Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zastoisk bardzo nie ma ale pada od września praktycznie co drugi dzień  ziemia nasiąknięta i ziarno w błocie . Pszenica chevinion po 300 zł w błoto 

IMG_20251023_100122_232.jpg

będzie rosła spokojnie 

Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A mi też  to wisi 🤷‍♂️ i co z tego?

A niby co? Napisana kartka?

Mnie to lotto. 

Widać jednak że u ciebie dawno coś wisiało a teraz już nie wisi ani stoi porostu tego nie ma 🫢

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No przecież dziś myślałem, że mnie szlag trafi, dzwoni, że nie przyjedzie... A ja wolne na tą okazję wziąłem. Zaczyna mnie wk*rwiać to proszenie i ustalanie. 

Pioter swoje to jest swoje robisz kiedy ci pasuje, a tak to nerwy🤭

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No pozamiatałeś...👍

Ciekawe czy @Krzysztof81 teraz ładnie przeprosi... @Bezduszna....za to że jaj szukał żeby skopać....😆 

A @jacus już wie że Al przybrała postać....i jak zwykle racji nie miał?

...oj nie idzie mu w tym sezonie...😢

Jeszcze tylko jakbyś mógł wyraźnie potwierdzić, że to mój charakter pisma, bo dwóch pozostałych, którzy to wiedza chwilowo nie ma...byłbym wdzięczny 

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał(a):

Znam takich co zgrabiarkę do środka zmienili na do boku ale takich co na odwrót już żadnego 🤭

Do przyczepy zbierającej do boku lepsza bo więcej materiału na raz . Do bel lepsza do środka. Trza by mieć 2🤷

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

było coś? 😂

Noooo...pogadalim se trochę 😊

3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ręce miała czyste ?  @Bezduszna no to muszę Cię przeprosić za to że pomyślałem że jesteś facetem 

Nie zauważyłem niczego odbiegającego od standardu normalnych ludzi

Opublikowano
9 minut temu, Wpaw napisał(a):

Pioter swoje to jest swoje robisz kiedy ci pasuje, a tak to nerwy🤭

Tak był kombajn kupiony. I ch*j, w zimie będzie czas, pójdzie się na setki do roboty w dniach wolnych bo i tak w chałupie nie będzie co robić i się dorobi.

Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Możesz już się zacząć pakować....

Te śmiszek☝️😁

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

zachowałeś siw jako jedyny dżentelmen na tym forum 🤝👍

Dej spokój Michał...bo się będę głupio czuł 🤦

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Jeszcze tylko jakbyś mógł wyraźnie potwierdzić, że to mój charakter pisma, bo dwóch pozostałych, którzy to wiedza chwilowo nie ma...byłbym wdzięczny 

Musiał bym poszukać żeby porównać...

Mi wystarczy że napisałeś że poznałeś i że to Ona.

Na początku też podejrzewalem że klon Kowalskiego...później tylko się zastanawiałem czy aż tak by potrafił...

No ale teraz...

No ja wątpliwości nie mam...

A jak ktoś nie wierzy, to nawet żeby 10 potwierdzilo że to Twoje pisanie, to i tak nie uwierzą...

Opublikowano
2 godziny temu, slavvek napisał(a):

Ależ ten projekt jest genialny. Jakbym chciał skorzystać z tego w rogu, to blisko jest spojrzeć, czy guz równomiernie się robi fioletowy ;)

To jest aluzja do mnie? Ja akurat nie myśę tylko o jednym. O dugim też myślę. O trzecim i czwartym nawet. Byś wykrzykiwała me imię aż po blady świt.

Żebys wiedział.

Ty tylko o jednym aż kiedyś się sparzysz i dopiero będzie Ajajaj 🤣

3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ręce miała czyste ?  @Bezduszna no to muszę Cię przeprosić za to że pomyślałem że jesteś facetem 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Też przepraszam @Bezduszna. Barani poganiacz tutaj odwala różne akcje ...

Wiem że wy dwaj mówicie przynajmniej prawdę jak piszecie przepraszam..

Powiem tak świetnie się bawiłam z tym graniem na dwa fronty jak to mówią raz dziewczynka raz chłopaczek.

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Powiem tak świetnie się bawiłam z tym graniem na dwa fronty jak to mówią raz dziewczynka raz chłopaczek.

Tym to akurat się tylko pogrążałaś, i przez granie w gierki Kowalskiego dla mnie nadal zostajesz Bezmózgą ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Tym to akurat się tylko pogrążałaś, i przez granie w gierki Kowalskiego dla mnie nadal zostajesz Bezmózgą ...

Mnie to nie przeszkadza nie rusza mnie to jak już powinieneś zauważyć wcześniej 

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Żebys wiedział.

Ty tylko o jednym aż kiedyś się sparzysz i dopiero będzie Ajajaj 🤣

Mi się marzy fellatio z Caroliną Reaper.

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A że nie atakuje, to pewno kuzynka, albo dobra znajoma....

Znaczy że Kowalski Bezdusznej nie atakuje...

No bo tak, to chyba każdą tu...

Teraz widzę zagadka jest.

To niech zostanie zagadką

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Bobek już się tyle nie tłumacz. My cię tu wszyscy rozumiemy i nie zamierzamy piętnować. Bób to prosta uprawa nie zginiesz w życiu🤣

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kurła pismo to ty masz chłopie. Nie malowałeś czasem hieroglifów faraonom w poprzednim wcieleniu?😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, slavvek napisał(a):

Ależ ten projekt jest genialny. Jakbym chciał skorzystać z tego w rogu, to blisko jest spojrzeć, czy guz równomiernie się robi fioletowy ;)

To jest aluzja do mnie? Ja akurat nie myśę tylko o jednym. O dugim też myślę. O trzecim i czwartym nawet. Byś wykrzykiwała me imię aż po blady świt.

🤣🤣🤣

Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak był kombajn kupiony. I ch*j, w zimie będzie czas, pójdzie się na setki do roboty w dniach wolnych bo i tak w chałupie nie będzie co robić i się dorobi.

Rozrzutnik i ładowacz to jest podstawa, ja nie mam kombajnu ale kuzyn ma, można powiedzieć że kiedy mi pasuje zawsze przyjedzie no chyba że wiadomo awaria. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v