Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Serio 

Kończy dziś 38 lat

31... 

Wszystkiego najlepszego Karolu. Co by Ci się na tej emeryturze dobrze żyło [tu powinna być emotka z szampanem i tortem, ale nie znalazłam].

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ogólnie w większości przypadków płacimy za samą markę przy zakupie elektroniki, tak jak telefony. Dużo jest telefonów z lepszymi parametrami ale ludzie decydują się na znaną markę za 3x taką cenę 

Opublikowano
31 minut temu, s_z_k napisał(a):

Przedłużenie gwarancji przez jakikolwiek sklep to sposób na zarobek na konsumencie bo zazwyczaj w umowie wyklucza tak czy siak elementy które najczęściej się psują XD I to nie jest kompletnie zależne od kraju producenta 
W tych czasach tak jak wcześniej kolega się wypowiedział wszystko jest zrobione tak żeby kupować nowe co X lat, z reszt ą z czasem starszy sprzęt tak czy siak zwiększa pobór prądu co się równoważy tak jak w przypadku np telewizorów 
Po prostu tak samo nie rozumiem nagonki na to że coś z Chin to już nie dobre, bo wszędzie są produkowane rzeczy dobrej jakości tylko kwestia że duże konglomeraty z nas zdzierają 🤷‍♀️

Ta promocja czy jak kto nazywasz zarobek. Ma budować w klientach strach że sprzed im nie wytrzyma. Wielokrotnie sama byłam namawiana do tego aby skorzystać. Jeśli zaczynasz zadawać pytania na które sprzedawca nie będzie ci w stanie odpowiedzieć od razu zdajesz sobie sprawę że przedłużenie gwarancji ci nic nie da tylko zapłacisz pieniądze a tak czy inaczej sprzęt czy będzie ci działał dłużej zależy od tego ja jako model tak naprawdę trafisz. Jeśli jednak ci się zepsuje w czasie trwania gwarancji jest to loteria zawsze znajdzie się powód aby nie uznać ci tego co według sprzedawcy miałaś zagwarantowane w gwarancji. Więc kółko się zamyka. 

Oczywiście że każdy sprzęt generuje prąd ale czy ludzie na to zwracają uwagę jeśli kupią towar  wyższej półki jeśli działa mu powyżej 2 lata i ciągnie energię więcej niż nowy tylko głupi wymienia z tego powodu produkt. Normalny człowiek mówi sobie place więcej za prąd o 5 zł ale teraz nie wymienię produktu na nowy i nie będę wyrzucał tego produktu który dobrze działa tylko dlatego że jest moda na takie a nie inne zachowanie jak się zepsuje dopiero sobie kupię. 

Jeśli chodzi o to że ludzie nie lubią napisy Made in Chine to po pierwsze tak jak mówi Szymon wielokrotnie kopiują to co kiedyś zostało wyprodukowane i polepszają to ale też są przypadki gdzie stan tego co wyprodukowali jest gorszy od oryginału który skopiowali 

Jeśli kupujesz Made in China jak dla mnie musisz brać nie tylko opis tego ale także jaka marka się za tym kryje. Jedne mają tak jak pisałam kontrolę a drugie idą sobie w kulki a ludzie nie patrzą na to tylko patrzą na cenę danego produktu. A później płacz z powodu tego że dany produkt im nie wytrzymał 2 lat czy kilka miesięcy po gwarancji się popsuł. 

Opublikowano
8 minut temu, Kallina86 napisał(a):

31... 

Wszystkiego najlepszego Karolu. Co by Ci się na tej emeryturze dobrze żyło [tu powinna być emotka z szampanem i tortem, ale nie znalazłam].

Dziękuję bardzo za pamięć 

Łasuch jestem, z chęcią bym zjadł torta

Może by któraś zrobiła 

Tylko prawdziwy żeby był, bez fetyszy

Opublikowano
7 minut temu, s_z_k napisał(a):

Ogólnie w większości przypadków płacimy za samą markę przy zakupie elektroniki, tak jak telefony. Dużo jest telefonów z lepszymi parametrami ale ludzie decydują się na znaną markę za 3x taką cenę 

Z powodu tego że to reklama ich ogłupia. Czyli jak zawsze PR robi swoją robotę. Od tego nikt nie ucieknie. Tylko że jedni są bardziej na to podatni drudzy mniej. Tym jest różnica. 

Opublikowano
8 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Remonty Ci jednak lepiej wychodzą. Idź w tym kierunku.

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...wkrótce...🤷

Zara po doica...

Jakiego doica ? Claasa bierz tego z wczoraj :ph34r:.

3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Bo to tak jak obiecałeś zbyszkowi piłę naprawić 🤷

Bo się okazało że głosował na T. To teraz niech mu T naprawi 😁.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@6465 

Jeszcze jedno jeśli widzę że dany człowiek i tak uprze się przy swoim próbuje mu pomóc w tym aby mógł mieć wiele opcji nie tylko 3 które sobie wybrał. Podejrzewam że tylko patrzył na oferty koło domu bo taki miał plan z powodu tego że nie chce wynajmować lub pożyczać od kogoś lawety. Jak byś się chociaż zainteresował i sam chciał mu pomóc to byś zauważył że wielu sprzedających proponuje przywoz swojego towaru pod dom. 

Wystarczą nie raz chęci drugiego człowieka w czy się zna na tym czy nie to druga inszość 

Jeśli na czymś się nie znasz nic nie stoi na drodze aby się na tym nie poznać. Takie jest moje zdanie w tym temacie. 

