Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, gringo1984 napisał(a):

Może tam straszy??

Teren podmokły i na ostatniej części działki 3 metrt w głąb ziemi torf. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Może ta działka nie jest nawet warta 100tys.  .... 🤔a ziemię to nie zawsze da się kupić w danej pasującej lokalizacji . Dla przykładu ponad 20 lat temu udało dosłownie działkę rolną za płotem dosłownie takie kupno to mówią raz na sto lat...

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Dosyć ciekawa ta ziemia. U nas nie spotykana. 

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

O , to będzie można torf do ogrzewania kopać , Rysiek jeździ do lasu  a Ty taczką na koniec działki będziesz mógł , a poważnie to niedaleko ma skład opału to ten brykiet z torfu dobrze mu schodzi nawet 

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, dsbh napisał(a):

Zdjęcia toples 😍.

Potwierdzisz, że jesteś tą osobą za którą się podajesz. Może być tu, może być priv.

Termin zakładu upływa 12.10.2025. 

Można obstawiać 😁.

Wytrzymał bym dłużej :ph34r:.

Sępy 🤔 ?

To nie macie żadnych wspólnych tematów ze sobą ? Ani jednego ?

To nie ma samochodu 🙆‍♂️ ?

Nie rozmawiamy praktycznie.

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Może ta działka nie jest nawet warta 100tys.  .... 🤔a ziemię to nie zawsze da się kupić w danej pasującej lokalizacji . Dla przykładu ponad 20 lat temu udało dosłownie działkę rolną za płotem dosłownie takie kupno to mówią raz na sto lat...

ja już tak 5 działek kupiłem przez miedze

Opublikowano
6 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...słonecznie i trochę cieplej niż wczoraj...

Za wcześnie posiałeś...

Miałeś później qq ciąć a co innego zrobiłeś 😂 niech się uczy na swoich błędach. A może u niego ten termin będzie ok? Nie mieści się to w głowie? 

Siema. Szaro buro i ponuro. Z rana trochę pyry ukopane teraz wypić kawę i o 18 ruszać w trasę.

@6465 pauzujesz czy ruszyłeś? Bo nie śledzę tych wypocin na bieżąco 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, jarecki napisał(a):

O , to będzie można torf do ogrzewania kopać , Rysiek jeździ do lasu  a Ty taczką na koniec działki będziesz mógł , a poważnie to niedaleko ma skład opału to ten brykiet z torfu dobrze mu schodzi nawet 

I co z takiej działki na jakimś odludziu o ile wogóle ona jest ...

Mam wątpliwości co do tego 

Edytowane przez Michał18
Opublikowano
30 minut temu, PAN88 napisał(a):

Miałeś później qq ciąć a co innego zrobiłeś 😂 niech się uczy na swoich błędach. A może u niego ten termin będzie ok? Nie mieści się to w głowie? 

Siema. Szaro buro i ponuro. Z rana trochę pyry ukopane teraz wypić kawę i o 18 ruszać w trasę.

@6465 pauzujesz czy ruszyłeś? Bo nie śledzę tych wypocin na bieżąco 

Zacząłem pauzę o 15. Do 24 

Screenshot_2025-09-29-15-40-45-611_com.google.android.apps.maps.jpg

22 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Rychu, po coś wysłał tą klątwe do mnie ...

IMG_20250929_151553988_HDR~2.jpg

Ładna siuntka.

Opublikowano

...trochę pada, lekki wiatr, chłodno.... niesympatycznie...

Pojechałem se w pole zobaczyć...jęczmień siew w zeszła sobotę... zieleniutko na polu..

...pszenżyto tydzień temu siane...z daleka nie widać, a z bliska gdzie nie gdzie szpilka....

Opublikowano
slawek74 napisał:

18 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ja już tak 5 działek kupiłem przez miedze

Siedliskowych 🤔

nie rolnych przyszła jedna sąsiadka że przez miedze będzie sprzedawać 1.14ha za rok czy dwa przyszła druga sąsiadka 1.6ha później kolejny sąsiad i kolejny wszystkie wąskie a długie i przez miedze z moim

Tomasz0611 napisał:

nie u Znajdka?

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli się nie dowiem czego ty chcesz jak wygrasz. 

Już mówiłem wcześniej. Jedynie w jakiej formie pozostawię na koniec zakładu.

11 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Umnie też naschło

I to grube

Dziś nie P0sieję bo pszenicę kurier P0 P0łudniu przywiezie

A chcę zacząć kfalifikatem

Ile kg i jaki koszt przesyłki ?

5 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

To dom na palach będzie stał jak w Wietnamie czy innej Kambodży ?

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może żydek przy niedzieli zamiast gnój wozić to się wziął za konkurencję xD

Widzę że ci spieszno przejść na wit i opierunek rządowy.🫢🤣

Edytowane przez Bezduszna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v