Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W jaki sposób wieś żeruje na mieście? 

...i jako miastowa....co robisz na wsiowym forum?🤔

Dostosowując cenę do danego miejsca. Tam gdzie jest dalej od miasta tym jest taniej. Dla mnie powinny być te same ceny. Wybacz ale my jako miastowi też nie mamy tak łatwo i tyle pieniędzy aby innych dorabiać.

U mnie są trzy bazarki na każdym z nich jest inna cena i to nie jest zależne od tego ile płacą za miejsce w tym przypadku jest jedna cena. Zalezne jest cena tutaj od tego w którym miejscu one się znajdują. 

Nawet u mnie na wsi było tak ja Warszawianka można z niej zedrzeć bo ona bogata.

Tak w większości widzicie miasto oni bogaci a my biedni.

Czy nie jest w większości odwrotnie. 

Chciałam zobaczyć inny punkt widzenia 

Jednak tak naprawdę mówią prawdę ...

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

I GOP. Mieszkania na GOP dużo tańsze niż Kraków. Swego czasu nawet kusiło coś kupić w nowym budownictwie. 

W pobliżu odebrali z dzierżawy pole i podzielili na 5 działek bo plan pozwala - zaraz obok asfalt to pewnie jacyś kupcy się znajdą. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

podchodź 😁🙋‍♂️🤣

A chętnie się kopnę jak dalej będziesz lulku fikał. Wku*wiacz zwykły jesteś... Na leczenie żeby spoważnieć...

czekam leniu 😁🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W pobliżu odebrali z dzierżawy pole i podzielili na 5 działek bo plan pozwala - zaraz obok asfalt to pewnie jacyś kupcy się znajdą. 

Pewnie tak. Ludzie jeszcze mają piniondze i się stawiają. Ale w końcu się to skończy, kwestia czasu. 

Opublikowano

Ludziom nie skończą się pieniądze z prostych przyczyn ciągle są na kredytach. 

Wiadomo że jeśli będą im dawać to nie skończą się ich zakupy. 

Banki nigdy nie będą mieć dość pieniędzy aby żerować na tych co im ulegają 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Pewnie tak. Ludzie jeszcze mają piniondze i się stawiają. Ale w końcu się to skończy, kwestia czasu. 

Pieniądze ale z kredytu... Sąsiadka z mężem dostała działkę to choć za to nie zapłacili ale za postawienie chałupy pętla na szyi na lata. Nie tylko oni zresztą...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nie za dużo o jedno zero?🤔

O przepraszam 

4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ludziom nie skończą się pieniądze z prostych przyczyn ciągle są na kredytach. 

Wiadomo że jeśli będą im dawać to nie skończą się ich zakupy. 

Banki nigdy nie będą mieć dość pieniędzy aby żerować na tych co im ulegają 

Można bez kredytu żyć 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W jaki sposób wieś żeruje na mieście? 

...i jako miastowa....co robisz na wsiowym forum?🤔

Dostosowując cenę do danego miejsca. Tam gdzie jest dalej od miasta tym jest taniej. Dla mnie powinny być te same ceny. Wybacz ale my jako miastowi też nie mamy tak łatwo i tyle pieniędzy aby innych dorabiać.

U mnie są trzy bazarki na każdym z nich jest inna cena i to nie jest zależne od tego ile płacą za miejsce w tym przypadku jest jedna cena. Zalezne jest cena tutaj od tego w którym miejscu one się znajdują. 

Nawet u mnie na wsi było tak ja Warszawianka można z niej zedrzeć bo ona bogata.

Tak w większości widzicie miasto oni bogaci a my biedni.

Czy nie jest w większości odwrotnie. 

🤣🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

uuu na kolegę yo trzeba zasłużyć...😁 tobie leniu daleko 🙋‍♂️

wyżyłby tylko trzeba się przyłożyć...🙋‍♂️

Taaaak. Ma pan pomysł?