Ja potrafię odpuścić jak widzę że ktoś się na coś uparł i próbuje pomóc a nie zaszkodzić. To do niego ostateczna jest decyzja jaką podejmie do niczego nie namawiam. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Remonty Ci jednak lepiej wychodzą. Idź w tym kierunku.

Co ja znowu źle zrobiłam. Czy to coś złego że dałam jakieś tam oferty które na pierszy rzut oka zbytnio nie odbiegały od tego co sam zaproponował 

Opublikowano
11 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Że ja idiota?🤔

Nie rozmawia z tymi którzy ją podrywają.. boi się odrzucenia. Wie, że się nie spodoba i to ją ogranicza w kontaktach. Jest inteligentna i zapobiega.

Tak pisał ogarek😗

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Chytrus małopolski 🙆😁

Mam taką zasadę że nie kupię ciągnika na nowych gumach. Jak będę chciał mu wymienić to se to sam zrobię. 

Nowymi oponami się przyciąga klienta i nie robi się tego bez celu 🤷

Wszystko zależy od tego na co klient patrzy. Opony na tył to ok.3 tys zł. do Ursusa plus wymiana. Dla mnie do myślenia daje zwrot po remoncie. 

42 minuty temu, s_z_k napisał(a):

To się szpan nazywa.

36 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ta promocja czy jak kto nazywasz zarobek. Ma budować w klientach strach że sprzed im nie wytrzyma. Wielokrotnie sama byłam namawiana do tego aby skorzystać. Jeśli zaczynasz zadawać pytania na które sprzedawca nie będzie ci w stanie odpowiedzieć od razu zdajesz sobie sprawę że przedłużenie gwarancji ci nic nie da tylko zapłacisz pieniądze a tak czy inaczej sprzęt czy będzie ci działał dłużej zależy od tego ja jako model tak naprawdę trafisz. Jeśli jednak ci się zepsuje w czasie trwania gwarancji jest to loteria zawsze znajdzie się powód aby nie uznać ci tego co według sprzedawcy miałaś zagwarantowane w gwarancji. Więc kółko się zamyka. 

Oczywiście że każdy sprzęt generuje prąd ale czy ludzie na to zwracają uwagę jeśli kupią towar  wyższej półki jeśli działa mu powyżej 2 lata i ciągnie energię więcej niż nowy tylko głupi wymienia z tego powodu produkt. Normalny człowiek mówi sobie place więcej za prąd o 5 zł ale teraz nie wymienię produktu na nowy i nie będę wyrzucał tego produktu który dobrze działa tylko dlatego że jest moda na takie a nie inne zachowanie jak się zepsuje dopiero sobie kupię. 

Jeśli chodzi o to że ludzie nie lubią napisy Made in Chine to po pierwsze tak jak mówi Szymon wielokrotnie kopiują to co kiedyś zostało wyprodukowane i polepszają to ale też są przypadki gdzie stan tego co wyprodukowali jest gorszy od oryginału który skopiowali 

Jeśli kupujesz Made in China jak dla mnie musisz brać nie tylko opis tego ale także jaka marka się za tym kryje. Jedne mają tak jak pisałam kontrolę a drugie idą sobie w kulki a ludzie nie patrzą na to tylko patrzą na cenę danego produktu. A później płacz z powodu tego że dany produkt im nie wytrzymał 2 lat czy kilka miesięcy po gwarancji się popsuł. 

Parksajda tutaj kupują nałogowo a jaka to marka ? Ponadto nawet gdybyś kupiła tv za 10 tys zł i więcej to i tak gwarancję rozszerzoną dostaniesz do pięciu lat i ani dnia dłużej.

Opublikowano
18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Co ja znowu źle zrobiłam. Czy to coś złego że dałam jakieś tam oferty które na pierszy rzut oka zbytnio nie odbiegały od tego co sam zaproponował 

Z tych co przedstawiłaś, tego można by zobaczyć, chociaż picowany.

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-c-360-stan-bardzo-dobry-rok-produkcji-1976-nowe-opony-CID757-ID187Ku9.html

Ten fajny ale to C-355.

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ursus-c360-CID757-ID17Wrn5.html?reason=ip|cool_rec_platform

18 minut temu, Ajeto napisał(a):

Nie rozmawia z tymi którzy ją podrywają.. boi się odrzucenia. Wie, że się nie spodoba i to ją ogranicza w kontaktach. Jest inteligentna i zapobiega.

Tak pisał ogarek😗

Ogarek skąd o tym wie 🤔?

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Ogarek skąd o tym wie 🤔?

Znając lokalną topografię wytypował jakąś dziewczynę na podstawie tego co tu  pisała. Nie wszystko się zazębia w tej układance więc możliwe, że to nie ona😗

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Faktycznie. Ona chyba z jego okolic gdzieś.

Skąd masz taką pewność?

Sprawdzałeś. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Faktycznie. Ona chyba z jego okolic gdzieś.

Raz zapytała go o jakąś drogę do niego, czy jest zasypana. On się przestraszył i napisał do niej priwa i edytowała post , za co dostała thanka od niego

Szkoda, że nie zapamiętałem nazwy tej drogi byś go odwiedził🤣

Opublikowano
26 minut temu, dsbh napisał(a):

Czyli jakoś mi się udało coś tam znaleźć a patrzeć tylko na zdjęcie jak i na opis nie dzwoniąc nigdzie. 

Opublikowano

Ta dziewczyna jest z Prawego Lasu gmina Przerośl. Dużo poszlak wskazuje, że to Kalina. Jednak jest coś co budzi wątpliwości, albo ja czegoś nie ogarniam😗

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v