Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dekadę temu czy teraz powinny być czyste lub chociaż w miarę czyste . Myślisz że teraz ma lepiej 😉

Nie wiem jak ma

Jak mi kiedyś przesyłał zdjęcia to brudnych nie widziałem

Dużo zależy od krowy i miejsca w którym stoi

8 minut temu, radekz200 napisał(a):

co to za skóra jej wisi?

Puszczał krowę do byka i mu odpadło 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Nie wiem jak ma

Jak mi kiedyś przesyłał zdjęcia to brudnych nie widziałem

Dużo zależy od krowy i miejsca w którym stoi

Puszczał krowę do byka i mu odpadło 

Karol wiozą 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

babrania w blocie ciag dalszy...

po co wstawiasz wytwory swoich kolezanek-bezmozgich inteligencji -a nie swoje  zdjecia z mieszkania ??

Bo to są inspiracje po prostu xd Mieszkanie to pewnie dopiero robione ma  

• Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

59 minut temu, Qwazi napisał(a):

@Bezduszna to kobieta. Bardzo sympatyczna osoba. Miło było poznać 😊

Co którzy znają mój charakter pisma, wiedzą, że ja napisałem to co ona wstawiła i zrobiła to w mojej obecności 

Ręce miała czyste ?  @Bezduszna no to muszę Cię przeprosić za to że pomyślałem że jesteś facetem 

zachowałeś siw jako jedyny dżentelmen na tym forum 🤝👍

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

@Nieustraszony1044 

Byłem kilka lat temu u Sławka i tyle co było ogonów widać przez drzwi od obory tak każdy jeden czysty 🤷 

Bo Ty łby widział 🤭😛 one się patrzyły na przybysza z dalekiej krainy 😁

38 minut temu, radekz200 napisał(a):

co to za skóra jej wisi?

Chcesz na zupę 🤔🤭

Opublikowano
4 godziny temu, s_z_k napisał(a):

Ja planuje moją łazienkę z motywem takiego współczesnego retro, czysto białe łazienki są wszędzie i chciałam troszkę odejść od tego, oczywiście aktualnie mam trochę więcej porobione ale dalej projekt otwarty ahahah 

image.jpeg

Ależ ten projekt jest genialny. Jakbym chciał skorzystać z tego w rogu, to blisko jest spojrzeć, czy guz równomiernie się robi fioletowy ;)

3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

wyspa na kółkach która jak na razie ma uszkodzona szufladę przeciążenie środka ( bez skojarzeń chłopaki🤣

To jest aluzja do mnie? Ja akurat nie myśę tylko o jednym. O dugim też myślę. O trzecim i czwartym nawet. Byś wykrzykiwała me imię aż po blady świt.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Się wozi się 🥱

IMG_20251030_161809.jpg

Też miało być wożenie dziś i nima... Kurła, po trupach ale w przyszłym roku swój ładowacz i rozrzutnik...

Bilans dnia - zaorane pod jarkę, kukurydzę i do reszty pod bobik. Został kawałek gdzie pójdzie gnój i ziemniaki + poorane 3 ogródki. Został sąsiad z 30a stajankiem do orki ale to jak gnój wywiezie...

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A po co ?? Kupić paleciaka i masz takich palet tyle ile chcesz ...

Mam paleciaka,ale to chodzi oto ze nie mam miejsca operować nim, a to w każdą stronę by szło i miejsca nie potrzeba żeby go wyciągnąć.Same jakieś dobre kółka by starczyli.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał(a):

Tury robił paletę z kółkami pod maszyny.

Możesz po polsku. Czy już tanie szczyny piwne skosztowane 🤔

Ale teraz chmura deszczu przyszła i dobrze pada 😁

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Możesz po polsku. Czy już tanie szczyny piwne skosztowane 🤔

Ale teraz chmura deszczu przyszła i dobrze pada 😁

Stulisz dziub ? Czy Ci pomóc ? Kur taki sam smrodyla jak ogar 🤦

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v