Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

to ile masz lat człowieku starej daty?

38, starej daty w innym słowa znaczeniu, może inaczej tradycyjny

Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Jak dla mnie idziesz dla bliskich którzy odeszli a nie dla rodzinny aby pokazać się że "jaki ja jestem pan i władca zobaczcie co ja dla nich kupiłem" tak w tej chwili ja to widzę  ciebie tak po twoim tekście 

Może jaka dzierżawa się trafi

na cmentarzu ?🤔🤔🤔

Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał(a):

dobra chłopcy żeby tradycji stało się za dość na którym dzisiaj znachor i o której?

Już jakiś czas leci...

36 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja chodzę praktycznie co niedziela na chwilkę 

A po co 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Aby cię bardziej nakręcić. 

Jak zawsze niestety wychodzisz na idiotę. Myślałam że jesteś mądrzejszy ale się pomylilam. 

filipinczycy ci slabo program napisali.😂

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Syntos?

nie, dwory.. brat babki od wojny do emerytury robil.. na rowerze ponad 7 km dymal na pociag..

32 minuty temu, radekz200 napisał(a):

dobra chłopcy żeby tradycji stało się za dość na którym dzisiaj znachor i o której?

juz leci na 1

23 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Ja jestem praktycznie codziennie kwiatki podlać

u nas moda dostawiania plyt do pomnikow w miejscu rabatek..

na szczescie u nas deszcz pada .. po zasadzniu wystarczy podlac.

11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja ostatnio będąc w miejscowości gdzie mam dzialkę chodzę na grób sąsiada jednego i drugiego  jak i poprzednich właścicieli działki. 

sie rozkreca..

pisszce o czyms zeby mogla sie wykazac 🤣

6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

W dzień też 

Matki brat na dziadka taki kupił 

To jest jeszcze gorzej jak postawić na 90 letniego dziadka znicza aniołka

bardziej diabelek pasuje ??

u was chyba tez z pokolenia na pokolenie na tych samych miejscach leza ?? wiec na pewno jakies dziecko tam  lezy sprzed wiekow..

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ale one tylko świecą w nocy ? czy cały czas

Cały czas.

Są też takie że można ustawić że tylko w nocy.

Te droższe mają wytrzymać 3 lata.

podrzuć jakiś link

Wpaw napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

to ile masz lat człowieku starej daty?

38, starej daty w innym słowa znaczeniu, może inaczej tradycyjny

szczerze też mi się to nie podoba

dobra trzeba jakąś koszule uprasowac

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Jak on solarny to z zamiarem żeby stał cały rok na grobie. Więc jak on będzie wyglądał po roku a co dopiero po 3🤔

Nie wiem...

Postawiłem takie ze trzy miesiące temu...nadal wyglądają dobrze i świecą...

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wiem...

Postawiłem takie ze trzy miesiące temu...nadal wyglądają dobrze i świecą...

Ja kupiłem 2 wkłady na baterie, jak się wypalą parafinowe to się na baterię wstawi. 

Opublikowano
10 godzin temu, marulekk napisał(a):

Qra jego mać, moja córka co ma 10 lat nigdy w życiu nie widziała na żywo świni, prosiaka i tak dalej ot super czasy nastały, wschód PolskiPolski asf i tak dalej

I Jeszcze te pier**lone kraińce i żymianie 

Moja miała 2 lata jak nasze ostatnie odjechały bo ASF. Teraz będzie 9 miala

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Chyba że postoi miesiąc i go schować do szafki w domu i wystawić za rok, ale po co wtedy za ten solar płacić 🤔

Są w sprzedaży puste...

Można przełożyć górę...🤷

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Chyba że postoi miesiąc i go schować do szafki w domu i wystawić za rok, ale po co wtedy za ten solar płacić 🤔

Cały rok się świeciły. Jeszcze działają mają chyba 3 lata się swiecic

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Są w sprzedaży puste...

Można przełożyć górę...🤷

A wkłady solarne są? Bo ja kupił puste znicze i tak jak pisałem wyżej. 

Teraz, malaczarna napisał(a):

Cały rok się świeciły. Jeszcze działają mają chyba 3 lata się swiecic

A wyglądają dobrze czy zmatowiały?

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Ja kupiłem 2 wkłady na baterie, jak się wypalą parafinowe to się na baterię wstawi. 

Stawiam zwykle znicze, ale taki solar dłużej świeci...

Za jakiś czas ładnie to w nocy wygląda...

U nas fajny widok na cmentarz z wiaduktu.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, simsones napisał(a):

Żeby tylko ta cena była dobra...

Ty też siejesz?

Raz miałem na większą skalę , a teraz to jadę do zakładu doświadczalnego u nas i zbieram co zostanie po sieczkarni . Chłopaki już wiedzą że zbieram , to nieraz koło słupów zostawiają spore kawałki 😅 tak samo od kanałów . Mi nie dużo trzeba ok 1 tony na rok dla zwierząt wystarczy . Cześć i tak w całej kolbie daję uszatym. Z większą ilością jest problem z koszeniem , suszeniem i magazynowaniem później . A jeździć na skup i prości żeby kupili za grosze to ja dziękuję ... Lepiej mniej , zadbać i mieć dla siebie . A ostatnio tyle tego zysku co zostanie w pysku

Opublikowano
1 minutę temu, simsones napisał(a):

Raz miałem na większą skalę , a teraz to jadę do zakładu doświadczalnego u nas i zbieram co zostanie po sieczkarni . Chłopaki już wiedzą że zbieram , to nieraz koło słupów zostawiają spore kawałki 😅 tak samo od kanałów . Mi nie dużo trzeba ok 1 tony na rok dla zwierząt wystarczy . Cześć i tak w całej kolbie daję uszatym. Z większą ilością jest problem z koszeniem , suszeniem i magazynowaniem później . A jeździć na skup i prości żeby kupili za grosze to ja dziękuję ... Lepiej mniej , zadbać i mieć dla siebie . A ostatnio tyle tego zysku co zostanie w pysku

Z koszeniem u mnie nie ma problemu, z suszeniem ewentualnie też ale jak jest względnie sucha tj do ok 25% to sypię i mieszam 2x dziennie.

Jakbym miał siać ziarko na handel to bym tym popie*dolił i orał raz w roku żeby zielem nie zarosło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v