Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

Jakby Ci przyszło z 8 godzin tyłem pojeździć i do tego wstawianie w regały, to zobaczyłbyś jaka to cudowna praca

Dodać jeszcze trzeba lawirować między klientami i jednocześnie przewozić towar z działów handlowych na magazy a często ludzie ci podchodzą za blisko i wszystko trzeba brać pod uwagę. A wszędzie liczy się czas z powodu że klienci czekają na towar. 

Jednak nie wszyscy to rozumią jak widać. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Ajeto napisał(a):

U nas nie ma takiej roboty aby za samo wożenie dee płacili 5 tys za 8 godzin jeszcze🤕

Jak się ma trochę we łbie to można i 5 na tydzień zarobić

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Wpaw napisał(a):

Jak się ma trochę we łbie to można i 5 na tydzień zarobić

No tak jeśli się bierze 200 zł za M2 ułożenia glazury czy gresu to jasne że można nawet i więcej 🤣

13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Katarzyyynoooo🙆😱...czy to nie Ty pisałaś, że w pracy nikomu nie pomagasz🤔🤨

Pisałam z powodu tego że każdy nowy ma swojego Badiego ( szkoleniowca) to niezbyt można się wtrącać a ja z swoją wiedzą nie wchodzę w parade później jednak trzeba po Badym poprawiać co nie co. Nieraz i wszystko a to jest już męczące 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
38 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A ja tam ostatnio z pracy przelew dostał, jak wszyscy. Jakieś resztki rozdysponowywali. 

Kurła, a może by tak na wiosnę jarki posiać... Do ozimej się mi już siewnika drugi raz wydzierać nie chce. 

Oczywiście znów popadało.

Czekaj też może zasieje jarki ze 3ha. Bo już za późno na psieżyto 

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

No tak jeśli się bierze 200 zł za M2 ułożenia glazury czy gresu to jasne że można nawet i więcej 🤣

Nie tylko, każdy ma smykałkę do czegoś innego, sam zapierdzielalem za 40zl na dzień w delegacji. Jak bym sam się nie starał to dalej bym zapierdalal na jakiegoś osła🤭😁

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Nie tylko, każdy ma smykałkę do czegoś innego, sam zapierdzielalem za 40zl na dzień w delegacji. Jak bym sam się nie starał to dalej bym zapierdalal na jakiegoś osła🤭😁

Ok rozumiem to ale ....

U mnie koleżanki chłopak pracował na etacie w firmie budowlanej na ogół praca była od do i wypłata na czas. 

Zamarzyło mu się mieć własną firmą założył ją i zatrudnił kolegę. Teraz to tylko słyszę albo w szpitalu lub wraca pożno. Szkoda chłopaka z powodu tego że zapomniał że istnieje coś takiego jak odpoczynek. A widać że organizm sam już mówi mu że przesadza 

Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał(a):

Co to ta oktabina?

A taki karton... 

9 minut temu, 6465 napisał(a):

Czekaj też może zasieje jarki ze 3ha. Bo już za późno na psieżyto 

Ja tam z jedno stajanko tylko. 

16 minut temu, Michał18 napisał(a):

Kilka minut z obsługi i można jeździć wszystkim 🤪

Ta, chyba na pusto po placu...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ta, chyba na pusto po placu...

Jeszcze trzeba egzamin zdać a nie tylko językiem biadolić. Plus co jakiś czas przejść psychotechnikę więc to nie jest tak jak wszyscy widzą.  

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał(a):

Ludzie to mają pieniędzy

Jakbym miał to bym siedzial z dzieckiem o tej godzinie a nie dziury kopał 🤷

18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co tam budujesz?

Dachu kawałeczek bo mi miejsca brakuje zwłaszcza że działalność poszerzam 🤭

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v