Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

albo zapisal całą rodzinę do partii albo był największym konfidentem w gminie albo dawal dobre lapowki

Brałeś butelkę i do naczelnika. 

Opublikowano
6465 napisał:

też to dziś widziałem i miałem wrzuc czy ktoś jest tu z tamtych okolic

Elon napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

albo zapisal całą rodzinę do partii albo był największym konfidentem w gminie albo dawal dobre lapowki

Brałeś butelkę i do naczelnika. 

za butelkę to mogłeś załatwić przydział na nawozy albo eternit

Opublikowano

Ciekawe co z resztą opłat, po której stronie.

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Eternitu nikt nie chciał. Nawozy w GS można było kupić bez problemu.

Na blachę i cement czekało się bardzo długo.

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

To było środowisko zamknięte trochę słyszałem jak starszy gość opowiadał jak woził samochodem służbowym takich...

Tak, tak. Oni byli mocni jeżeli ty byłeś słaby. Zawsze trzeba iść wyżej niż się powinno. Mieli kogoś nad sobą. PRL działał tak samo jak kościół katolicki.

Opublikowano

A ty jesteś czarek z gówo wiedzy i bedzie propagował darmową wiedzę za pieniążki?

ekhem.. doświadczenie, takie, że nawet 1 hektara nie ma..

12 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Bo żył w czasach które pozwoliły mu to osiągnąć. Tyle i aż tyle. 

Proszę pana teraz też się da, ale wymagany jest rozwój. Kto został w tyle to już jest dawno w d*pie.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak se myślę...

Pioter, chciał byś być teraz chłopem pańszczyźnianym, że tęskni Ci za niewolnictwem?

To nie niewolnictwo tylko zdrowy rozsądek. Ich równouprawnienie kończy się jak trzeba lodówkę na trzecie piętro wynieść. Jakby były w pełni samodzielne to rozumiem ich "niezależność".

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To nie niewolnictwo tylko zdrowy rozsądek. Ich równouprawnienie kończy się jak trzeba lodówkę na trzecie piętro wynieść. Jakby były w pełni samodzielne to rozumiem ich "niezależność".

a ty wniesiesz sam lodówkę? przecież jest wiele dziewczyn dużo sprawniejszych od ciebie. wyjechałeś z głupim argumentem 

• Like 2
Opublikowano

Jakby były w pełni samodzielne to rozumiem ich "niezależność".

I dlatego chcesz pozbawić ich wszystkich praw?

Też tak całkiem samowystarczalny nie jesteś...prądu nie produkujesz, ...gazu też.....znaczy tego do co...🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

a ty wniesiesz sam lodówkę? przecież jest wiele dziewczyn dużo sprawniejszych od ciebie. wyjechałeś z głupim argumentem 

A widziałeś kiedyś żeby trzy kobity wnosiły taką lodówkę? Zawsze jakiegoś jelenia przynajmniej jednego szukają.

• Haha 1
Opublikowano

A widziałeś kiedyś żeby trzy kobity wnosiły taką lodówkę? Zawsze jakiegoś jelenia przynajmniej jednego szukają.

Ty to tylko polankę nie wielką widziałeś 🤣🤣🤣🤦

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To też się zmienia....

Tak tydzień temu...

Koło pola gdzie siałem, tir po słomę przyjeżdżał..

Tak z bliska patrzę, a za kierowca dość młoda dziewczyna.....i całkiem ładna....tak że...w każdym zawodzie są i kobiety...

Masz rodem ze średniowiecza argumenty ..

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

I dlatego chcesz pozbawić ich wszystkich praw?

Też tak całkiem samowystarczalny nie jesteś...prądu nie produkujesz, ...gazu też.....znaczy tego do co...🤭

Niech się cieszą, że mają dach nad głową i żołądek pełny... Nic tak nie wk*rwia baby jak jej olanie, zauważyłem to dawno w robocie jednej, drugiej... Myśli, że najważniejsza i do byle pierdoły "trzeba" pomóc.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
52 minuty temu, Elon napisał(a):

Oj bobek bobek. 

Co żydek, wielkie gówno masz. Taka prawda. Tylko w Farmingu możesz poudawać bogola xD

45 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nie koniecznie musiał mieć konflikt wystarczy że miał swoje zdanie

No coś takiego było, dobrze że na stodołe udało się na początku lat 70-tych za starego naczelnika materiał zalatwić, a potem przez wiele lat nic z gminy nie szło dostać.

• Haha 1
Opublikowano
Elon napisał:

Ciekawe co z resztą opłat, po której stronie.

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Eternitu nikt nie chciał. Nawozy w GS można było kupić bez problemu.

Na blachę i cement czekało się bardzo długo.

skąd Ty to wszystko wiesz jak Ty młodziutki jesteś w wieku naszych dzieci. łykałes to co dziadek z wójkiem opowiadali przy kielichu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v