Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Z żoną jedziesz ? 

Powiedz, że tak i utniesz tym wszystkie docinki :P.

Oczywiście, że tak. Ja bez mojej nieocenionej małżonki się nigdzie nie ruszam. Jestem bez niej jak dzieckiem w gęstej mgle🤷😉😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Wjazdy od 50 do 100 ostatnio 

A jak w nowym to i miejsce policzy

Ciekaw jestem jak te 5 letnie groby co to ich nikt nie odwiedza, po jakim czasie one zostaną zlikwidowane

20 lat jest chyba na to a potem jak się nimi nikt nie interesuje to wiadomo.

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko mi chodziło o przypadek gdy nie ma komunalnego a jest parafialny

Wtedy parafialny jest traktowany jako komunalny i kasę weźmie ksiądz 

Bo raczej cmentarz parafialny nie ma innego zarządcy 

To wtedy ksiądz bierze co łaska i nie ma prawa odmówić pochówku.

Opublikowano
6 minut temu, limonka napisał(a):

Lepiej, że są starymi kawalerami przynajmniej nikogo nie krzywdzą! Gorsi tacy co chcą mieć kobietę  ale taką aby ich nic nie kosztowała albo jej wydzielają. 

Tylko że takich mężczyzn jest coraz więcej. 

Nie raz widzi się to publicznie kiedyś odbywało się w zaciszu domowym teraz to wszystko rozgrywa się publicznie. 

Kobiety często są poniewierane przez mężczyzn w związkach małżeńskich od tego nie uciekniemy. 

Jednak śmiem twierdzić że to kobiety na to pozwoliły I pozwalają do tej pory. 

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

Teraz to już przepadłaś 🤫.

Komunalnym zarządza miasto. @Chłoporobotnik o tym kiedyś mówił jak to jest.

Gmina lub miasto.

8 minut temu, limonka napisał(a):

Lepiej, że są starymi kawalerami przynajmniej nikogo nie krzywdzą! Gorsi tacy co chcą mieć kobietę  ale taką aby ich nic nie kosztowała albo jej wydzielają. 

IMG_20251023_100129.jpg

Jakbym miał mieć taką jak ty to już lepiej do usranej śmierci samemu siedzieć. Mieć żonę i w domu robić tak samo jakby jej nie było? Dziękuję, postoję, jeszcze nie zgłupiałem.

• Haha 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

To wtedy ksiądz bierze co łaska i nie ma prawa odmówić pochówku.

To cały czas o tym piszemy

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Gmina lub miasto.

Jakbym miał mieć taką jak ty to już lepiej do usranej śmierci samemu siedzieć. Mieć żonę i w domu robić tak samo jakby jej nie było? Dziękuję, postoję, jeszcze nie zgłupiałem.

W czym by Ci to uwłaczało? 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ty jak zwykle🤦...jeszcze byś musiał...swojego dodać 🤷🤭

O to nie idę w taki układ 😉, jeden już prawie ożeniony drugi też coś mówi że to poważne to  tylko Fendt i to nowawy może by coś zmienił😉😎

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Trzeba spełniać ostanią wolę zmarłego..

Jeśli prawo Polskie pozwoliło by na rozsypywanie prochów to powinni bliscy powinni to uczynić.

To powiedz mi w takim razie po co jest testament? 

Po to aby się rodzina później nie pozabijała :ph34r:.

7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Oczywiście, że tak. Ja bez mojej nieocenionej małżonki się nigdzie nie ruszam. Jestem bez niej jak dzieckiem w gęstej mgle🤷😉😁

@Krzysztof81 widzisz, że wszystko zgodnie z prawem 😁.

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

No ciekawe jak to będą likwidować 

Wszystko się da.

3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To cały czas o tym piszemy

Musi być zarządca bo inaczej była by samowolka. Na śmieci u nas zbierają co roku. Teraz po 30 zł. W innej parafii ksiądz każe zabierać do domu. To już wolę dać i 50 zł na rok i mieć spokój.

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał(a):

Za to możesz być jeszcze moją synową, albo Marka @Łolek...niedaleko jest...a chłopaki...galante😁

Kurde panowie to lepsi niż portale randkowe od razu synową? 🤣🤣🤣

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v