Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

To teraz Cię rozumiem. Zastanawiałem się kiedyś nad kandydowaniem tak dla żartu ale szybko sobie ten pomysł wybiłem z głowy bo jeszcze by mnie wybrali i co wtedy 😁 ?

Macie tam u siebie fundusz sołecki ? Jakie to są kwoty na wieś ? U nas sobie to wójt zlikwidował ale muszę go trochę przycisnąć w pewnej zaległej sprawie.

Dopiero dzisiaj ? U mnie już dwa tygodnie leży na stole. Trzeba będzie zapłacić bo samo się nie chce.

O jakiej odwadze mówisz ? On się nawet wstydził powiedzieć na kogo głosował w ostatnich wyborach. Nie wspominając o opryskach na jego bezorkę :P.

Zwykły kłamca, fantasta..

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

sieje pszenicy o tej porze

Po ciemku...🙆?

5 minut temu, witejus napisał(a):

Nie wiesz gdzie się podziewa Kowalski 30? dawno go nie było.

Wiesz może nie wiedzieć, ale pewno bana ma...

mam taki plan że dziś jeszcze rośnie qq ale jutro o tej porze albo w czwartek nad ranem będzie rosła pszenica

na tym samym polu

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

mam taki plan że dziś jeszcze rośnie qq ale jutro o tej porze albo w czwartek nad ranem będzie rosła pszenica

na tym samym polu

plan może i dobry, weź tylko poprawkę na pogodę i niespodziewane wypadki

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dla mnie mitoman ale nudno było by bez niego 😁. A tak przynajmniej mamy informacje z pierwszej ręki na temat cywilizacji 🤣.

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

na tym samym polu

Nie realne :ph34r:.

Opublikowano
39 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A co kupisz jak ty nie tego ni tego...🤭😆

Od dawna bebzon ci nie pozwala?...z ciekawości ..

Coś źle to działa ostatnio...

Ile masz podatku rolnego?

Masz odwagę napisać?

od niedzieli, a ty od ilu lat masz motor ??

a jakie to ma znaczenie ??

widzisz jakis problem w sprawdzeniu ksiag wieczystych ?? i juz bedziesz wiedzial -mniej wiecej..

22 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja już mu raz powiedziałam co o nim myślę więcej razy nie powtórzę 🤣

bemuzga inteligencjo -pare liter cie pokonala.

te z wyzszej polki juz potrafia czytac kody .

a bezmozg z flipin ..

42 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Spadłem na nogi nie na głowę, zasiałeś?

i takie skutki to wywoalo ??

jak bym mial tely co ty to tez bym sie nie wyrobil.poboczne sprawy wyszly i wyjechalem dopiero po poludniu.

7 minut temu, dsbh napisał(a):

To teraz Cię rozumiem. Zastanawiałem się kiedyś nad kandydowaniem tak dla żartu ale szybko sobie ten pomysł wybiłem z głowy bo jeszcze by mnie wybrali i co wtedy 😁 ?

Macie tam u siebie fundusz sołecki ? Jakie to są kwoty na wieś ? U nas sobie to wójt zlikwidował ale muszę go trochę przycisnąć w pewnej zaległej sprawie.

Dopiero dzisiaj ? U mnie już dwa tygodnie leży na stole. Trzeba będzie zapłacić bo samo się nie chce.

O jakiej odwadze mówisz ? On się nawet wstydził powiedzieć na kogo głosował w ostatnich wyborach. Nie wspominając o opryskach na jego bezorkę :P.

gdzie mieszkasz -wstyd nazwy gminy podac. i tak tam nie pojade bo i po co .

jako absolwent szkoly specjalnej potrafisz chyba czytac etykiety ??

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

czlowieku bez honoru -proponowalem ci zaklad i co tchorzu ??

czemu nie chciales latwo zarobic 10 tys ?? minus tysiak dla rolnika postepowego ..

w czym miales problem ?? w gaciach z przodu brak a z tylu sie pojawilo ??

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

i tak dzieci zetorka  szkoly pokonczyly 

Opublikowano
47 minut temu, radekz200 napisał(a):

przetrzasarka pronar? no wygląda solidnie

Przetrzasarka, zgrabiarka, nad owijarka się zastanawiam, ale sipma pewniejsza i tańsza. Metal fach mi chodzi po głowie bo opinie ma dobre, tylko że tego nie ma w okolicy u mnie żeby zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. 

33 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Tylko nie pronar 🤦

Ja za 3 osoby i też już jakiś czas...

Sąsiad 10 rok tłucze zkp420 i z tego co wiem to w tym roku robił rolki bo się wytlukly. Żadnych pęknięć na ramię nic się nie dzieje. Przetrzasarke oglądałem, wygląda solidnie, tylko że ciężka, ale to nie problem 🫣 coś się zaradzi 🤷

24 minuty temu, kizak napisał(a):

Nie mam twojego numeru ,bo wszystkie mi przepadły ,zadzwoń jak masz 

Chyba mam, jutro się zglosze ;)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał(a):

widzisz jakis problem w sprawdzeniu ksiag wieczystych ?? i juz bedziesz wiedzial -mniej wiecej..

