Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cimno,zimno ,ponuro dzien jak co dzien..

kukurydza stoi ,soja lezy- sfrajerowali sprawe bo nie mial kto suszyc i z polowa pojdzie w zziemie.jesli bedzie sie kiedys dalo mlocic .

z prognoz wynika ze wesolo bedzie z siewami pszenicy.. lisciopad nas zatanie a juz ma byc snieg pod koniec..

20 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋5

W mieście święto dyszla.... nie znoszę jak małżonka na targ się wybiera 😡😡😡

nie puszczaj jej bo sie jeszcze na jakis dyszel nabije..inny,, 😂

myslisz ze konia sobie kupi ? to drogie rzeczy panie sa..

dzisiaj jarmak w wadowicach-tam juz tylko krolika,golebia albo kure kupi..

Opublikowano
45 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋5

W mieście święto dyszla.... nie znoszę jak małżonka na targ się wybiera 😡😡😡

Nie wiem czy jest większy u Was targ niż w Łukowie... tam coś w czwartek do południa załatwić czy gdzieś przez miasto przejechać 🙆‍♂️🤦 pełno takich co obchodzą czwartki...

Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

☀️

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i jego klątwe 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋🤝

Ooo, już ktoś nie śpi..

Dużo mgły w świetle latarni widzę...

Jak tu do byckow trafić...🤔..

Na jutro sznurki z bel P0rozciągaj i P0 sznurku w ręce i trafisz

• Haha 3
Opublikowano
9 godzin temu, Wpaw napisał(a):

U nas trzymają po jednej,dwie sztuki dla siebie bo nawet ciężko coś kupić wartościowego a z tych dużych chlewni to to samo co ze sklepu 💩

U nas tacy się poprzerzucali na brojlery. Jak przychodzi wiosna to paszę dla piskląt momentalnie schodzą bo niektórzy jednodniówki biorą. Na indyki spory popyt. 

6 godzin temu, konteno napisał(a):

@Chłoporobotnik ty chyba z tego skorzystałeś 

557772285_1097224659291060_3866487162724

@Krzysztof81 uwierzyłbyś ? podobno żona podpaliła 

https://www.gov.pl/web/kmpsp-bialystok/duzy-pozar-bel-slomy-w-miejscowosci-sawino-w-gminie-tykocin

jak codzień , byle do przerwy i byle do fajrantu , ludzi przychodzą i po 8 godzinach wychodzą 

Oczywiście.

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☀️

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i jego klątwe 

Na jutro sznurki z bel P0rozciągaj i P0 sznurku w ręce i trafisz

A jakoś trafiłem ..

Nakarmione...

Czekać tera na kupca...po byka...

Mógł by już przyjechać....bo na Anne klient czeka, a ja muszę z nią....bo sama nie chce...🤷

Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U nas tacy się poprzerzucali na brojlery. Jak przychodzi wiosna to paszę dla piskląt momentalnie schodzą bo niektórzy jednodniówki biorą. Na indyki spory popyt. 

Indyki te białe strasznie delikatne ale druga sprawa ile można drób jeść cały czas musi być wieprzowina

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Indyki te białe strasznie delikatne ale druga sprawa ile można drób jeść cały czas musi być wieprzowina

Wcale nie tak strasznie. Wystarczy nie wypuszczać. 

Ja wieprzowego już ze 4 lata nie jadłem, poza jakimś takim epizodem z kaszanką i znam takich wielu. Wołowinę to ostatni raz chyba z 8 lat temu i do tej pory jak sobie o tym przypomnę to mnie zęby bolą.

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak około 18 za kg Żywca...

Już zaczęły się obniżki. To z musu?

10 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Ja jestem za nowoczesnym związkiem, bo w tym miejscu litrów było mało 

Nie mam nic przeciwko związkom jednopłciowym. Powodzenia życzę.

• Thanks 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v