż 20 km i że nie chce wypozyczac przyczepki to jedna wielkie kłamstwo.

Ty nawet auta nie masz to co możesz wiedzieć o kupnie czegokolwiek? Wypożyczenie to koszt, jazda to koszt i stracony czas jeśli nie kupisz. Nie uczyli, że czas to najdroższy zasób? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Miałem robić a się trafiła zabudowa w dobrej cenie. Pewno dlatego że mu jeden cielaki darmo oddaje to mi taniej sprzedał bo piniondze ma 🫣

IMG_20251122_090257.jpg

też na taką choruje

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To jest zachowanie bezmyślne. 

Szybko o wypadek. 

Jak ktoś nie używa mózgu tak jak ty to może i szybko o wypadek xD całe dzieciństwo na workach się przejezdzilo za ciągnikiem ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, marulekk napisał(a):

To co to za sklepik jak portretów nie ma, młotków nie ma

...ja jestem...🤷 

...płyn do spryskiwaczy ...polecam...

17638039339917993210797942291171.jpg

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano
43 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

też na taką choruje

Jeszcze jedna do zniw chce kupić bo szlak trafia jak z kombajnu trzeba schodzić i jechać wysypywać co chwilę a wywrotka do tyłu do dmuchawy ojciec na luzie sobie ogarnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v