Wstydzisz się napisać ile?

Od dawna nie bzykasz przez bebzon?

3 minuty temu, jacus napisał(a):

Jaki.

Przekręciłeś to co napisałeś, a później zakładać się chciałeś o wymysły swoje?

Kłamca w każdym calu żeś...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

dwa lata wstecz mial do doplat cos 60 ha ...ty masz wiecej nierobie 🤔..wszystkie nieroby na M u ciebie nie mialy razem tyle 🤣..jesli to obrabia to i placi podatek 🤪..wiec z czym ty tam fikasz 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Przetrzasarka, zgrabiarka, nad owijarka się zastanawiam, ale sipma pewniejsza i tańsza. Metal fach mi chodzi po głowie bo opinie ma dobre, tylko że tego nie ma w okolicy u mnie żeby zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. 

Sąsiad 10 rok tłucze zkp420 i z tego co wiem to w tym roku robił rolki bo się wytlukly. Żadnych pęknięć na ramię nic się nie dzieje. Przetrzasarke oglądałem, wygląda solidnie, tylko że ciężka, ale to nie problem 🫣 coś się zaradzi 🤷

zgrabiarke to bierz samasz nawet nie mysl o pronarze, a owijarka moze byc metal fach tylko z hydraulicznym łapaniem foli 

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

jak bym mial tely co ty to tez bym sie nie wyrobil.poboczne sprawy wyszly i wyjechalem dopiero po poludniu.

Ale to nowe Bity tworzysz 🤣 ?

7 minut temu, jacus napisał(a):

gdzie mieszkasz -wstyd nazwy gminy podac. i tak tam nie pojade bo i po co .

jako absolwent szkoly specjalnej potrafisz chyba czytac etykiety ??

Widzisz jełopie to nie chodzi o wstyd tylko o coś innego. Ale tobie się nie będę tłumaczył.

A co do czytania i pisania z tego co widzę potrafię lepiej od ciebie.

11 minut temu, jacus napisał(a):

Nie pamiętam nicku teraz ale jeden użytkownik chciał się z tobą spotkać w Krakowie i kto osrał gacie wtedy "bohaterze" ?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

malorony nierobie ,siedzisz calymi dniami na forum i wciskasz kit i oblude ...

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

O jest i śm***dziel..😆

z czym ty fikasz naczelny trolu i leniu ..smierdziel to jest twoj fonfel w malych butach 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

To i zgrabiarka będzie 🙆 

Dawaj tego niemajera spowrotem na Podlasie 😉 

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Ale to nowe Bity tworzysz 🤣 ?

Widzisz jełopie to nie chodzi o wstyd tylko o coś innego. Ale tobie się nie będę tłumaczył.

A co do czytania i pisania z tego co widzę potrafię lepiej od ciebie.

Nie pamiętam nicku teraz ale jeden użytkownik chciał się z tobą spotkać w Krakowie i kto osrał gacie wtedy "bohaterze" ?

Nie psuj Jacusiowi marzeń...

Znów się zamknie w sobie, a tak już się zaczął uśmiechać na Facebooku 😆

7 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

smierdziel to

Gdzie się nie pojawi to zawsze to samo...🤢😆

A jeszcze zazdrość i zawiść...🤭

Opublikowano (edytowane)

sam próbujesz szukac na sile gorszych od siebie ..a jestes leniem i smrodem tego forum ..placek mial do doplat 60 ha ...no ile ty masz nierobie 🤪 ..on obrabia wielokrotnosc tego co ty smierdzacy leniu i obiboku

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

sam prubujesz szukac na sile gorszych od siebie ..a jestes leniem i smrodem tego forum ..placek mial do doplat 60 ha ...no ile ty masz nierobie 🤪 

A ja se zarobię na trochę większej powierzchni...bez dopłat...ale żeś za głupi by to zrozumieć...smrodalu...🤭

Opublikowano

Ten kto tak mówi sam jest tym kimś. 

Zapomniałeś o tym czy poprostu mówisz o sobie Bogdan

Jak na razie to ty nie potrafisz sklecić ani jednego zdania aby ktoś cię zrozumiał o co ci chodzi w tym wszystkim

Opublikowano
26 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

dwa lata wstecz mial do doplat cos 60 ha ...ty masz wiecej nierobie 🤔..wszystkie nieroby na M u ciebie nie mialy razem tyle 🤣..jesli to obrabia to i placi podatek 🤪..wiec z czym ty tam fikasz 🤣

Jak to wyliczyłeś? Koło 20 tys to 60 ha? 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v