Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wszędzie pomór albo grypa i tak na zmiane.

Ale dokładnie o to chodzi. Coś mi mówili, że teraz jak ktoś sprzedaje nioski na targu itp to musi zaszczepić na rzekomy pomór, opakowanie na 1000 sztuk. Do czego to ma prowadzić? Do tego, żeby ten drobny co ma 10-20 czy nawet 100 czy 200 się zniechęcił albo aby go dobić. Wet miał klientkę, starsza babcia, zlikwidowała krowy, zlikwidowała świnie i przyjechała kontrola - kury nie zarejestrowane - babcia na to "weterynarz mówił żeby dać sobie spokój z 20 kurami", baby dostały palpitacji serca a wetowi się oberwało. Kur*a co to jest za kraj? Jak najszybciej uciekać z tej całej uni i gonić wszystkich 460 osłów od koryta.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

Podobały mi się wszystkie filmy Bourne, lubię Bonda, ale ostatni film mnie rozczarował. Może dlatego, że przez covida opóźniała się premiera i miałam większe oczekiwania, a może po prostu był słaby. Uprowadzona, czy taka klasyka jak Zielona Mila. Nie mam najlepszej pamięci do tytułów. Jeżeli chodzi o seriale, to kiedyś bardzo wciągnął mnie Chirurdzy i Jednostka 19. Z Polskich filmów, to ostatnio Teściowie 2 nawet całkiem mi się spodobał. Żółty szalik też mi jakoś w pamięci został. I sporo mini seriali na netflixie, ale ich tytułów to już w ogóle nie pamiętam. 

Uuuu to widzę że całkiem niezły z cb kinomaniak 🤭😉 obejrzyj sobie obecność 1,2,3

Opublikowano
59 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

W gorzelni co robi spirytus do robienia wódki myslisz, że jest lepiej? - Nie jest. Jest jeszcze gorzej- idzie wszystko - spleśniała kukurydza, zboże, wszelkie odpady.

Kiedys byłem w browarze gdzie fermentacja była w otwartych kadziach to na scianie wisiały podbieraki do łowienia myszy z piwa.

W zakładach spozywczych typu masarnia, piekarnia  też różnie bywa. Co człowiek nie widzi.

Dlatego nigdy nie pojadę na wycieczkę do gorzelni.. nie daj boże bym wypić nie mogła 
Nie no zależy chyba bardzo od standardu zakładu mi się wydaje 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

@Nieustraszony1044 tylko że zapomniał że na tym forum są ludzie którzy dawno go pszejrzeli I wiedzą że za tą pewnością człowieka kryje się mały człowieczek który nic nie dokonał na tym padole. 

Co tam becysz owieczka ?? Śmieszny jesteś z tym swoim udawaniem kobiety ...

Małym nędznym człowieczkiem to jesteś ty, nie nadajesz się do niczego więcej niż dźwiganie desek w tartaku ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Chyba was dwóch bardziej

Nie jesteśmy parą...😆

...chłopcze, ostatnio mnie się czepiasz na wszystkie możliwe sposoby..

Rozumiem że chcesz mnie sprowokować do kłótni, ale troszeczkę za chudy w uszach jesteś...☺️

Opublikowano
15 minut temu, Strongman napisał(a):

Dam wieczorem bo sim mi się uszkodziła i wymienilem na nowo i nie mam numeru na swoim au żonki na tel jest

@Rolnik1973 to bie też wyślę, on ma podobne ceny co producenci i mię wydaje ze taniej wyjdzie jego z przywozem jego własnym niz kupowanie tam i transport dodatkowo a to tylko 12t.

Też powiem nie którzy tam mówią cenne netto a nie brutto to ważny alement  bo potem może wyjść drożej.

On nie przywozi

U niego można kupić tylko

On transport zleci ale tylko pełne auto

https://www.olx.pl/d/oferta/kreda-nawozowa-granulowana-CID757-IDRT8YD.html

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Co tam becysz owieczka ?? Śmieszny jesteś z tym swoim udawaniem kobiety ...

Ja nie becze tylko ty beczysz i to tak że aż słyszę w Warszawie. Ale dajesz czadu. .Nikt nikogo nie udaje oprócz ciebie 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja nie becze tylko ty beczysz i to tak że aż słyszę w Warszawie. Ale dajesz czadu. .Nikt nikogo nie udaje oprócz ciebie 

Ty Warszawę to widziałeś ... Ja też nikogo nie udaje ...

Opublikowano

jeszcze konfident was nie straszyl donossem do moda ?? to cieniasy jestescie😂

12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Na takie mało inteligentne obrazki nie reaguje. 

Sam sobie pogadaj z Jacussiem który widać że jest na twoim poziomie. 

jaki problem przeczytac i koniec tematu  ?? 

czego sie boisz glupia czemu nie chcesz isc na calosc 😂 jakosc tak to szlo

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

jeszcze konfident was nie straszyl donossem do moda ?? to cieniasy jestescie😂

No właśnie o to mu chodzi...

Temu ciągle zaczepia....

Później przyjmie rolę prześladowanego i poleci że skargą...

...za dobrze go już tu znamy...😆

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ty Warszawę to widziałeś ... Ja też nikogo nie udaje ...

Ja przeciwienstwie co do ciebie od urodzenia  w Warszawie mam swoje miejsce ty tylko możesz popatrzeć na nią i pomarzyć aby mieć to co ja. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No właśnie o to mu chodzi...

Temu ciągle zaczepia....

Później przyjmie rolę prześladowanego i poleci że skargą...

...za dobrze go już tu znamy...😆

Zara zaraz tylko jednego podałam bo był zbyt nachalny i wielokrotnie wam mówię że go się boje nigdy nie wiadomo co strzeli pijakowi do głowy.

Zbyt dużo widziałam jako małe dziecko 😔

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Przepraszam, ale nie chcę się staczać do takiego poziomu xD

To ja ciągle muszę schodzić do twojego poziomu aby z tobą rozmawiać 🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To ja ciągle muszę schodzić do twojego poziomu aby z tobą rozmawiać 🤣

Weź się nie ośmieszaj ... Co ty tam masz. Kurnik zbity z kilku desek i brudne pazury ... A i pogryzione przez psa meble xD

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v