Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kuźwa...co to za słowo ... ludzią?

Nawet w google tłumoku tego nie znajdziesz...😆🤭😆

Noo i co mi zrobisz🤔 

Tylko na tyle widzę że cię stać. 

Aż mi ciebie szkoda Pafnucy jak ty się męczysz aby coś komuś udowodnić 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

Zobacz na mapie ale to takie strony ze każdy ma po 50 krów albo 300 i wszyscy tylko qq sieją na kiszonkę a jeszcze aby tego było mało to nikt z rodzeństwa niechcę do miasta i  wszyscy z domowników zostają na wsi dzielą gospodarstwo i trzymają krowy.

Tam gdzie te świnie biją? O kurde. To u nas uciekają do miasta ino wiatr za nimi. Po 3-4 dzieci było i wszyscy w mieście tylko dziadki zostali.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Tam gdzie te świnie biją? O kurde. To u nas uciekają do miasta ino wiatr za nimi. Po 3-4 dzieci było i wszyscy w mieście tylko dziadki zostali.

Tam jest rzeżnia nawet Jan Paweł drugi reklamował te wędliny ale czy dobre to raczej nie bo oni tylko z ferm birali nawet jak kiedyś skupy po wioskach byli.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

Ooo.

Perseidy lecom...mi przyszłości powiadomienie...

Idź tą patrzeć...

@jacus patrzaj tam, ..może tam twoi po ciebie wrócą..🤭😆

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Chcesz powiedzieć że ci ulży jak to zrobisz.

Jasne.

Fajnie pokazać innym jaki tłumok udaje kogoś rozumnego...🤭😆🤭

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Widać kto się z kim zadaje taki się sam staje aż dziwne że jeszcze się nie spotkaliście razem i nie jeździcie na te słynne wycieczki we dwóch 

..kto z kim?

Wolę sam.

..ja tylko pokazuje jaki tłumok udaje ...mondrom...😆😆

Opublikowano
6 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Co ja innego miałam wymyśleć aby nikogo nie urazić 

Pomysł trochę a zobaczysz że inaczej się nie dało 🤣

Taka jest prawda że jedni i drudzy doją jak mogą 🤣

Ale pitolisz 🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Ale pitolisz 🤦‍♂️

Miałam powiedzieć że wy dostajecie dotacje a miasto musi samo sobie radzić i w większości pracuje za najniższa krajowa bez żadnego wsparcia z strony państwa.

Mówię tutaj o tych oczywiście co nie mają wsparcia w postaci rodziny na wsi.

Nie rozumiem co młodzi ludzie widzą w mieście że uciekają ze wsi 

W mieście nie jest tak jak by się wydawało jednak coś ich przyciąga i sami wiedzą najlepiej.

Każdy wie co to jest ale nie powie tego głośno dlatego że by to ich uraziło  i źle by świadczyło o rodzinie. 

Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał(a):

Zobacz na mapie ale to takie strony ze każdy ma po 50 krów albo 300 i wszyscy tylko qq sieją na kiszonkę a jeszcze aby tego było mało to nikt z rodzeństwa niechcę do miasta i  wszyscy z domowników zostają na wsi dzielą gospodarstwo i trzymają krowy.Ziemia po 120tyś za ha.

dokładnie bela 100 zł i sam sobie prasuj

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał(a):

Tam jest rzeżnia nawet Jan Paweł drugi reklamował te wędliny ale czy dobre to raczej nie bo oni tylko z ferm birali nawet jak kiedyś skupy po wioskach byli.

No to ode mnie 190km.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ooo.

Perseidy lecom...mi przyszłości powiadomienie...

Idź tą patrzeć...

@jacus patrzaj tam, ..może tam twoi po ciebie wrócą..🤭😆

Jasne.

Fajnie pokazać innym jaki tłumok udaje kogoś rozumnego...🤭😆🤭

Ty tylko się chcesz dowartościować tym że komuś do... i tylko. Zrozum wreszcie że jest to słabe i świadczy o tym że sam jesteś zakompleksiony 

Przepraszam ale takie mam odczucie.

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Miałam powiedzieć że wy dostajecie dotacje a miasto musi samo sobie radzić i w większości pracuje za najniższa krajowa bez żadnego wsparcia z strony państwa.

Mówię tutaj o tych oczywiście co nie mają wsparcia w postaci rodziny na wsi. 

To dwie różne bajki o których piszesz...zdecyduj się bo dziwne te twoje relacje miasto wieś. Jakiś żal masz do rolników ? Za tanio, za drogo, dotacje biorą nie biorą...Bierz hektary zobaczysz jaki luksus jest, ludzie rezygnują można gospodarstwa kupić. 

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Kto zgadnie co z tego będzie?

17550313999151686706895920954022.jpg

Soczek Panoramixa 😊

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

dokładnie bela 100 zł i sam sobie prasuj

Dzwonił do mnie jakiś podlasiak żebym sprawował i złożył w stertę koło drogi to oni przyjadą i zabiorą po 100zł. Jak powiedziałem że moge tak zrobić ale niech dadzą zaliczkę choć za koszt prasowania to się rozłączył. 

3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Soczek Panoramixa 😊

Wybieram się po robocie do mojego serdecznego kolegi tak że ten tego coś trza wziąść 😄

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Sezon młockowa 2025 dzięki Bogu szczęśliwie zakończony w czystym zbozu bez zielska więc zimowanie kombajnu bez rdzy z kwasów. 

Germaniec awariami i klątwami Tuska P0chłonął 438 zł

Silnik spalił 10.5 l ropy na godzinę pracy w tym z sieczkarnią, bez sieczkarni, dojazdy

Pobity rekord z zeszłego roku 💰

Czekamy na następny 

Oby lepszy jeszcze

Bardzo ładne podsumowanie sezonu żniwnego 👍🤝🇵🇱

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

To co mam w zupełności mi wystarczy nie muszę nic dokupywać. 

W żadnym wypadku nie mam nic do was tylko patrząc na to co się dzieje widzę że wy ciągle tylko macie większej mierze do miasta. Oczywiście mówię o tych co mieszkają wśród miastowych  

O wszystko się boicie a co miasto ma powiedzieć 

W bardzo dużej mierze miasto nie dogada się z wsią. Każdy ma swoje racje taka prawda. W tym temacie jeśli chodzi o samo życie jak i to jakie są ceny dla poszczególnych rejonów Polski  

Proste jeśli  dostajesz dotacje to zluzuj trochę ceny nikt ci się nie stanie jeśli mniej zarobisz. 

Miasto będzie dzięki temu kupowało więcej a nie mniej a ty będziesz mniej stratny. 

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

To dwie różne bajki o których piszesz...zdecyduj się bo dziwne te twoje relacje miasto wieś. Jakiś żal masz do rolników ? Za tanio, za drogo, dotacje biorą nie biorą...Bierz hektary zobaczysz jaki luksus jest, ludzie rezygnują można gospodarstwa kupić. 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v