Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Odmawiam, jest ich dwoje

No tego się nie spodziewałem...

...może lepiej już tego rozwijał nie będę....

Żeby nie było....gówno burzy...

Powiem tylko że dość nieładnie z twojej strony tak robić....

Powinni cię wy***ać z ich domu...

Może byś zmądrzał trochę...

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No tego się nie spodziewałem...

...może lepiej już tego rozwijał nie będę....

Żeby nie było....gówno burzy...

Powiem tylko że dość nieładnie z twojej strony tak robić....

Powinni cię wy***ać z ich domu...

Może byś zmądrzał trochę...

Nic dobrego od nich nie usłyszałem przez całe swoje życie, wieczne narzekanie, niesnaski i "patrz na siebie, nie na innych" a koniec końców i tak stękanie, że ktoś inny jest lepszy i ma lepiej. I jedyne co to podcinanie skrzydeł i zniechęcanie do czegokolwiek jeszcze przed startem. Nie wspomnę o narzekaniu, że kalike zrobili. 

2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

W końcu wychowali nas.

Ciebie może tak. Mnie - nie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Sad 2
Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał(a):

Daj numer tel.  tego gościa co kukurydzę kosi po 380 za 1ha

Teraz wali za 550

Zboże 400-450

Sieczkarnia z odwozem 1200, płatne odrazu, 1300 na termin, przy 50 ha ładowarka gratis do gniecenia

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I jedyne co to podcinanie skrzydeł i zniechęcanie do czegokolwiek jeszcze przed startem. Nie wspomnę o narzekaniu, że kalike zrobili

Nie wiem...co ci tam robili...nie każdy ma super wszystko...

Dla mnie rodzice to świętość..

Dzieciaki tez...

...i to by było na tyle...

... trochę mi wstyd...za ciebie ..

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

to świętość..

Dla mnie nic nie jest świętością. A rodzina dla mnie nie przedstawia żadnej wartości. 100x lepiej dogaduję się z ludźmi z którymi nie wiążą mnie żadne więzy pokrewieństwa. Jedynie trochę ludzkich uczuć zostało dla babki, która była jak matka ale taka prawdziwa co i w tyłek dała i ugłaskać umiała.

Opublikowano

U nas jak ktoś handlarzy wqrwi to zaraz z nim jadą krótko 

Za tydzień opór całodobowy 

Przerwa sieczkarni na tankowanie oc i zmianę operatora 

Valtra co przyjechała w sierpniu ma zrobić w tym roku 1000h 

Narazie napiernicza ostro, tylko zmieniają jej maszyny 

W dzień odwóz, w nocy opór w uprawie

Opublikowano (edytowane)

Pioter patrz..

Żyjesz jak lubisz...bez dzieci, sam, nie zwracasz uwagi na potrzeby innych....

A zobacz Tomek....

Rodzina, pracuje ciężko dla nich...własne przyjemności odkłada na później, bo rodzina...

Całe dnie nie ma go w domu....

Skoro Ty robisz dobrze.....czemu Ty jesteś nieszczęśliwy, a On bardzo zadowolony z tego jak żyje ..?

Zauważasz że błędnie wszystko oceniasz?

No bo nic więcej Ci niepotrzeba, a wiecznie, niezadowolony jesteś...

Coś to nie tak Chłopiorobotniku....

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pioter patrz..

A zobacz Tomek....

Rodzina, pracuje ciężko dla nich...własne przyjemności odkłada na później, bo rodzina...

Skoro Ty robisz dobrze.....czemu Ty jesteś nieszczęśliwy, a On bardzo zadowolony z tego jak żyje ..?

No bo nic więcej Ci niepotrzebna, a więc,nie niezadowolony jesteś...

No nie tak, kiedy było na tak? Ale jak mam robić więcej żeby być zadowolonym to wolę robić mniej i być niezadowolonym. Zresztą zadowolenie każdy inaczej rozumie. Nie wiem jak by to u mnie musiało wyglądać żebym był zadowolony. Na pewno bez kogoś obok bo tego nie zdzierżę.

Opublikowano

A co to znaczy to szczęście? 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pioter patrz..

A zobacz Tomek....

No bo nic więcej Ci niepotrzeba, a wiecznie, niezadowolony jesteś...

No nie wiem 

Tak cały czas w pracy 

I cały czas na kogoś 

Nie po mojemu

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Ja to bym był względnie szczęśliwy jakbym tak nie musiał do roboty chodzić... Tak żeby pieniądz pewny był jak z etatu co miesiąc i przez cały dzień robić tylko to co się lubi na tym co się robi. Czyli nierealne nigdy do spełnienia. 

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

No nie wiem 

Tak cały czas w pracy 

I cały czas na kogoś 

Nie po mojemu

No tak...

Robi se...🤷

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No nie tak, kiedy było na tak? Ale jak mam robić więcej żeby być zadowolonym to wolę robić mniej i być niezadowolonym. Zresztą zadowolenie każdy inaczej rozumie. Nie wiem jak by to u mnie musiało wyglądać żebym był zadowolony. Na pewno bez kogoś obok bo tego nie zdzierżę.

Po prostu starasz się być nieszczęśliwy...

Lubisz to...

..to Twoja poza...

Obrona przed prawdą....moim zdaniem..

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

jakbym tak nie musiał do roboty chodzić...

Ktoś cię zmusza?

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Po prostu starasz się być nieszczęśliwy...

Lubisz to...

..to Twoja poza...

Obrona przed prawdą....moim zdaniem..

Wolę być nieszczęśliwy niż szczęśliwy jak Tomek. Ja to z cudzą kobitą i jej dziećmi. Jestem tak skąpy, że jakby mi poszła na zakupy i wydała na raz z 500 czy 1000 na ciuchy czy jakieś pie*dolniki do chałupy to ja bym zawału dostał. 

26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ktoś cię zmusza?

Tak. Bo na dłuższą metę nie uda się wyżyć z tego co się lubi robić. To jakie masz wyjście? Gopsy? Też jakieś. Ale to jak chodzenie po prośbie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, 6465 napisał(a):

Michał nie wiem czy ty kowalsky czy nie ale czasem coś mądrego napiszesz. 

Choć nie zdarza się to często. 

Jeszcze nie wiesz, że to on? Nigdy nic mądrego nie napisał, podobnie jak i jego klony...

tobie też się nie zdarzyło...

Chłoporobotnik napisał:

Teraz, Mateusz1q napisał(a):

chciałbyś żeby ktoś tak o tobie mówił? nikt się zły nie rodzi i zasługuje na szacunek

O mnie już tak mówią. 

pier...lnij szklanę....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To ja coś mądrego.. Wiecie co? Chłopak to wcale nie musi być wysoki  szczupły i przystojny. Wystarczy, że ma kasę i jaja. Ale dziewczyna jak nie ma tych 165 cm ma bardzo małe perspektywy życiowe

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
17 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jak nic mądrego? Toć to samo piszę, co ty

Za głupi jesteś na pisanie z głowy, ty tylko małpujesz.

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To jego żona.

Nie obca...

Żyją ze sobą dłużej razem, niż każde z osobna...

To rodzina...

Mój błąd, poprawiłem.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Sory Pioter zesie rozpisalem ,ale trochę czasami ...też przesadzasz w swojej ocenie świata...

Tu akurat użyłem skrótu myślowego ale teraz jest zrozumiale.

Nie sądzę.

Izolatory na jutro gotowe, piwnica gotowa, porobić u zwierzów, jutro owady a od poniedziałku plan na ziemniaki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v