Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Schowaj schowaj w tym roku był wypadek w okolicy pękła i ten kołek uderzył kobietę w kark i kobieta jest roślinką

...co trzeba chować?

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

A musisz wszystko wiedzieć? 

Nie muszę...

Ale skoro o czyms się gada, to durne takie zachowania....

...a ja wam powiem że coś kupuję, ale nie powiem coooo....🤭

• Like 2
Opublikowano

Miasto Krasnystaw zgodnie z ponad 600-letnią tradycją gotowe na jazdę saniami, na wszytskich ulicach i chodnikach lód, grama soli albo nie daj Boże piasku. Nie rozumiem, jak przy temperaturze -1 można dopuścić do takiej sytuacji w cąłym mieście?

Powiat Krasnystaw, odkąd do włądzy wrócił 80-cio letni dziadek z PSL, trwa zemsta na wszytskich w powiecie za pokazanie środkowego palca w poprzedniej kadencji. Pługi śnieżne jeżdżą podwieszone do wysokości kolan i na drogach powiatowych nawet na niebezpiecznych zakrętach i skrzyżowaniach nie ma grama piasku czy o zgrozo, soli. Pełna ekologia, śnieg sam spadł to niech sam stopnieje. Ciekawe, ile samochodów dziś wyląduje w rowie, żonę do pracy dziś wiozłem 30-40km/h w porywach, bo sznurek samochodów tyle jechał. Połowa kierowców zaskoczona śniegiem jedzie na letnich oponach. No skąd śnieg, przecież dopiero 20 listopada, połowa jesieni.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Miasto Krasnystaw zgodnie z ponad 600-letnią tradycją gotowe na jazdę saniami, na wszytskich ulicach i chodnikach lód, grama soli albo nie daj Boże piasku. Nie rozumiem, jak przy temperaturze -1 można dopuścić do takiej sytuacji w cąłym mieście?

Panie....jest zima...to nic niezwykłego ...

...bierz łopatę i odśnieżaj...jak to tak przeszkadza....🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Panie....jest zima...to nic niezwykłego ...

...bierz łopatę i odśnieżaj...jak to tak przeszkadza....🤭

Przy temperaturze 0 stopni utrzymanie na szosie dwucentymetrowej warstwy lodu to naprawdę sztuka, tu nie trzeba wiele pracy, aby doprowadzić do szorstkości jezdni

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A na co mnie auto? Traktor...

Fura...w domyśle wóz....taki pokonny...🤭

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

nie trzeba wiele pracy

Nooo...🤷 

... jakie to społeczeństwo ...roszczeniowe teraz....a od siebie co?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/pogoda/wir-polarny-ulega-zaburzeniu-rosnie-szansa-na-mrozna-zime-w-europie/pzg946n

Ciekawe, czy powtórzy się zima z końcówki lat 70-tych. Oj, właściciele fotowoltaiki i pomp ciepła chyba by rząd zjedli. Doszłoby do podobnych rozruchów , jakie doprowadziły do stanu wojennego

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Fura...w domyśle wóz....taki pokonny...🤭

Nooo...🤷 

... jakie to społeczeństwo ...roszczeniowe teraz....a od siebie co?

od siebie to płacę podatki na tych dziadów, żeby robili to, co powinni

swoją uliczkę już odśnieżyłem, kilka razy

Opublikowano (edytowane)

Kurna...wszyscy chcą sniegu i czarnych dróg....a odśnieżać to ...nima komu....😆

5 minut temu, jahooo napisał(a):

Ciekawe, czy powtórzy się zima z końcówki lat 70-tych

Wczoraj wstawiałem o gwałtownym ociepleniu...

...te dłuższe prognozy to....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Tak jak wcześniej napisałem nie czuje się uprawniony...napiszę tylko tyle...Nicki były dwa. Najpierw Patrycja i to konto zostało zbanowane, dlatego pojawiła się w zamian Bezduszna. Pozostałych nie ma tutaj co dopisywać do historii. 

Za niewinność banuje się konta 🤣😂

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Michał18 napisał(a):

Za niewinność banuje się konta 🤣😂

Michałku nie...wkur..j mnie🤬...

...i nie podpuszczaj, bo Ci to nie wyjdzie 🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, Strongman napisał(a):

Schowaj schowaj w tym roku był wypadek w okolicy pękła i ten kołek uderzył kobietę w kark i kobieta jest roślinką

Tą poprzeczke co idzie wzdłuż i tak muszę wymienić bo już zaczyna gnić, już w lesie akacje upatrzyłem 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie....za donosy konfidentów ...takich jak ty...🤷

Regulaminu trzeba przestrzegać. Gdyby nie był złamany moderator nic by nie zrobił bez dowodu.🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v