Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Michał ty masz krowy? Czy duplikaty?

urwał dwa kolczyki, a sprzedać muszę. BYK. wyzbywam się po kolei towarzystwa z obory. Jak dobrze pójdzie to do wakacji tylko wiatr będzie hulał w budynku. 

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał(a):

łatwo wam idzie marnowanie ojcowizny 😂

A tobie to w akice zaznaczyli żebyś doił do ostatnich swoich dni? 😆

Jesteśmy wolnymi ludźmi. 

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

łatwo wam idzie marnowanie ojcowizny 😂

Co zrobić ludzie są różni niektórzy likwidują i nie patrzą na to że rodzice,dziadkowie pracowali na to 😔😟

Opublikowano

snieg troche spado. tak z 5 cm 

zero na wyswietlaczu. trzeba wolne z rana sobie zrobic. 

to swietowanie meczace jest..

1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Gdzie jest napisane że można łapówki dawać ? 🤔 W ten sposób sam jesteś oszust i krętacz i konkurencję oszukujesz 

na takiej granicy z bosnia i hercegowina bakszysz jak najbardziej wskazany. 

pielgrzymka z nowego targu stala i stala a mysmy ledwo odlac sie zdazyli i pojechali.

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

chyba kopulacyjny

on juz zapomnial co to jest..

1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

O k**wa, Polsat news jest wywiad z jakimś ekozjebem na temat strajku, ja pier**lę ona musi być lewakiem, ale debil

ona  nie jest wschodniopolsko inteligentna ?? 

bardzo mozliwe 😂

1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

To redaktor naczelna farmera

czasami glupoty tez pisze .

1 godzinę temu, Elon napisał(a):

A ktoś to jeszcze czyta?

ja

Godzinę temu, Elon napisał(a):

Czytasz?

czyta ale nie rozumie..

39 minut temu, Qwazi napisał(a):

Przepraszam Mieciu😱...

Ale ładne nie🤔😎

jak wszedzie w gorach..

do ogladania fajnie do zycia troche mniej .

choc sa miejsca gdzie gospodarzy sie jak na nizinach..

Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał(a):

W jakiej firmie zamawianie kolczyki? 

Polnet

5 minut temu, jacus napisał(a):

jak wszedzie w gorach..

do ogladania fajnie do zycia troche mniej .

choc sa miejsca gdzie gospodarzy sie jak na nizinach..

W górach to bardziej simy trzymają...

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał(a):

ale ja doje bo mi się to opłaca 😂 i lubię to robić 😛

Ja też lubię. Ale niektórzy wolą się tułać po świecie tirem . I być gościem w domu. Dla mnie to by było nie życie . Jeszcze jak by miało się żonę 🙆

Opublikowano (edytowane)

Każdy robi co lubi i w czym się najlepiej czuje 🤷...wszyscy nie mogą robić tego samego, bo co to by był za świat...tak samo wszyscy nie mogą robić wszystkiego🤷...ktoś musi karmić i doić, a ktoś musi masło do Madrytu zatargać i mandarynki stamtąd przywieźć...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 4
Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał(a):

takiej granicy z bosnia i hercegowina bakszysz jak najbardziej wskazany. 

Nie twierdzę że nie, wiem jak jest świat zbudowany. 

Niech tylko nie robi z siebie uczciwego przedsiębiorcy skoro za chwilę pisze co innego. Kłamca wpadnie prędzej czy później ;)

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Nie twierdzę że nie, wiem jak jest świat zbudowany. 

Niech tylko nie robi z siebie uczciwego przedsiębiorcy skoro za chwilę pisze co innego. Kłamca wpadnie prędzej czy później ;)

Ani on uczciwy ani przedsiębiorca

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Ja też lubię. Ale niektórzy wolą się tułać po świecie tirem . I być gościem w domu. Dla mnie to by było nie życie . Jeszcze jak by miało się żonę 🙆

Panie żonę i dzieci. Nawet nie potrafisz sobie wyobrazić jak wygląda powitanie po takiej rozłące 🥰 każdy raz smakuje jak by to był pierwszy😁 @szymon09875 dobrze mówię?😁

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Co zrobić ludzie są różni niektórzy likwidują i nie patrzą na to że rodzice,dziadkowie pracowali na to 😔😟

Lepiej wcześniej zlikwidować niż się samemu zamęczyć, albo jak się nie opłaca to zlikwidować bo inaczej samo upadnie i nic z tego nie będzie 

18 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Jeden lubi bułki drugi chleb. 

Praca na wyjeździe jest specyficzna, trzeba to lubić bo inaczej się nie wytrzyma. Z wiekiem coraz ciężej się wyjeżdża. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v