Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Wujek taki z głową na karku nie roztrzepany jak ja😅 dolał do ciapka benzyny nie wiem na ten czas ile. Zaorał kilkanaście arów ziemi strasznie się męcząc i pojechał do pracy. Na drugi dzień ciotka pojechała odwieźć przyczepkę kopciła jak lokomotywa i mimo kilku prób nie potrafiła wyjechać na  wzniesienie. Dzwoni do chłopa z której bańki brał paliwo, a ten, że z tej i tej. A tam napis benzyna

Jakie mogą być konsekwencje? 

Wzrost mocy, a nawet rozbieganie dizla...

Będzie na co popatrzec..🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Wujek taki z głową na karku nie roztrzepany jak ja😅 dolał do ciapka benzyny nie wiem na ten czas ile. Zaorał kilkanaście arów ziemi strasznie się męcząc i pojechał do pracy. Na drugi dzień ciotka pojechała odwieźć przyczepkę kopciła jak lokomotywa i mimo kilku prób nie potrafiła wyjechać na  wzniesienie. Dzwoni do chłopa z której bańki brał paliwo, a ten, że z tej i tej. A tam napis benzyna

Jakie mogą być konsekwencje? 

Wylać benzynę, nalać ropy i naprzód 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Koniec elona i jego taty jest bliski 😃😃

Będzie musiał przestać grać w Truck Simulatora, zostanie mu tylko Farming xD 

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Nie chwaląc bossa a firmie na wiosnę wjechało 5 nowych sztuk. A na jesieni ma wjechać 7

U Kobiereckich jeździsz jak dobrze pamiętam ?? Nic dziwnego, oni czy Słomka to nie są takie pryszcze jak ten nasz żydek ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Spokojna wasza głowa, ja sobie poradzę.

Nie od dziś jestem w branży.

W transporcie lepszy ode mnie  w gminie jest tylko Pan Wołoszka. Ma busy i autobusy. Plus od niedawna nowa stacja diagnostyczna.

Edytowane przez Elon
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

WB - Własnosc Banku. Leasing.

Jak w każdej firmie transportowej ... 

2 minuty temu, Elon napisał(a):

W transporcie ode mnie w gminie jest tylko Pan Wołoszka. Ma busy i autobusy. Plus od niedawna nowa stacja diagnostyczna.

A co to ma za znaczenie czy w twojej gminie ktoś jest ... Ciężarowe w powiecie to w tysiącach mozna liczyć ... Widać że gówno a nie pojęcie masz Kowalsky ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U Kobiereckich jeździsz jak dobrze pamiętam ?? Nic dziwnego, oni czy Słomka to nie są takie pryszcze jak ten nasz żydek ...

Tu czasami jedzie taki towar że wymaga dodatkowej ochrony. Ale żydek to nawet nie wie o takich frachtach.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Elon napisał(a):

Spokojna wasza głowa, ja sobie poradzę.

..trochę się martwię..nie jest dobrze o ciebie...

Nikt zasobny nie wozi gnoju szejsiątką w niedzielę....

Widać że już na oparach lecisz...i to już od dawna...

...tak z ciekawości...mogę ci jakoś pomóc?

Od podatku se później odlicze...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Z pewnością by nie zaszkodziło.

Jak już robić, to zrobić wszystko.

Zakładanie głowicy w tym silniku bez jej sprawdzenia i planowania to partactwo większe niż partaczewskie. Rysiek na pewno to ogarnie🤔

• Like 2
Opublikowano

Dużo cnh rozwożę teraz po Europie, konkurent lubelak odpuścił karierę, już się dorobił.

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..trochę się martwię..nie jest dobrze i ciebie...

Nikt zasobny nie wozi gnoju szejsiątki w niedzielę....

Widać że już na oparach lecisz...i to już od dawna...

...tak z ciekawości...mogę ci jakoś pomóc?

Od podatku se później odlicze...

Za cienki bolo jesteś. Ciebie to i Walencik by kupił. A on słaby teraz.

• Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie chwaląc bossa a firmie na wiosnę wjechało 5 nowych sztuk. A na jesieni ma wjechać 7

U mnie w Polsce C za płotem facet ma około 100 plus serwis, stacja kontroli, sprzedaż nowych. Drugi dziad trans około 70. Jeszcze kilka biedaków po 20-30.

Ogólnie wielu co dorobiło się na transporcie poszło w serwis. Dużo lepsz kasa. 250 zł netto roboczogodzina leci.

DAF i Iveco to jeżdżące gówna. Jedyna zaleta to cena i nic poza tym. U mnie w firmie są 2 DAFy i 2 Iveca wszystko solówki. Nie ma takiej opcji żeby któraś nie stała na serwisie. Nie wiem co ten właściciel czuje do tych samochodów, że one tak się pier**lą a on cały czas je kupuje🤦‍♂️. Jest też 7 busów - wszystkie Iveco to są ok zwłaszcza te starsze. Jeżdżą nimi te czereśniaki a one dają rade.

Opublikowano
3 minuty temu, Elon napisał(a):

Dużo cnh rozwożę teraz po Europie, konkurent lubelak odpuścił karierę, już się dorobił.

Jakoś mimo że już długo gadasz ..on nadal działa...ty tylko gadasz...ze działasz...

Byś dał jakieś fotki ..

Opublikowano
6 minut temu, Elon napisał(a):

Ty rozwozisz gnój taczką w niedziele. Że się chce pier**lić takie głupoty🤦‍♂️.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie w Polsce C za płotem facet ma około 100 plus serwis, stacja kontroli, sprzedaż nowych. Drugi dziad trans około 70. Jeszcze kilka biedaków po 20-30.

Niedaleko bazę ma niejaki pan Słomka, ile tego ma problem zliczyć, bo aby wjeżdżają i wyjeżdżają, do tego lotnisko dla samolotów, helikoptery cały czas latają, gdzie ten nasz żydowski kolega do niego ... Do tego hala serwisowa ... 

A @6465 szefostwo nie gorsze, tam zresztą to biznes jest rodzinny i sam nawet już nie wiem jak to mają podzielone, ale jest i stacja paliw, i serwisy, i centrum szkoleń ...

Niektórzy się śmieją że 1/4 polskich ciężarówek na ringu Berlina to te z rejestracją WSC xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ogólnie wielu co dorobiło się na transporcie poszło w serwis. Dużo lepsz kasa. 250 zł netto roboczogodzina leci.

DAF i Iveco to jeżdżące gówna. Jedyna zaleta to cena i nic poza tym. U mnie w firmie są 2 DAFy i 2 Iveca wszystko solówki. Nie ma takiej opcji żeby któraś nie stała na serwisie. Nie wiem co ten właściciel czuje do tych samochodów, że one tak się pier**lą a on cały czas je kupuje🤦‍♂️. Jest też 7 busów - wszystkie Iveco to są ok zwłaszcza te starsze. Jeżdżą nimi te czereśniaki a one dają rade.

U nas jest serwis, stacja diagnostyczna i CPN dostępne dla wszystkich i przeszło 80 zestawów.  I wszystko Volvo + Smith 

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

wiem że seria 800 to się sypała tragedia. teraz wszędzie Sisu to będzie szło 

Mateusz👇

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/fendt-z-silnikami-deutz-ag,109506.html

Wejdz na stronę Fendta i popatrz jakie silniki w nich siedzą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v