Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja biznesmen?

Nie pomyliłeś mnie z kimś?

Toż zawsze mówię że ja biedny i niewiele posiadam.

Kilka lat już miała.

... się sama w nocy...wybuchła...

Nie masz takich  w sklepie? 

Ja ostatnio wsadziłem taką pełno sama guma.

Opublikowano
15 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

👍

Jutro zagada

IMG_20250918_171727.jpg

IMG_20250918_171743.jpg

W moim pewnie to samo tylko tłoki pod Turbo 

36 minut temu, jahooo napisał(a):

te opony to taki szajs, że od samego patrzenia pękają

Mam w jednej taczce Dębice, ile to ma kuźwa lat i trzyma a te nowe to racja 

Opublikowano

Witam. Wczoraj pytałem o kapitale w perkinsie bo temat na Ryśkowym Ursusie stanął. Pojechałem siać c4011 kredę. Zasypane ponad 500kg. Coś stukało w podnośniku wcześniej,ledwo podniósł ale podniósł. Wracając na pusto coś puknelo i już ani podnosić ani opuszczać, pompa od hydrauliki pracuje, wom dziala, ale dźwignia od żółw zając chodzi w taki sposób że nie czuć przeskakiwania więc tam coś się popsuło to raz,a dwa od podnoszenia dźwignia tak samo chodzi jakby nie łączyła się w plecaku z czymś. Jednym słowem się popsuło i trzeba zrzucać plecak. Może bliżej zimy się za to zabiorę. Myślałem że może się rozdzielacz zaciął ale chyba raczej nie

Opublikowano
16 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Witam. Wczoraj pytałem o kapitale w perkinsie bo temat na Ryśkowym Ursusie stanął. Pojechałem siać c4011 kredę. Zasypane ponad 500kg. Coś stukało w podnośniku wcześniej,ledwo podniósł ale podniósł. Wracając na pusto coś puknelo i już ani podnosić ani opuszczać, pompa od hydrauliki pracuje, wom dziala, ale dźwignia od żółw zając chodzi w taki sposób że nie czuć przeskakiwania więc tam coś się popsuło to raz,a dwa od podnoszenia dźwignia tak samo chodzi jakby nie łączyła się w plecaku z czymś. Jednym słowem się popsuło i trzeba zrzucać plecak. Może bliżej zimy się za to zabiorę. Myślałem że może się rozdzielacz zaciął ale chyba raczej nie

Obstawiam napęd pompy 

Teraz, Wiesio80 napisał(a):

Obstawiam napęd pompy 

Jeśli załącza się jak w c 360

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał(a):

I co z tym fantem teraz zrobić jeżeli to jest to? Plecak do zrzucenia czy jakieś inne wyjście mniej inwazyjne?

Nie mówię na przykładzie 60 olej ze skrzyni spuścić i od dołu pompę wyjac u mnie ścięło zabezpieczenie... jak ścinało pompa podniosła raz później z oporem a później.,....

Opublikowano

Dzień dobry. Ciepło, słońce świeci

6 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

I co z tym fantem teraz zrobić jeżeli to jest to? Plecak do zrzucenia czy jakieś inne wyjście mniej inwazyjne?

Pompę musisz rwać. Napęd pompy jest przy pompie od dołu. Pewnie zębatkę oberwało. Ale żebyś się upewnił, że to napęd pompy, załącz przez skrzynie. Powinna podnieść, bo wtedy napędza druga zębatka 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Tydzień temu byłem w Radomiu w tym wielkim komisie popatrzeć.

I jak tam jest z jakością tych sprzętów ?? Bo się zastanawiam czy w zimę wkładać kasę w swojego czy czegoś innego poszukać.

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

podejrzane elementy będą mnie nagabywac tak jak Zbyszka.

A kto by zwracał uwagę na tego idiotę z Polski A xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v