Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Michałek podlasiak elon lubelak bezduszna warszawianka a ja to ja😲🤣

Z pewnością. Tobie to pod żadnym względem nie można wierzyć i jedynym miejscem zamieszkania dożywotnio powinien być Kobierzyn, bo tam pewnie masz najbliżej.

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał(a):

To nie jest Kowalski.

Do niego nigdy nie dotrze że ja nie jestem nim. Od razu wiadomo że jak do niego coś napiszę to ja Kowalski będę miała w pierwszym zdaniu pierwsze słowo 

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak nie jak tak.

Brak mi już słów na ciebie. Kto by śmiał kogoś takiego naśladować albo być nim aż się 🤮

Opublikowano
11 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Czy ja cię zapraszałam 🤔 

Sam się zaprosiłem a raczej wprosiłem :P. Adres proszę :ph34r:.

14 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Ty chcesz aby zaprosili trzeba samemu się wpraszać i jeszcze coś tam przywieść co nie co. 

11 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Wybrałam śmiech z prostej przyczyny. Jak byś trochę  pomyślał może byś dodał dwa do dwóch. Jeśli pochodzę z Warszawy nie kupię pod Warszawą działki dla mnie to logiczne. Nawet nie brałam pod uwagę aby kupować w rejonach których mieszkań tym bardziej że działki pod Warszawą są drogie.

Działka jedna która posiadam jest w tym samym rejonie tą która chciałam kupić. Nawet graniczy z nią. Nie zamierzał abym kupić w innym z prostej przyczyny bo bym się nie rozdwoiła i nie potrzebne mi są dwie działki w innych rejonach. Tym bardziej że ta 3h jest to działka tylko w połowie użytkowa druga część jej to bagno. Chęć jej kupienia było tylko dlatego aby raz powiększyć druga przyczyną aby w końcu pozbyć się upierdliwego sąsiadki która we wszystko się wtrąca bo ona jest panią na włościach. Tylko plan spalił na panewce  z powodu tego że paniusia ma lekko pod sufitem nie tak i żąda astralną za nią sumę. Zaproponowałam tyle oferta nieprzyjeta. Koniec transakcji. Więc mam tylko moje ponad 50 arów. 

Jeśli zmądrzeje może kiedyś się uda zakupić jeśli nie to będzie się tułać z tą ziemia aż do śmierci z powodu tego że nikt jej nie kupi. 

A gmina jaki starostwo  nie chce się zgodzić na podział 3h na działki budowlane. 

Jeżeli jesteś z Warszawy i tam pracujesz to logiczne że kupisz działkę pod Warszawą aby mieć bliski dojazd do pracy a jednocześnie wolność w postaci domu wolnostojącego zamiast mieszkania w bloku.

Ustal sama ze sobą wspólną wersję i się jej trzymaj bo za jakiś czas znowu się wysypiesz i znowu się będziesz pokrętnie tłumaczyć

9 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Pierwsza działka zawsze w promocji aby zachęcic później za kolejne to już trzeba płacić 100% a to już boli po kieszeni czym więcej tym bardziej.🫢🤣

Czym więcej zażywasz tym bardziej się uzależniać na końcu śmierć lub dla szczęściarzy  odwyk 🤣🫢

To było mówić że taką działkę kupiłaś i o taką chodzi. Długo bierzesz, może jeszcze nie jest za późno. Szkoda zdrowia :ph34r:.

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Do niego nigdy nie dotrze że ja nie jestem nim. Od razu wiadomo że jak do niego coś napiszę to ja Kowalski będę miała w pierwszym zdaniu pierwsze słowo

🤣🤣🤣🤣 Dobre👍

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

To było mówić że taką działkę kupiłaś i o taką chodzi. Długo bierzesz, może jeszcze nie jest za późno. Szkoda zdrowia :ph34r:.

Dokładnie. Działke to on bierze i to pewnie przez nos, że ma takie jazdy.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

Sam się zaprosiłem a raczej wprosiłem :P. Adres proszę :ph34r:.

Jeżeli jesteś z Warszawy i tam pracujesz to logiczne że kupisz działkę pod Warszawą aby mieć bliski dojazd do pracy a jednocześnie wolność w postaci domu wolnostojącego zamiast mieszkania w bloku.

Ustal sama ze sobą wspólną wersję i się jej trzymaj bo za jakiś czas znowu się wysypiesz i znowu się będziesz pokrętnie tłumaczyć

Nawet nie ma takiej opcji 

To co dla ciebie jest logiczne dla mnie by było czymś co się nie opłacił. 

