Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I przestało padać..

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, po prostu jesteś niezłym pośmiewiskiem, wielka Polska A z gównem na podwórku i płotem z palet wiązanych sznurkami xD 

Oj żonkoś , żonkoś 

Nie chodzi pod ten sklep to nie będą szlabanów wspominać 

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie robię fotek...któregoś dnia mogę zrobić...tak na szybko to trzy, nie pieć świeżych się buduje w naszej miejscowości...nie mówiąc o naszym mieście Kock...tam sporo....teraz następny blok się zaczął...ale to musi pod socjal...

Jacuś....ty naprawdę mocno przekręcone masz pojęcie o moich stronach...

Dziecko drogie, ja do Warszawy mam 130 kilometrów...to nie jest jazda przez dwa dni autokarem...

Naprawdę jesteś mocno...odrealniony....🤭

2 dni autokarem 😭

Pendolino trochę ponad 2 h i to do centrum a nie do granic.

Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Człowieku o ilorazie inteligencji pandy, zabiła go ta twoja ukochana cywilizacja... Auto go rozjechało...

O to co ciebie cieszy a każdego myślącego wprawia raczej w zamyślenie.

Raczej ty leków nie wziąłeś, zalecam wybrać się do Kobierzyna, może coś zaradzą.

Ty jeździłes niedaleko i nie pomogło 😭

To nie ty planujesz samobójstwo??

Nie wymagaj za dużo...

On stworzył sobie swój własny świat....tam jest kimś..nie tak jak...w rzeczywistości...🤷

Twój świat to pytanie kto ostatni zgasi swiatlo

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Mogli by jakimś naturalnym powojem a nie sznurkiem... jednak cywilizacjia jak sznurek 🤭

Jedynie Impotentom sznurek przeszkadza..

Nawet wiązanie sznurkiem im nie pomogło🤣

O ile jest w tym trochę prawdy...nie sama fikcja...

...dlatego z Tobą idzie się dogadać, mimo że na pewne rzeczy patrzysz inaczej...a on...no głównie fantazje ...

...no tak w skrócie ..

Jakie fantazje??

Czemu się nie założyłeś i stan licznika?? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Twój świat to pytanie kto ostatni zgasi swiatlo

Zmień płytę i zacznij używać argumentów. A tak zaciąłeś się jak d*pa szkłem i opiat, od nowa. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
30 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Dajesz w nacięcia drut czy sama żywica? Kiedyś jeden klient się uparł na żywicę i mate z włókna. Normalnie jadę dylatację żywicą, na to siatka od styropianu wtopiona na klej od płytek. Jeszcze nigdy płytka nie pękła 

Pekraki pier**lone robią posadzki bez dyletacji, później wszystko popęka ale oni już na innej budowie i mają wyjebane.

Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał(a):

Mnie żona strzyże. Fryzjerzy to już całkiem poszaleli z 10 minut cię ogoli i pewnie w 30 zł Weź mnie albo i więcej

Ja pindole, faktycznie rolnictwo na psy schodzi, skoro szlachcica nie stać już na fryzjera🤣🤭🫣

• Haha 5
Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

Ja pindole, faktycznie rolnictwo na psy schodzi, skoro szlachcica nie stać już na fryzjera🤣🤭🫣

Taki właśnie jest bogaty. Grosz do grosza a będzie kokosza🤣

Ja też sam się strzyge.

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Taki właśnie jest bogaty. Grosz do grosza a będzie kokosza🤣

Ja też sam się strzyge.

Oszczędności po uju 30 monet na miesiąc. Jakby tych szczyn nie pił, to by jeszcze więcej zaoszczędził

Jaką się strzyżesz 3 czy 1 ?

Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pekraki pier**lone robią posadzki bez dyletacji, później wszystko popęka ale oni już na innej budowie i mają wyjebane.

Jeśli była posadzka wygrzana a dylatacja sklejona prawidłowo, zostawione przerwy od ścian.. nie ma ch*ja żeby pękło 

Opublikowano
8 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

zostawione przerwy od ścian.. nie ma ch*ja żeby pękło 

Za długo przy betonach nie robiłem...ale szef powtarzał.....i tak pięknie....🤭

Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Musi mieć bardzo podzielną uwagę

Abo ma brata...🤔

Opublikowano
33 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A ile 🤔🤭 bo ja tylko 3 😁 jak na biednego lubelaka przystało 🤭😁

5 john deere,  razem z tatowym. 

Mieszam tmr dla byków, jeszcze miesiąc i kasiorka.

20251007_190039.jpg

• Haha 3
Opublikowano
13 minut temu, jacor73 napisał(a):

Oszczędności po uju 30 monet na miesiąc. Jakby tych szczyn nie pił, to by jeszcze więcej zaoszczędził

Jaką się strzyżesz 3 czy 1 ?

