Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ludzie różne rzeczy gadają ... Na motocyklu to często zatrzymują do rutynowej i nigdy nie spotkałem jakiś niemiłych, albo neutralni wykonujący swoje obowiązki, albo mili, co to się posmieja czy żartują ...

To nie znaczy że zawsze są tacy wyrozumiali, a już z pewnością nie wszyscy.

• Like 2
Opublikowano
szymon09875 napisał:

10 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

tak to bywa w życiu

A dwa to uj wie co kupić. 

Mętlik w głowie coraz większy 🫣 

to witaj w klubie 🤝też tak mam a Ty to przynajmniej się znasz na tych sprzętach a ja tak średnio a ceny tych używek wywalone w kosmos

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Dzieci do szkoły

U nas jest tragedia 

Transport praktycznie zlikwidowany 

Ośrodek zdrowia zamknięty 

Żłobek mają tam robić, tylko nie wiem po co, dla kogo 

Z tego co wiem to powiatowy PKS dzwoni po soltysach i szuka kierowców, bo nawet i z nimi problem

Siostra mieszka gminę, powiat i województwo obok, praktycznie co godzinę jak nie autobus to bus, i można do stolicy, do powiatu, do Lublina bez problemu się dostać 

U nas to busy prywatne załatwiły PKS przypuśćmy bus kosztował 2,5 a autobus 3zl to ludzie jeździli busami było dwóch przewoźników. 

Do szkoły jakieś tam autobusy jeszcze są do miasta oczywiście. 

Podstawówka jest u mnie na wsi, autobus jest gminny, zabiera wszystkie dzieci z okolicznych wsi.

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał(a):

A ten co skończy 8 klasę to czym ma jeździć do szkoły jak internaty zaludnione

Fv nie zapłacona 

Nie mam z czego zapłacić 

Minicar teraz w modzie 🤭

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Michał18 napisał(a):

Kura teraz takie czasy wszędzie samochodem. Bo pieszo to nogi wysiądą a nie zdrowotność będzie 

A co rowerem mam jechać do miasta po uszczelkę 🤔🤦

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Popracował trochę 

Na mieszalnie naszykował

Krowy zasuszył, przeprowadził

Znowu mam tyle zasuszonych co @Łoleksąsiadka

Czas odpocząć 

Później wóz po południu 

20251116_084942.jpg

Tym samym karmisz co ja..... pisałeś że będziesz zmieniał wiesz na co?

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Teraz, Wpaw napisał(a):

Pies to jest pies, przeważającej większości cwaniaki, myśla że są lepsi. 

Oczywiście nie wszyscy. 

Jak grasz cwaniaka to i oni tak Ciebie traktują ... 

dokładnie

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

To nie znaczy że zawsze są tacy wyrozumiali, a już z pewnością nie wszyscy.

No jak Cię zmierzy w zabudowanym 80km/h czy 90km/h, po czym lecisz do nich z mordą, to nie liczyłbym na wyrozumiałość ... Przez ostatnie 2 lata miałem 8 czy 9 spotkań z panami w białych czapkach i zawsze było albo miło albo neutralnie, jakiejś złości czy czegoś w tym stylu nie spotkałem.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
Wpaw napisał:

Dobra opowiem wam historię kiedyś kolega mi mówił co razem pracowaliśmy dosyć starszy ode mnie. Wracal nad ranem z jakiejś imprezy z miejscowości oddalonej z 15 km, jechała Nyska policyjna w tą samą stronę... Wziął im machnął, powiedział że jak jadą w tamtą stronę to żeby go zabrały. To go zabrały na komisariat najebały gum i puściły 🤭

opowieść serii tata a Marcin powiedział... może nie powiedział wszystkiego że jak wracal z imprezy to pewnie z podpity i może od słowa do słowa się wdał w niepotrzebą dyskusje

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Andpol napisał(a):

Zwierzyny coraz więcej i trzeba uważać. Syn 2 sarny na raz załatwił a córka borsuka i zająca i teraz ostrożnie jeżdżą. 

Uuu to ktoś będzie miał czapkę 🤭🤔

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ludzie różne rzeczy gadają ... Na motocyklu to często zatrzymują do rutynowej i nigdy nie spotkałem jakiś niemiłych, albo neutralni wykonujący swoje obowiązki, albo mili, co to się posmieja czy żartują ...

16 minut temu, Wpaw napisał(a):

To nie wiem, może się nad tobą litują 🤦🤭

Nad nikim się nie litują tylko w zależności jak do nich podchodzisz tak jest się przez nich traktowanym.

Jednak tak na poważnie to ostatnio miakam przyjemność zgłaszania kradzieży z konta osobistego. 

Jeśli bym nie powiedziała co myślę to bym siedziała na komisariacie około 3-4 godzin .

A tak jak powiedziałam ci powiedziałam w ciągu 30 minut ktoś spisał moje oświadczenie wydrukowak podpisał i miałam to z głowy. 

Trzeba wiedzieć kiedy klepać jęzorem a kiedy nie...

Jednak wszystko tak naprawdę zależy od wychowania. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Bezduszna napisał(a):

W zależności od tego na jakim poziomie szkolnictwa byłam jeśli chodzi podstawówkę to ok. 2-4 km jeśli chodzi o szkole średnia to wysiadałam wcześniej z autobusu i szłam na pieszo aby przespacerować się trochę. Nawet jak jadę do pracy to dojeżdżam do pewnego przystanku a później idę na pieszo. 

Chodziłam i chodzę  na pieszo dla zdrowia. ...

Spacer wśród samochodów i spalin zdrowy po uju🤭🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

opowieść serii tata a Marcin powiedział... może nie powiedział wszystkiego że jak wracal z imprezy to pewnie z podpity i może od słowa do słowa się wdał w niepotrzebą dyskusje

Co by nie mówił pies jest pies czy teraz czy kiedyś.... 

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nie narzekaj zawsze może być gorzej masz 2 traktory 2 auta sprzętu nowego nakupiles w tym roku poprostu grzesz wrzucając takie rzeczy

Miało być jeszcze lepi

To za ostatni grosz

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Fv nie zapłacona 

Nie mam z czego zapłacić 

Kupuje się mieszkanie jak porzeczka

Prześlij tę fakturę, to Ci opłacę

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Miało być jeszcze lepi

To za ostatni grosz

Przecież jest bardzo dobrze, oby co roku tak było a będę bardzo zadowolony, no może ta wizyta w szpitalu w tym roku nie potrzebna ;) 

• Haha 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

14 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Fv nie zapłacona 

Nie mam z czego zapłacić 

Minicar teraz w modzie 🤭

to jest bardzo duże zagrożenie na drogach te minikary ktoś kto nie ma pojęcia o przepisach ruchu drogowego i jeździe. kupuje takie gowno i stwarza bardzo duże zagrożenie na drodze nie używając kierunkowskazów itp

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Tym samym karmisz co ja..... pisałeś że będziesz zmieniał wiesz na co?

I jak Ci się sprawdza?

Kukurydza i soja

Na tym nie mam żadnych zacieleń, wszystko niecielne

A jak jadły samorobke to praktycznie wszystkie łapały

Jeszcze trzeba zaprosić parę firm z ofertami 

Może jaki silos sprzedadzą 

11 minut temu, slawek74 napisał(a):

Z pod Radomia 😁

Staśka brat?