Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z pewnością tak to jest jak Qwazi mówi. Człowiek jak się zakocha jest ślepy nie widzi żadnych wad . Dopiero później wychodzi szydło z worka. Klapki z oczu spadają 😣😗

Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jaki kierunek?

Wielka Polska...

8 minut temu, Michał18 napisał(a):

Z pewnością tak to jest jak Qwazi mówi. Człowiek jak się zakocha jest ślepy nie widzi żadnych wad . Dopiero później wychodzi szydło z worka. Klapki z oczu spadają 😣😗

Ty nie bierz se tego zbytnio do serca...

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Znajomy jest mi winien 3 tysie, wczoraj przyjechał mi oznajmić, że sąd mu dowalił 2x większe alimenty i  moje pieniądze właśnie przepuerdala pan mecenas 😁 

Bo mecenas nie poczeka a ty poczekasz 🙈

46 minut temu, Qwazi napisał(a):

Z żoną to jest tak, że na pewnym etapie życia, przez jakiś czas, każdy mężczyzna jest ślepy...a kiedy mu wzrok wraca, to już...jest za późno 🤷🤭...

Też się oprzeć nie mogłem...żeby to napisać 🤷😁

Było...nie brać mecenasa🤷🤭

Czas odsapnąć trochę...

IMG_20250812_144339121_MFNR.jpg

Gdzie to?  Bo my w czwartek jedziemy do juraty

Opublikowano

Sezon młockowa 2025 dzięki Bogu szczęśliwie zakończony w czystym zbozu bez zielska więc zimowanie kombajnu bez rdzy z kwasów. 

Germaniec awariami i klątwami Tuska P0chłonął 438 zł

Silnik spalił 10.5 l ropy na godzinę pracy w tym z sieczkarnią, bez sieczkarni, dojazdy

Pobity rekord z zeszłego roku 💰

Czekamy na następny 

Oby lepszy jeszcze

• Like 9
Opublikowano
35 minut temu, Michał18 napisał(a):

To nie są klapki. One potrafią udawać przez pewien czas. Musimy obaj uważać

Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał(a):

kurna zimno 9 stopni.ale  zaraz bedzie 39 😂..

i po zniwach .bedzie wiecej czasu na pisanie  z zakompleksionymi wsiokami..

przy tych cenach zboza paru lumpenproletariuszy, moze weznie sie do pracy zamiast siedziec na af ??

bez odbioru do pracy ide ..

No i właśnie jeden lump coś tam się wziął do pracy :ph34r:.

I nie weżnie tylko weźmie gamoniu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Z żoną to jest tak, że na pewnym etapie życia, przez jakiś czas, każdy mężczyzna jest ślepy...a kiedy mu wzrok wraca, to już...jest za późno 🤷🤭...

Też się oprzeć nie mogłem...żeby to napisać 🤷😁

Było...nie brać mecenasa🤷🤭

Czas odsapnąć trochę...

Widać że jednak trzeba zrobić wszystko na odwrót. Wtedy wiadomo że nic się nie popsuje ani nie przeleje i jeszcze parę groszy zostanie na uciechy.  

Mówiąc wprost nie myślęć tym co się ma między nogami tylko kierować się rozumem 🫢

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
20 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Sezon młockowa 2025 dzięki Bogu szczęśliwie zakończony w czystym zbozu bez zielska więc zimowanie kombajnu bez rdzy z kwasów. 

Germaniec awariami i klątwami Tuska P0chłonął 438 zł

Silnik spalił 10.5 l ropy na godzinę pracy w tym z sieczkarnią, bez sieczkarni, dojazdy

Pobity rekord z zeszłego roku 💰

Czekamy na następny 

Oby lepszy jeszcze

Oby tak dalej

.

Tylko stalker za to " dzięki Bogu" może Cię zjechać.