Za 30 to u mnie nikt nie ostrzyże. To jest właśnie chore. 10 minut roboty i 40-50 zł. Ja opierdalam się 3mm po całosci i tyle. I tak z przodu aryjskie czoło się zrobiło, nie chce jakiś zaczesów, grzywek itp.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jprdl, ale ty bezmózga jesteś ... Co my, komunę mamy, że państwo będzie regulować kto i ile czego sadzi ???

Piszesz, że biznes polega na przewidywalności, no właśnie, może trzeba było mniej zasadzić, a nie co roku aby więcej i więcej bo się opłaca ... Co kilka lat w warzywach przychodzi taki rok, odsiewa tych najsłabszych a reszta jedzie dalej ...

A co chcecie w takim razie ciągle od rządu. Pomocy jak się nie mylę jest dusza trzeba wspomagać was różnymi programami. 

O to w tym wszystkim chodzi bardziej żeby narzekać na wszystko niż trochę pomyśleć. 

Rząd jesli by był trochę bardziej ogarnięty to by wziął się w pierwszej kolejności za to aby zacząć wam pomagać aby były ceny prawidłowe na słupach i skupy przyjmowały od was towary a nie mówiły że nie bo nie mamy miejsca aby to przechowywać i cenę musimy wam obniżyć bo popyt jest za duży i my nie zarobimy. Halllo obudź się Tomasz czy tak to nie powinno wyglądać aby państwo czyli rządzący mieli kontrolę nad tym co się dzieje z ich rolnikami a nie jak co roku wydawać  na was. 

Zapomniałabym bo dla was właśnie taką sytuacja jest wygodna jeśli jest nieurodzaj czy urodzaj to dla was jest bez różnicy bo i tak dostaniecie zadość uczynienie czy od rządu czy od ubezpieczyciela. 

Ja nie mówię że tak jak było za komuny tylko mówię o tym że trzeba się trochę zastanowić co się robi.

Jeśli jednak mówimy o aspekcie zadość uczynienie za poniesione straty to róbcie tak jak dalej to dalej rząd będzie was traktował takcjak traktuje.  

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

... To jest właśnie chore. 10 minut roboty i 40-50 zł. Ja opierdalam się 3mm po całosci i tyle. I tak z przodu aryjskie czoło się zrobiło, nie chce jakiś zaczesów, grzywek itp.

Dlaczego chore, obłożenia 100% na bank nie ma,zus'y, utrzymanie czy wynajem lokalu też swoje kosztuje. U mnie 40 ale niecałe 20 minut schodzi, 3 na godzinę to jest 120 zł na godzinę i wg mnie to nie jest jakaś zawrotna suma przy własnej działalności gospodarczej.

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Za 30 to u mnie nikt nie ostrzyże. To jest właśnie chore. 10 minut roboty i 40-50 zł. Ja opierdalam się 3mm po całosci i tyle. I tak z przodu aryjskie czoło się zrobiło, nie chce jakiś zaczesów, grzywek itp.

W czym problem?.

Możesz założyć zakład fryzjerski.

U nas 45 po znajomości samo strzyżenie, a 50 normalnie...

Nikt nie płacze..cza się zapisywać kilka dni do przodu..

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Rząd jesli by był trochę bardziej ogarnięty to by wziął się w pierwszej kolejności za to aby zacząć wam pomagać

Tak z ciekawości...

Jak powinien rolnikom pomagać...wedle Ciebie?

44 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Ja też sam się strzygę . Nie wiem dlaczego teraz taka moda że prawie każdy do fryzjera. Czyżby dobrobyt 😲

Jak z tyłu skracasz?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

W czym problem?.

Możesz założyć zakład fryzjerski.

U nas 45 po znajomości samo strzyżenie, a 50 normalnie...

Nikt nie płacze..cza się zapisywać kilka dni do przodu..

Dlatego sam się strzyge i mam wywalone jak szlachcic. Po co placić komuś za coś co możesz zrobić samemu?

Ty orzesz na swoim polu sam czy wynajmujesz kogoś?

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dlatego sam się strzyge i mam wywalone jak szlachcic. Po co placić komuś za coś co możesz zrobić samemu?

Od prawie 6 lat nie odwiedziłem fryzjera, ostatni raz, w lutym 2020, strzyżenie było coś koło 30zł. Uśredniając 12 strzyżeń rocznie, niech będzie po 35zł, biorąc średnią z tamtych cen i obecnych to ponad 2 tysiące w kieszeni. Niby niewiele a zawsze pieniądz.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v