Wybralam działkę 100km od Warszawy. Lepiej dalej od stolicy taniej i tym bardziej inni ludzie. Bardziej przyjaźnie nastawieni do innych. A nie buce jakie są pod Warszawą. Pracę zawsze można zmienić lub po prostu się przenieść do Legionowa. 

Trzymam się cały czas jednej wersji to wy kręcicie jak tylko możecie. 

Nie brałam i nie biorę. Tylko ludzie którzy mają źle pod sufitem to świństwo biorą. 

4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

przestan pocic te glupoty bo widac ze nie masz rozumu 

To ty pleciesz głupoty i próbujesz mnie  wyprowadzić z równowagi. Jak na razie od pewnego czasu nie wychodzi ci to wcale. Szkoda cię tylko 

• Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak nie jak tak.

Toć to dla niego hańba... Bez maszyn to nie widziałem, u nas dojazd do pól taki, że autem albo rowerem dojedziesz. Ale tak jeszcze parenaście lat temu to normalka w niedzielę to były dwukołówki z maciorami do knura.

Była na forum podobna osoba do niej ale teraz Kowalski daje do myślenia.

Bo ludzie zobaczą go że jedzie ciągnikiem w niedzielę ? To straszne 🙃. Ponadto u mnie święto oznacza wolne a nie robotę w stodole bo nikt nie widzi.

18 minut temu, jahooo napisał(a):

U mnie łańcuchowiec przeżył 16 lat i odszedł nagle w nocy z dnia na dzień. Kot przezył 14 lat domowy. Nawet świnka morska przezyła 6lat. 

No ciężko będzie, nikt nie jest wieczny, niech tam sobie bryka

U mnie ostatnio padł kot i też był ponad 10 lat a drugi jakoś nie może się teraz odnaleźć. Chodzi i miauczy. Razem się wychowywali.

6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czemu tak późno?

Właśnie 🤷

Z tego co pamiętam atakował Kalinę i tess. Teraz małą czarną a bezdusznej nie rusza. To jest ciekawe.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

odziedziczylas gospodarstwo 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ciebie już naprawdę fantazja ponosi i już pod sufitem ona się zaczyna nie mieścić. Jak bym miała to jasnej ciasnej to zrobić jak moja rodzina nie pochodzi i nigdy nie miała doczynienia z wsią.

Najpierw się zastanów co piszesz a później pisz 

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nawet nie ma takiej opcji 

Jak nie jak tak :P.

11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wybralam działkę 100km od Warszawy. Lepiej dalej od stolicy taniej i tym bardziej inni ludzie. Bardziej przyjaźnie nastawieni do innych. A nie buce jakie są pod Warszawą. Pracę zawsze można zmienić lub po prostu się przenieść do Legionowa. 

Warszawa, Legionowo, Ciechanów. Co następne 🤔 :ph34r: ?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ty sie zastanow jak moglas kupowac 3 ha jak nie jestes rolnikiem ..te brednie sie kupy nie trzymaja 

Po pierwsze nie znasz całej historii tylko część więc lepiej się nie wypowiadaj w tym temacie. Zaraz mi powiesz że ja nie Warszawianka ani że nie mam działki i mieszkam pod mostem. 

3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Jak nie jak tak :P.

Warszawa, Legionowo, Ciechanów. Co następne 🤔 :ph34r: ?

Nie i koniec kropka 

Jakie masz stacje jadąc pociągiem między Warszawą a Ciechanowem. Zastanów się dobrze zaczym mi odpowiesz.  

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tworki.

Szybciej ty tam się znajdziesz niż ja🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Pisałaś że ogrzewasz mieszkanie prądem. Jakie koszty miesięczne i przy jakim metrażu? 

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał(a):

Z tego co pamiętam atakował Kalinę i tess. Teraz małą czarną a bezdusznej nie rusza. To jest ciekawe.

Nooo...to jedno z pytań, które się nasuwają 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał(a):

Pisałaś że ogrzewasz mieszkanie prądem. Jakie koszty miesięczne i przy jakim metrażu? 

Ja nigdy nie pisałam że to mieszkanie ogrzewam prądem. 

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie i koniec kropka 

Jaki koniec. Zabawa dopiero się zaczyna :P.

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jakie masz stacje jadąc pociągiem między Warszawą a Ciechanowem. Zastanów się dobrze zaczym mi odpowiesz.  

A skąd możemy wiedzieć gdzie w końcu jakąś działkę kupiłaś ? Sama się zaplątałaś w tym wszystkim. Najtaniej było by w Bieszczadach blisko Kowalskiego :ph34r:.

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v