Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, malaczarna napisał(a):

kolacja

IMG_20251116_172746.jpg

Ty to zawsze smaka narobisz 🤤

Powinnaś mieć zakaz wstawiania takich pyszności 🤭

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jacor73 napisał(a):

I znowu masz rację, motorem nie wiem jak się jeździ po mieście 😁

Ale za to wiem jak się jeździ motocyklem po Warszawie, bo miałem motocykl i jeździłem. A teraz wiem jak się jeździ samochodem, bo cały czas jeżdżę pani mądralińska.

Aaa i nie mieszkam cały czas na wsi🤣

To w takim razie powiedz mi dlaczego motocykl zamieniłeś na cztery kółka? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6465 napisał:

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Cytat

Polsce nie ma ogólnokrajowego przepisu nakazującego wszystkim psom noszenie kagańca. Obowiązek ten wynika z art. 77 Kodeksu wykroczeń, który nakłada na właściciela obowiązek zachowania «zwykłych lub nakazanych środków ostrożności» przy trzymaniu zwierzęcia, co oznacza konieczność zapewnienia bezpieczeństwa. Kaganiec jest obowiązkowy w niektórych sytuacjach, np. podczas podróży środkami komunikacji miejskiej, a także dla psów ras uznawanych za agresywne. 

Obowiązek noszenia kagańca

Art. 77 Kodeksu wykroczeń: Nie zachowuje «zwykłych lub nakazanych środków ostrożności» przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 1000 zł.

Psy ras agresywnych: Rasy psów uznawane za agresywne muszą nosić kaganiec (lista tych ras znajduje się w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracyjnych z 2003 r.).

Miejscowe regulacje: Wiele gmin, a także konkretne obiekty (np. centra handlowe, gabinety weterynaryjne), może mieć swoje własne regulaminy nakazujące noszenie kagańca, np. w transporcie publicznym. 

A idź pan w UJ z tymi psami w komunikacji zbiorowej. Kiedyś jechałem z córką w pociągu. Mieliśmy wykupione miejscówki trafiło się w przedziale gdzie jechała jaka pani z pieskiem. Te psisko zaczęło obwąchiwać nas, córcia się bała. Kazałem żeby te psisko trzymała bliżej siebie . Ta głupio się śmiała i ten pies dalej swoje. Zrobiłem awanturę i konduktor kazał mi ,zabrać dziecko i przesiąść się do pierwszej klasy. 

Teraz kobita z owca jechała w pociągu

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To w takim razie powiedz mi dlaczego motocykl zamieniłeś na cztery kółka? 

Nic nie zamieniłem, samochód był i jest cały czas.

Zdrowie i życie jest zbyt cenne żeby jeździć motocyklem po Warszawie🤫

Opublikowano
3 minuty temu, jajonasz napisał(a):

To jutro 

Ee tam lubię pomidorową, jeszcze rosół na swoim mięsie🐂🐤🦃🦆

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

Nic nie zamieniłem, samochód był i jest cały czas.

Zdrowie i życie jest zbyt cenne żeby jeździć motocyklem po Warszawie🤫

Czyli mieszkasz w Warszawie ? 

Opublikowano
Kallina86 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Teraz kobita z owca jechała w pociągu

Pewnie Dorotka 🙈🙉🙊

nie wiem kto to Dorotka

Krzysztof81 napisał:

3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Pewnie Dorotka 🙈🙉🙊

Gdzieś w Białymstoku 

chyba z Krakowa do Warszawy ta pani jechała z tą owca

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bezmózgi a myślisz, że lubię Oświęcim? Nie lubię a też tam przebywam te ponad sto godzin w miesiącu. 

Jeśli nie lubisz jakiegoś miejsca to w nim nie przebywasz ani do niego nie jeździsz jak dla mnie jest to proste. 

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale ty tępy jesteś... 

Nie bo dla mnie jest logiczne jeśli czegoś nie lubisz  jeść  to nie jesz.

Tak samo jak nie lubię miejsca to do nie jeżdżę proste chyba. 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z Orawy xD Kupiła albo dostała owce od baraniego poganiacza xD 

@Kallina86 nie wiem czy Dorotka, jeszcze druga tam jakaś była ;) 

Też nie wiem czy była jakaś inna, ale mi właśnie ta na myśl przyszła xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A jak chcesz na życie zarobić panie bezmózgi? 

To wybierasz takie miejsce pracy jak i miejscowość w której dobrze się czujesz a nie takie które nie lubisz.

Warszawa nie jest wyznacznikiem wszystkiego.

I niech @jacor73 sam się wypowie i go nie tłumacz ani nie bron go to jakoś dziwnie wygląda. 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v