Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

60 morgów miało przypaść na 3 synów, koniec końców przypadło na 4. A mojej babce już nie przypadło nic, że pole musieli kupić a spłatę za swoją część dostała prawie 30 lat po ślubie.

A to się babka wpakowała.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Tęczowego jak ty trudno zaliczyć do człeka

Każdy ma prawo do tego aby żyć tym bardziej być tym kim chce a tobie nic do tego 🤣 

Możesz tego nie tolerować ale nie możesz zabronić 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie przez to... To zbyt skomplikowane aby to tłumaczyć... To mentalność... 

Oki.

Trochę ciekaw jestem twego spojrzenia...

Teraz, Desperado napisał(a):

Idż precz szatanie!!!

Sam siebie nie prZegnasz...

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Każdy ma prawo do tego aby żyć tym bardziej być tym kim chce a tobie nic do tego 🤣 

Możesz tego nie tolerować ale nie możesz zabronić 

Co, bez bolca dostajesz w czoło?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Idż precz szatanie!!!

Szatan to Lucyfer jak by nie patrzeć więc mówisz o sobie 🤣

Teraz, Desperado napisał(a):

Co, bez bolca dostajesz w czoło?

Lubię ci dokuczać. Dajesz się podpuszczać więc ja korzystam 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Umyjesz, wyropujesz po każdym użyciu i będzie służyć.

Noo i pryskanie i nawożenie w te same ślady 😎

Sam się zastanawiam nad czymś... Amazonka nie nadaje się do saletry (wyrobione dna i połowa nawozu ucieka obok osiek od mieszadeł), wszystko co ma grubszą granule idzie. Także jesienią NPK Amazone, a wiosną saletra Kosem 🤦

to dorob blache i zanituj.

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Tu chyba już tych co w domach na wsi się rodzili to nie ma 🤔 

jeszcze sie zdarzaja .w tym roku 2 w gminie.

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...ale fajne...

...a co to...właściwie...🤭

nie widac ?? slonecznik..

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No stoją domy...

Ale tu sam tłuczeń...

Ciężko zrozumieć ...co autor miał na myśli...

tam akurat laka jest..

nie chcialo mi sie blisko podchodzic 

59 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No to cywilizacja wg jego pomysłu... Coś co mi się nie podoba, w pobliżu też kilka działek i zaczynają niektórzy budowy, nic dobrego to nie wróży. Będzie gnój pewnie śmierdział, koguty piały, tarasy i okna będą się kurzyć...

w kolo pol juz cale osiedla buduja albo beda.

tam z jednej strony 10 dmomow powstaje.

54 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Widocznie rewelacja jakaś w tej Polsce A... U mnie na wsi w Polsce C to widok powszedni🤷

podaj nazwe gminy.

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...pamiętaj co wrzucałaś tu dziś...

Nie można się znęcać....dużo ..🤭

Łuna myśli że ja nie wiem kim jest.  xD

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

ty i jakieś wartości? no weź przestań

Ja nie udaję katolika jak ty Lucyferku, nie wycieram sobie mordy wiarą ... Co nie znaczy że nie mam pewnych wartości, nie toleruję jedynie takich jak ty, najgorsze co może być, udaje dobrego, modlącego, a szatan przez niego przemawia xD Takich jak ty trzeba trzymać od siebie jak najdalej ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja nie udaję katolika jak ty Lucyferku, nie wycieram sobie mordy wiarą ...

Ja takich jak ty mam w d*pie, mówi ci to coś szczunie?

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v