17 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ale słoma nie idzie w prasach

Zjeżdżają czy łańcuchowa czy pasowa

U nas 25zł płaci za taką 160 dojebaną na maxa, że bujnąć jej nie możesz. Za noc kilkaset ukręcił. Tanio ale przy tegorocznej ilości słomy żałuję że pociąłem. Usługa młócenie i pierwszego talerzowania byłaby gratis

20250810_132351.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zawiązała sobie pętlę na szyję, sama, bez zmuszania. Nie lepiej było zacisnąć pasa i zamiast zwiedzać świat, wydawać na głupoty to przyoszczędzić i kupić za swoje? A na głupoty wydali sporo, wtedy zarobki mieli całkiem inne niż teraz... Zawsze byłem, jestem i będę przeciwnikiem jakichkolwiek kredytów, zakupów na raty itp, nigdy tak nic nie kupię. Wolę nie mieć niż sobie pętlę zakładać.

Zanim by odłożyli to ceny by wzrosły. Czasem ludzie muszą płacić za wynajem. Czasem nie wiele mniej niż raty ich wyniosły. 

Opublikowano
50 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wielka Polska...

Ty nie bierz se tego zbytnio do serca...

Nieraz trzeba wziąć sobie do serca rady innych ludzi aby w końcu zrozumieć że w życiu nie wszystko jest tak kolorowo jak by się wydawało że jest 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Ale słoma nie idzie w prasach

Zjeżdżają czy łańcuchowa czy pasowa

cieniasy 🤪🤣

Agrest napisał:

U nas 25zł płaci za taką 160 dojebaną na maxa, że bujnąć jej nie możesz. Za noc kilkaset ukręcił. Tanio ale przy tegorocznej ilości słomy żałuję że pociąłem. Usługa młócenie i pierwszego talerzowania byłaby gratis 

ludzie słomą podbijają zysk z hektara a za taką 160 to chociaż po 50 brać

Leszy napisał:

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zawiązała sobie pętlę na szyję, sama, bez zmuszania. Nie lepiej było zacisnąć pasa i zamiast zwiedzać świat, wydawać na głupoty to przyoszczędzić i kupić za swoje? A na głupoty wydali sporo, wtedy zarobki mieli całkiem inne niż teraz... Zawsze byłem, jestem i będę przeciwnikiem jakichkolwiek kredytów, zakupów na raty itp, nigdy tak nic nie kupię. Wolę nie mieć niż sobie pętlę zakładać.

Zanim by odłożyli to ceny by wzrosły. Czasem ludzie muszą płacić za wynajem. Czasem nie wiele mniej niż raty ich wyniosły. 

albo I więcej.... ale taki co wszystko darmo dostał nie zrozumie...

Opublikowano
52 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Kole Gniezna, Skorzęcin. Kolejny raz, bo mam tutaj dobrze 

Kurna...a Bezmuzgja mówi że to wieś bogatemu miastu zazdrości...

...teraz na wsi jest dobrze...

Nigdy tak nie było...oj nie..

Opublikowano
48 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że jednak trzeba zrobić wszystko na odwrót. Wtedy wiadomo że nic się nie popsuje ani nie przeleje i jeszcze parę groszy zostanie na uciechy.  

Mówiąc wprost nie myślęć tym co się ma między nogami tylko kierować się rozumem 🫢

40 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nieraz trzeba wziąć sobie do serca rady innych ludzi aby w końcu zrozumieć że w życiu nie wszystko jest tak kolorowo jak by się wydawało że jest 

Kiedy się ma 20 lat myśli się innymi kategoriami niż kiedy się ma 40+...taka natura ludzka 🤷...tak samo, jak ja nie bardzo stosowałem rady ojca, tak i mój syn nie bardzo stosuje moje...temu nie doradzam...chyba, że pyta to się wypowiem...

Na szczęście nie musiałem podejmować żadnych kroków "ratunkowych" wobec moich dzieci 

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...a Bezmuzgja mówi że to wieś bogatemu miastu zazdrości...

...teraz na wsi jest dobrze...

Nigdy tak nie było...oj nie..

Ja tam miastu nie zazdroszczę. Nie chciałbym żyć w mieście. A wiem jak tam jest...

