Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Teraz kotlet na całą patelnię robi różnicę 🤭💪 

IMG20251121181835.jpg

smacznego . dobra patelnia kuta kosztuje pewnie 5 razy drożej a wytrzyma 10 razy dłużęj od tej , 

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał(a):

przeciez nie pokazałeś krowy 😛 pewno w bobkach 😂

też dzisiaj pochwaliłem slawcia 😛

Aż się boje zapytać, co on Ci zrobił 😱😁

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Andpol napisał(a):

U mnie też brakło a kredyty są tylko z większym %

Tusek nas oszukał bo mówili że dla każdego starczy.

@Damianek20 a jak w Twoim banku?

Nie mów mi że wierzyłeś Tuskowi 🙈

Czyli to co pisałem wcześniej o tym jak rozeszły się kredyty to jednak sołtys mówił prawdę . Mówiłem że i teraz poleca brać tylko w tv krzyczeli że nie chcą kredytów 😂

Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał(a):

przeciez nie pokazałeś krowy 😛 pewno w bobkach 😂

też dzisiaj pochwaliłem slawcia 😛

No brudna, choćbym jej 5 razy dziennie gnój wyrzucał to nie będzie czysta na takim stanowisku 🤷

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kiedyś był szal na teflon, teraz ceramiczne, moda się zmienia, coś muszą wymyślać żeby ściągać te kobitki do sklepu ;)

Patelnie i garki do gotowania to stalowe takie są najlepsze jak dla mnie. 

Z teflonu mam z Tefala i jeden DUKA ale używane są do zasmażki I do naleśników. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

możesz, a my możemy mieć opinie na temat tego co piszesz. szkoda że nie chcesz przyjąć do wiadomości że w twoim zachowaniu też jest coś nie ryktyk

patelnia tylko żeliwna 

Ja nikomu nie zabraniam mieć własnej opinii. 

Jest wolność słowa. 

Ja wszystko przyjmuje do wiadomości tylko nie zawsze umiem przelać to co mam na myśli na papier. 

Nieraz jestem arogancka, złosliwa i wredna 

Dwulicowa jednak to rzadkość.

Taka już jestem i nie zmienię się dla nikogo. 

15 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Na co wam te kredyty?

Co wy za nie kupujcie? 

Bez kredytu się nie da?

Różnie ludzie biorą kredyty jedni dlatego aby mieć coś , drudzy biorą aby zrobić coś w domu a nie są w stanie uzbierać tego w tradycyjny sposób, a niektórzy biorą aby uwolnić się od rodziców, 

Łatwiej dla części społeczeństwa było i jest wziąć na coś kredyt niż kupić za gotówkę. 

Gotówke nie zawsze odłożysz a kredyt zazwyczaj jest prościej wziąć jak i prościej jest spłacić. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał(a):

smacznego . dobra patelnia kuta kosztuje pewnie 5 razy drożej a wytrzyma 10 razy dłużęj od tej , 

A jak długo uzytkujesz taką z tym rozmiarem?

Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Patelnie i garki do gotowania to stalowe takie są najlepsze jak dla mnie. 

Z teflonu mam z Tefala i jeden DUKA ale używane są do zasmażki I do naleśników. 

A jak smażysz jajecznicę, to zastanawiasz się, co było pierwsze: kura czy jajko? Jajko chyba, nie? Jak myślisz?

Opublikowano
4 godziny temu, s_z_k napisał(a):

U nas w ostatnim czasie nie było białych świąt, więcej w styczniu wydaje mi się że opadów było bo zawsze na urodziny biało miałam haha 
Ale mam nadzieję, że w tym roku będzie klimatycznie 

Ja jestem z lutego. Za dzieciaka i chłopaka w moje urodziny to konkret zima jeszcze była. W swoje urodziny zazwyczaj na grubym lodzie jeszcze ryby łowiłem. Aktualnie w swoje urodziny zazwyczaj sieje nawozy🫤

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Jakoś w mojej rolniczej karierze tylko z jednym nie szło się dogadać ale to taki człowiek co dwie żony od niego poszły a i inne rzeczy ma na sumieniu ... najbliższą rodzinę by okradł i od niego najlepiej zdała.... zawsze mu mało ...

To z takim lepiej nie mieć za dużo do czynienia. 

Opublikowano
24 minuty temu, Baks00 napisał(a):

A jak długo uzytkujesz taką z tym rozmiarem?

0koło 7 lat stalową 40 cm  [ podróbka cygańskiej ] a żęliwna mam chyba 30 cm i mam turbo dysze na kuchence i jedno co powiem to jest inny kotlet robiony na żeliwnej i na stalowej a aluminium jest najgorsze wsród najgorszych i chodzi  mi o smak  kotleta bo na zdrowotnosci sie nie znam 

Opublikowano

bialo, ale topnieje.

2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Co Ci @Qwazi znowu zawinił ? Jako jeden z nielicznych stoi za Tobą murem powiedzmy. Gdyby nie on to cały czas byłabyś brana tutaj za faceta.

ja zawsze twierdzilem ze to kobieta -sztuczna bo sztuczna ale kobieta..

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

to na takiej zasadzie jak Ty byś się zaczął udzielać głupio na forum dla astronautów może masz większą wiedzę o kosmosie niż ona o rolnictwie 😀😀😀

niech zacznie pisac na elektrodzie 😂

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak już będzie u mnie..

duzo plaku nawalili w slomnikach ??😂 

u szmergla byles 🤣

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Polemizowałbym, ale nie będę. Nie czuję się uprawniony 🤷...

Napiszę tylko tyle, że czytając wpisy Kaśki widzę wyraźnie, że w pełni pasują do jej osobowości. Co prawda rozmawiałem z nią na żywo max pół godziny, ale nie dostrzegam żadnego zgrzytu pomiędzy tym kogo widziałem i z kim rozmawiałem na żywo, a tym co widnieje w jej postach. Wszystko mi się zgadza. Taka osobowość i tyle 🤷

do archiwum X sie nie nadajesz . temu tyle spraw tam jest.

posty z ai i googla to byl poczatek .teraz juz sie rozwinela

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Teraz kotlet na całą patelnię robi różnicę 🤭💪 

IMG20251121181835.jpg

W żelaznym kupiona 🤔🤭

Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Lecą złotówki 🤭🤭🤭 

IMG_20251121_190904.jpg

Już wiadomo czemu zawirowania na rynku mleka 🙆‍♂️🤪

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v