Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, dsbh napisał(a):

To nie zamykasz hodowli 🤔 ? Za dwa lata będzie krach w tej branży jak widzę.

Jaki znowu krach. 

Polska jest światowym potentatem sztabek złota, uzbrojenie nasze coraz to leprze, prezydent robi tak aby państwo było miodem o mlekiem płynące. 

38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Owszem.

Ciągnę do końca zobowiązań...i pózniej garaż z obory....

Nie ma co się kopać z koniem...

No wiesz co myślałam że jesteś gościu który nigdy się nie podaje i będzie walczył za każdy skrawek ziemi. Zawiodłam się na tobie 😔

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Z tym bywa Qwazi różnie niektórzy trwają zgodzę się z tobą że są ludzie którzy utrzymują się w trzeżwosci. 

Ale niektórzy są tacy że zamiast alkoholu wybierają coś co ma go im zastąpić mówię tu np. o następnym uzależnieniu od innych używek. 

Niezbyt często się zdarza, żeby alkoholik zastąpił sobie alkohol czymś innym. Jeśli już to agresją a nie inną używką

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Qwazi ja się zaczynam bać 

Nie ma czego. Michaś i tak adresu nie przyśle 🤷

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Ja Ci ładny traktor podsyłałem a Ty pierdy oglądasz 🤔🤦🙆‍♂️🤦

Żebym kupił to co żeś mi podesłał musiałbym porządnego barana w ścianę przywalić 🤦

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

No wiesz co myślałam że jesteś gościu który nigdy się nie podaje i będzie walczył za każdy skrawek ziemi.

Żeś,..och*jałaś?

Pieniądz rządzi światem.

Lublin w tradycję, ale samobójstwo to moze w Japoni dawniej.,.

Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Niektórzy po tyle codziennie pracują i nie mogą się słówkiem odezwać bo zaraz ryja na całego jest. 

A myślisz, że w gospodarstwie to ile godzin się pracuje 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Niezbyt często się zdarza, żeby alkoholik zastąpił sobie alkohol czymś innym. Jeśli już to agresją a nie inną używką

Nie ma czego. Michaś i tak adresu nie przyśle 🤷

Żebym kupił to co żeś mi podesłał musiałbym porządnego barana w ścianę przywalić 🤦

Błądzisz synu 🤭😁

Opublikowano
14 godzin temu, dsbh napisał(a):

Czemu ? Bierz. Na swoich zasiejesz co masz zasiać a na tych dzierżawionych pożytek dla pszczół. Dobrze rozplanujesz to pszczoły na jesieni też będą miały labę.

Ile kilometrów jest  jeden od drugiego sklepu ?

To kiedy to niedługo ? 

Napisz tutaj a @Qwazi stanie na wysokości zadania :ph34r:.

Nie ważne ile km.

Ważne jest to że nas się boją i czują każdy oddech na swoich plecach tylko jak otworzą się nasze wrota. 

My gramy w szzachy a oni są naszymi pionkami które ustawiamy wedle siebie i tak jak nam wygodnie. To się nazywa taniec zwycięscy codzienny. 

Opublikowano
23 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Choćby Bartnik Sądecki kilka miejscówek ma... A co do wirowania 10kg z rodziny, w tym roku nie wiem czy mi tyle wyszło 😂

W tym roku u nas na okolicy 5kg to był rekord.

Strasznie lichy sezon. Niektórzy nawet kropli nie wzięli 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ojcze...nie mój ( na szczęście 🙏)...wiem co piszę 🤷

No wiesz co... 🤦😲

4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że jesteś właśnie jednym z nich. 🤣

Czego 🤔

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał(a):

29 minut temu, slawek74 napisał(a):

A co sądzicie o MTZ 820? Tylko poważnie bez jaj 🤭

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/mleko/mleczarnia/30-gr-doplaty-do-mleka-prezes-mlekovity-polska-tonie-w-mleku-2539918 

Słafek i co cena mleka będzie wysoka ? , jak spadnie też będziesz tak śmieszkował 🤔

A dostawi  się z 10 dojnych 😛😁

Opas myślisz że zawsze będzie po tyle co jest 🤔🙋‍♂️🤦

6 minut temu, Wpaw napisał(a):

A co sądzicie o MTZ 820? Tylko poważnie bez jaj 🤭

🙆‍♂️🤷‍♂️🤦🤪😁😁😁😁 nie znam się na tym i nawet bałbym się pomyśleć bi syn albo by mnie pobił albo przestał odzywać 😁 https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-818-vario-tms-bardzo-ladny-fendt-tuz-tls-tms-wom-i-pneumatyka-CID757-ID17UIPM.html 818 by starczyła zamiast 820 😁

Edytowane przez slawek74
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

Ile za suszenie cię kroją? Bo słyszałem że 2 zł od kilograma 

Sam się zastanawiam nad to dynio I czy nie robić już pomału suszarni sobie od razu 

Jak zrobisz suszarnie to daj cynk to zasieje i ja i dam Ci zarobić 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

A dostawi  się z 10 dojnych 😛😁

Opas myślisz że zawsze będzie po tyle co jest 🤔🙋‍♂️🤦

Tak samo powiadają znajomi nabrane maja dzierżaw w h...j i myślą że jak będą dobierać więcej że to rekompensuje straty za niskie ceny płodów . BŁĘDNE MYŚLENIA DROGA DO DONIKĄD .

• Like 1
Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/deutz-fahr-agrotron-m620-2011r-ladny-i-zdrowy-ciagnik-tuz-tls-amortyzowana-kabina-CID757-ID17TRyL.html tego qwasiemu proponowałem 🤭😁

2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Tak samo powiadają znajomi nabrane maja dzierżaw w h...j i myślą że jak będą dobierać więcej że to rekompensuje straty za niskie ceny płodów . BŁĘDNE MYŚLENIA DROGA DO DONIKĄD .

Ale ja i tak zwiększam bez względu na cenę a ty to jak czytam to masz o tym pojęcie 🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v