Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Carraro tylko...poza tym bez różnicy 🤷...no i chyba niektóre mają pompę zewnętrzną 🤔

Trochę więcej drobnych różnic..

Ale to praktycznie to samo.

11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Porada z podręcznika Jak żyć z kobietą 🤔

Sama przeczytaj...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak jak i w ciebie, że jesteś babą... Panie kowalski.

To ja twierdzę że jeszcze z ciebie dobry chłop i potrafilbys się zaopiekować kobieta a ty mi wyjezdzasz z Kowalskym. 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Carraro tylko...poza tym bez różnicy 🤷...no i chyba niektóre mają pompę zewnętrzną 🤔

ciekawe które , w tych z blaszaną maską dalej pompa z tyłu i zwykły most 

w plastikowej masce już pompa z przodu była lecz wyłącznik jej to była opcja której rzadko było uświadczyć

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zgodnie z prawdą wyjeżdżam... 

Oj Piotrze widać że jednak zero w tobie znajomości jakie są kobiety. 

Jak z resztą połowa tu chłopów nie zna kobiet do końca jakie potrafią być 

11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sama przeczytaj...

Poco mi czytać 🤔

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Sąsiad 90r i siwy i powoli łysy się robi 

kolege w robocie mam z tego rocznika to ma już na czym piuske lub jarmułke nosic

3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dziewczyny , chłopaki i obojniaki , dobrze będzie 🤔

IMG_20251016_161547_652.jpg

dla @Chłoporobotnik postaw 

Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał(a):

w plastikowej masce już pompa z przodu była lecz wyłącznik jej to była opcja której rzadko było uświadczyć

A po kiego grzyba tam wyłącznik🤔

4 godziny temu, Michał18 napisał(a):

Skoro znasz odpowiedzi to po co mam odpowiadać 🤔🤦

Już miałeś to napisane 🤷

28 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Trochę więcej drobnych różnic..

Ale to praktycznie to samo.

Mostu Carraro nie nazwałbym drobną różnicą, ale faktycznie w użytkowości tego ciągnika, poza lepszym skrętem, wiele więcej nie wnosi 

Opublikowano

o dziwo nie padalo-nawet sie oralo..

kukurydza ponad 40 %  ma jeszcze.

59 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To widocznie kobiety lecą na wielki bęben. Taki Alvaro spod Krakowa ma ogromny i podobno wiele kobiet na niego leci xD 

a twoja slubna na kogo poleciala ?? wystarczylo ze mogl ??

56 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...tiaa...podobno...

A kupa gówna pod oknem...to cywilizacja.... tyż podobno...😆

pod twoim taka masz?? ale to raczej nie temu dzieci w swiat pojechaly..

44 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Szansa to by była jakby mi przyszedł gość, że tanio siuntkę sprzeda... Teraz koledze o ruska u dwóch rozpytuję. 

zapytam znajomego o jakas 60 ,,on kupuje ,remontuje i sprzedaje,tanio nie bedzie ale pewne...

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

A po kiego grzyba tam wyłącznik🤔

bo tą z tyłu wyłączyć się dało i było lżej jak niepotrzebna , jak zmieniłem olej na 80w90 to zaczeła mi się pompa pocic na zewnątrz bo stary olej był rzadszy 

Opublikowano (edytowane)

Pompa od tego ma przelew i odpowiednią średnicę przewodów, żeby jej się krzywda nie stała jak nie używa się hydrauliki. Pompuje se wkoło bez oporów. Moim zdaniem nie ma potrzeby, żeby ją wyłączać. Układy z pompami wewnętrznymi mają mniejszy przekrój przewodów, z uwagi na to że są wewnątrz, i tam wygląda to nieco inaczej🤷

I po coś tam nalał takiego oleju? Zetor tej generacji został skonstruowany do oleju klasy GL4

Chociaż mój chodzi na Utto

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jakaś mocno zdesperowana musi być .. Albo blachara i na nową furę leci xD 

Raczej na traktor i pole. Franca, kury ma, króliki, pszczoły chce a pola ledwo ze 30 arów.

Z kobietami różnie bywa, musisz Piotrze uważać bo może wie że Ty się tym zajmujesz i bierze Cię pod przyslowiowy włos, a może rzeczywiście ma podobna pasję i hobby do Twojego musisz delikatnie to wybadać sprawdzić.

Chłoporobotnik napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Co za maszyna?

Dasz radę?

Normalna gazówka. Tylko, że nowa... Hyundai.

to nowy pracodawcą Cię docenia jak nowa maszynę dostaniesz 👍👍👍👍

Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i jego wyborców 

#tusk musi odejść dla dobra P0lski 

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to samo...tyle że może być 520.

...ja już nie wierzę że moja naprawi...

Tak 520

Musisz P0gnać tuska P0móc to się zrobi

Bo wyszły na jaw że przyczyniłeś się do P0wstania 😁koalicji

• Haha 4
  • Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

trzeba wstawac pracowac na pis-owski nierobow ze wsi..

nawet cieplo 7 stopni.podobno ma nie padac..moze by wieczorem orke skonczyl ??

a po niedzieli siew.

"Nieroby" już mają dawno posiane, a ty jak zawsze ostatni ...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v