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Ucieszy się że Pan pamięta. Dużo jestem starsza? My się pobraliśmy w 2012. Na weekend do spa najlepiej jak czas jest. Wtedy masaże i inne atrakcje dla dwojga beda

Myślę że bezduszna będzie wiedzieć lepiej

9 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

I ty do miasta chcesz iść bez dopłat to umrzesz w mieście. 

Jakaś wrogość między Paniami. A gdzie kobieca solidarność 🤫?

9 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ciężko znaleźć pannę z hektarami.  Jak jest syn to on przejmuje, a jak same córki to nie wiadomo, czy ta dostanie co akurat wpadnie w oko. Wielkich wymagań nie mam ale też nie chciałbym nic poniżej 165cm

@malaczarna chce do miasta. Niech Ci da swoje ha o pannę będzie Ci łatwiej. Ona zadowolona, Ty również. Porada gratis. Nie dziękuj :ph34r:.

5 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Dostosowując cenę do danego miejsca. Tam gdzie jest dalej od miasta tym jest taniej. Dla mnie powinny być te same ceny. Wybacz ale my jako miastowi też nie mamy tak łatwo i tyle pieniędzy aby innych dorabiać.

U mnie są trzy bazarki na każdym z nich jest inna cena i to nie jest zależne od tego ile płacą za miejsce w tym przypadku jest jedna cena. Zalezne jest cena tutaj od tego w którym miejscu one się znajdują. 

Nawet u mnie na wsi było tak ja Warszawianka można z niej zedrzeć bo ona bogata.

Tak w większości widzicie miasto oni bogaci a my biedni.

Czy nie jest w większości odwrotnie. 

Chciałam zobaczyć inny punkt widzenia 

Jednak tak naprawdę mówią prawdę ...

Dwa różne sklepy. Ten sam produkt i w jednym dużo drożej od drugiego. Dlaczego ?

5 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Ludziom nie skończą się pieniądze z prostych przyczyn ciągle są na kredytach. 

Wiadomo że jeśli będą im dawać to nie skończą się ich zakupy. 

Banki nigdy nie będą mieć dość pieniędzy aby żerować na tych co im ulegają 

Czy ma to sens co napisałaś ?

Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Oby tak dalej

.

Tylko stalker za to " dzięki Bogu" może Cię zjechać.

20250810_132351.jpg

40 płacę i sam robię

58 minut temu, slawek74 napisał(a):

cieniasy 🤪🤣

ludzie słomą podbijają zysk z hektara a za taką 160 to chociaż po 50 brać

albo I więcej.... ale taki co wszystko darmo dostał nie zrozumie...

Nie każdy jest taki bogaty jak Ty

Nie każdego stać na najlepsze rzeczy 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Znaczy za co po wyjściu nie trzeba płacić na wsi? 

Na wsi odlejesz się wszędzie gdzie chcesz za darmo możesz pojeździć sobie rowerem po lesie czy gdzieś tam po polach coś tam porobić i nie trzeba pieniędzy wydawać a w mieście to co zechcesz się gdzieś odlać trzeba płacić a chodzić po sklepach i nic nie kupić to co to warte, że chcesz coś zjeść jakieś czereśnie wiśnie czy tam jabłka wszystko masz za darmo a w mieście Za darmo nic nie ma trzeba kupić

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja tam miastu nie zazdroszczę. Nie chciałbym żyć w mieście. A wiem jak tam jest...

Ja też nie, bo czego...

Takie brednie i dzielenie ludzi to w stylu...takiego jednego, a nawet dwóch...

Wszędzie można być szczęśliwym i bogatym...no i na odwrót...

Tylko co co się dowartościować potrzebują, szukają zalet ...swego pobytu...zamieszkania...

...moim zdaniem...

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Było trwać przy partnerce i potomstwie

Było nie zaglądać do dziurki bez kapelusza jak sie ma 40 lat i bez rozumu

Jedno i drugie dobrze fiśnięte

A dzieciak musi cierpieć 

• Like 2