Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde...a chciałem...Radka wybronić 🤦

2 minuty temu, marulekk napisał(a):

Posąg jest nieruchomy a Trąba u kochanka wiecznie stać Nie będzie 😁

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Kurła, klient przyszedł, zaorać taką ponad metrową gorczycę... Nie chce mi się Orkana zapinać, jest szansa to na raz machnąć? 

UG2🤔...zapomnij...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kurła, klient przyszedł, zaorać taką ponad metrową gorczycę... Nie chce mi się Orkana zapinać, jest szansa to na raz machnąć? 

No raczej cza by było jakąś talerzówką przejechać🫣

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ciebie nikt nie pytał.

napiszę tak - zależy jaka ziemia, jak się będzie w miarę sypać, do kawałek belki między tylne koła, żeby kładło i da radę zaorać, jak mokra i zlewna gleba - nidyrydy, bo będziesz wolno jeździł

ojciec orał stojące badyle z tytoniu wystające nad maskę w c-360 bez talerzowania i innych cudów i śladu na polu nie było - UG2 i 3p, ale nie mogło byc mokro i trzeba w miarę szybko jeździć, no i gleba gliniasta, ale w miarę w dobrej kulturze i się rozsypuje

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

@ChłoporobotnikTy co mówisz a robisz to dwie różne sprawy. Mówisz że nie będziesz się rozwijał a co i rusz usługi, inwestycje . 

Ty przede wszystkim nie jesteś tym za kogo się tu podajesz... Zdjęcia z internetu, niby traktor masz a jeździć nim nie umiesz... Albo jesteś kolejnym wcieleniem Kowalskiego albo sierotką Maryśką a ojciec wszystko za ciebie robi i nie masz o niczym pojęcia.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Nie nazywaj mi tych monterów stolarzami... 

99% nie umiałoby tego zrobić. 

Niedaleko mnie są 3 firmy i których zaopatrują się "stolarze" 

Docinaja im płyty na wymiar, wiercą otwory oni tylko to skręcają

A narzut taki że... 

Nie każdy stolarz to fajtłapa tak jak nie każdy budowlaniec to lachudra który tylko popsuje gorzej niż jest lub podkręci ci tak że zaraz kolejny remont cię czeka bo nie był zadowolony z tego jak go traktujesz lub potraktowałeś. 

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Mi wyceniono wyspe kuchenna na około 8-12 tys aż sama zrobiłam. 

Też bym sam zrobił wycenę. Toż to rozbój w biały dzień.

Opublikowano

Argumentów brakło i czuły punkt dotknięty. Podoba mnie się to, lubię takie wszy tępić.

12 minut temu, jahooo napisał(a):

napiszę tak - zależy jaka ziemia, jak się będzie w miarę sypać, do kawałek belki między tylne koła, żeby kładło i da radę zaorać, jak mokra i zlewna gleba - nidyrydy, bo będziesz wolno jeździł

ojciec orał stojące badyle z tytoniu wystające nad maskę w c-360 bez talerzowania i innych cudów i śladu na polu nie było - UG2 i 3p, ale nie mogło byc mokro i trzeba w miarę szybko jeździć, no i gleba gliniasta, ale w miarę w dobrej kulturze i się rozsypuje

Będziem próbować. Jak nie to brony i w stronę oranego się przejedzie.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty przede wszystkim nie jesteś tym za kogo się tu podajesz... Zdjęcia z internetu, niby traktor masz a jeździć nim nie umiesz... Albo jesteś kolejnym wcieleniem Kowalskiego albo sierotką Maryśką a ojciec wszystko za ciebie robi i nie masz o niczym pojęcia.

Za to dostałeś polubienie resztę można pominąć spokojnie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, slavvek napisał(a):

Też bym sam zrobił wycenę. Toż to rozbój w biały dzień.

Jeśli wycena dotyczyła wyspy kuchennej według stolarza z drewna z powodu tego że z MDF się mu nie opłaciło robić. Jeszcze z szufladami to się nie dziwię. Na szczęście zrobiłam ją za około 4 tys więc warto było się trochę pomęczyć. Może nie wyszło tak jak miało wyjść ale zrobiłam to sama i jestem z tego dumna. 

Ostatnio także widziałam meble rustykalne z drewna które kosztowało od 6 do 10 tys złotych a to tylko za komodę. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Ty i bezmózg do niczego się nie nadajecie o niczym pojęcia. Stworzeni do życia na samotkę bo nikt was nie chce tknąć 🤣🤣🤣🤣🤪

Tak jak i ciebie. Przypomnieć ci twoje wpisy o jeżdżeniu na usługi świadczone przez panie lekkich obyczajów?

Opublikowano
Michał18 napisał:

Nie chcę już mi się z tobą gadać jesteś zerem 

Zjedz Snikersa nie jesteś soba

Michał18 napisał:

Ty i bezmózg do niczego się nie nadajecie o niczym pojęcia. Stworzeni do życia na samotkę bo nikt was nie chce tknąć 🤣🤣🤣🤣🤪

Zjedz Snikersa bo nie jesteś soba

Michał18 napisał:

Spiertałaj nie potrafisz rozróżniać użytkowników nie mój problem🤣🤪

Michał18 napisał:

57 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Farmazoniarz jesteś i tyle 🤷 pisałeś kocopoly że nie wiesz czy dom remontować, czy ciągnik z turem kupić, a teraz nagle 3 masz. 

To się nie dziw że nikt Cię tu na poważnie nie bierze jak bajkopisarz jesteś 

Spiertałaj ja mam konto od lipca.  Myli ci się coś 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v