Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Następny młotki reklamuje....

Nie można rozpoznać jakie ,kamieniarski ,kowalski ? .  Jak się reklamuje to pewnie zna różnicę i powie ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Uczę się od najlepszych

Tobie baba nie P0trzebna

Dlamnie t

Jak Ci niepotrzebny, to po uj wyciągasz łapska po darmowe monety.

Przy Tych swoich konfederatach widziałbyś socjal jak świnia niebo

Opublikowano
36 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ee tam. Zapraszają i jeszcze trzeba płacić. A do czego ci ta baba potrzebna? Sam możesz się nayebać.

Ty za komuny robiony a myślisz po europejsku

Hektary przejąć trzeba, bo do czego innego 

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał(a):

Jak Ci niepotrzebny, to po uj wyciągasz łapska po darmowe monety.

Przy Tych swoich konfederatach widziałbyś socjal jak świnia niebo

Myślisz że jak @Rolnik1973nie weźmie to inni też nie wezmą...i to coś zmieni....co do socjalu to znam naprawdę mistrzów....

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Dla ciebie też bym wybrał....

Mam 8 w 3-6 miesięcy... krzyżówki hf/SIM Mo naj bardziej mnie dziwi że zacielane różnymi bykami a 6 jest bez różnych....🤔🤔🤔

Opublikowano
6 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Mam 8 w 3-6 miesięcy... krzyżówki hf/SIM Mo naj bardziej mnie dziwi że zacielane różnymi bykami a 6 jest bez różnych....🤔🤔🤔

Sianokiszonki w pryzmy robisz?Bo kukurydzy to tam trochę siejecie...

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał(a):

Ale żem dziś się wpakował. Pochówek jest, a stypy nie. I jak to ja mam rozliczać? Dodatkowo brać za obiad? 🤣

Nawet spoko. Niby bez słonka, a ciepło. Pogoda w Polsce odwróciła się o 180°. Suwałki na plusie, południe na minusie 

organiste na stype zapraszaja ?? 

na poludniu na plusie 2 w cieniu..

1 godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Bank swój mam 10km mi chodzi o wygodę. Chociaż ta twoja Polskę a widzieliśmy jak tu któryś zdjęcia wstawił. Ja w 2008 skończyłem szkołę i założyłem konto 

i do takiej polski wasze dzieci uciekaja .gdy tylko moga.

Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Weźta się za robotę się 

przerwe obiadowa mam.

1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Właśnie zapłaciłem za nawóz, gotówką 

Mocznika w woli ju nima

Gdzie to się szlajasz 

to malo kupiles albo na lewo .bo sa limity zakupow gotowkowych.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ty za komuny robiony a myślisz po europejsku

Hektary przejąć trzeba, bo do czego innego 

Popatrz w galerii gdzieś są w miare świeże zdjęcia dużego kombajna JD i ciagników. Chłopak z małego gospodarstwa wżenił się w rodzine obszarnika. Zapytaj, może cos podpowie? Ale wiesz, że teraz jesteś panem u siebie, a możesz zostać parobkiem u teścia w zamian za hektary i córke, więc zastanów się dwa razy.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Baks00 napisał(a):

Sianokiszonki w pryzmy robisz?Bo kukurydzy to tam trochę siejecie...

Tylko belki kukurydzę jak na kiszonkę tutaj zacząłem siać to ludzie się w głowę pukali...na kiszonkę siali i zrezygnowali... na ziarno więcej.   ... na kiszonkę kosili mi chłopaki z Czerniecina Newholandem 

Opublikowano
17 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Jałówki na mięso trzymasz 🤔

8 minut temu, jacus napisał(a):

organiste na stype zapraszaja ?? 

na poludniu na plusie 2 w cieniu..

i do takiej polski wasze dzieci uciekaja .gdy tylko moga.

przerwe obiadowa mam.

to malo kupiles albo na lewo .bo sa limity zakupow gotowkowych.

A o dzieleniu faktur słyszał 🤔🤭

A limit to 15tys

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Tylko belki kukurydzę jak na kiszonkę tutaj zacząłem siać to ludzie się w głowę pukali...na kiszonkę siali i zrezygnowali... na ziarno więcej.   ... na kiszonkę kosili mi chłopaki z Czerniecina Newholandem 

Od was dużo ludzi za cielakami przyjeżdża 

Nie znam tych z Czerniecina.U nas kukurydzy na kiszonkę mało,ziarno to znów mało kto nie

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

W2023 roku miałem poślizg..😭😭😭 najlepsze sztuki pojechały bakutilem....z czego 3 były kupione w Konradzie..😭😭😭....a następca tronu na razie powoli chce przestawiać na mięso...

Opublikowano

Dobrze, że ma Cię kto motywować. Ja muszę sam🤷...

14 minut temu, slawek74 napisał(a):

A limit to 15tys

Za ziemię gotówka płaciłem 🤷

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Teraz, Baks00 napisał(a):

A ja w tym roku też wrócę do grochu, będę potem do mieszanek potrzebował..  

Tyle że u nas 1400

Ja zmieniam na kukurydzę na ziarno. Jak wrócę do grochu to może ten zimowy sprawdzę. 

myślę że nie wrócisz do grochu

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał(a):

Od was dużo ludzi za cielakami przyjeżdża 

Nie znam tych z Czerniecina.U nas kukurydzy na kiszonkę mało,ziarno to znów mało kto nie

Baksiu zam dobrze wasze strony bo mam bliską rodzinę Annow Szklarnia Stara Wieś Tarnawa ...krowiarze.....

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dobrze, że ma Cię kto motywować. Ja muszę sam🤷...

Za ziemię gotówka płaciłem 🤷

O fakturach piszemy i dotyczy to firm co wystawiają...

Edytowane przez slawek74
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Baksiu zam dobrze wasze strony bo mam bliską rodzinę Annow Szklarnia Stara Wieś Tarnawa ...krowiarze.....

Tarnawa? Byłem tam w tamtym roku za sianem 🤦Nie dowioslowalem do sterty🙆 

A szklarnia to prawie co chałupa tam bydlo

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał(a):

Tarnawa? Byłem tam w tamtym roku za sianem 🤦Nie dowioslowalem do sterty🙆

Ci z Tarnawy około 30 lat temu sprzedali wszystko w Godziszowie i tam kupili ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v