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Pieniądze ale z kredytu... Sąsiadka z mężem dostała działkę to choć za to nie zapłacili ale za postawienie chałupy pętla na szyi na lata. Nie tylko oni zresztą...

ciemnoto pętla to dla Ciebie ...🤣🤣🤣🤦

malaczarna napisał:

17 minut temu, slawek74 napisał(a):

uuu na kolegę yo trzeba zasłużyć...😁 tobie leniu daleko 🙋‍♂️

wyżyłby tylko trzeba się przyłożyć...🙋‍♂️

Taaaak. Ma pan pomysł?

ja żyję całą rodziną z ziemi...

Opublikowano

Tyś jest taki głupi czy tylko udajesz? Raczej już chyba jesteś taki głupi... Trzeba być idiotą aby się zakredytować na 20 czy więcej lat i chodzić na sznurku banku... Zresztą ty nim też jesteś boś fan kredytów... A jakbyś umarł dziś w nocy to co? Kto spłaci? 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, malaczarna napisał(a):

O przepraszam 

Można bez kredytu żyć 

Jeśli ma się zaplecze w postaci ziem czy odziedziczonego po przodkach mieszkania to oczywiście. Jeśli się go nie ma i chce iść na swoje to w większości i nie dorabiać innych na wynajmie to nic innego nie pozostaje 

8 minut temu, slawek74 napisał(a):

🤣🤣🤣🤣🤦

Jeśli żyjesz z ziemi to nie wiesz co to mieszkać w mieście 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Tyś jest taki głupi czy tylko udajesz? Raczej już chyba jesteś taki głupi... Trzeba być idiotą aby się zakredytować na 20 czy więcej lat i chodzić na sznurku banku... Zresztą ty nim też jesteś boś fan kredytów... A jakbyś umarł dziś w nocy to co? Kto spłaci? 

nie zamierzam umierać 🙋‍♂️ a po śmierci to już mało to by obchodziło tępusiu

• Haha 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

10 minut temu, malaczarna napisał(a):

O przepraszam 

Można bez kredytu żyć 

Jeśli ma się zaplecze w postaci ziem czy odziedziczonego po przodkach mieszkania to oczywiście. Jeśli się go nie ma i chce iść na swoje to w większości i nie dorabiać innych na wynajmie to nic innego nie pozostaje 

8 minut temu, slawek74 napisał(a):

🤣🤣🤣🤣🤦

Jeśli żyjesz z ziemi to nie wiesz co to mieszkać w mieście 🤣

🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W większości nie swojej... Jakby ci poodbierali to by się skończyło rumakowanie... 

Bazowanie na dobrze dogadanych dzierżawach z sensowną ziemią i maszynach nie za miliony więcej zysku przyniesie jak spłacanie kredytów za ziemię i maszyny, do których jest się przywiązany. A tak, w razie wu odbierają dzierżawy czy ty pier**lisz gospodarkę, maszyny sprzedajesz i święto. A pieniądz zostaje. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

ja żyję całą rodziną z ziemi...

W większości nie swojej... Jakby ci poodbierali to by się skończyło rumakowanie... 

poważnie 🤭😁

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Bazowanie na dobrze dogadanych dzierżawach z sensowną ziemią i maszynach nie za miliony więcej zysku przyniesie jak spłacanie kredytów za ziemię i maszyny, do których jest się przywiązany. A tak, w razie wu odbierają dzierżawy czy ty pier**lisz gospodarkę, maszyny sprzedajesz i święto. A pieniądz zostaje. 

No dla mnie dzierżawa to bezsens. Dziś jest, jutro nie ma. No ale jak się ma parcie na powiększanie to może tak. A trzeba wiedzieć, choć dla Sławcia to nonsens, że rozwój to nie równa się zawsze powiększanie areału. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

nie zamierzam umierać 🙋‍♂️

Życie może inaczej się potoczyć... Jakiś zawałek w nocy i za dwa dni Sławusia poniosą... I rodzinka z kredycikiem...

nie bój o moją rodzinkę to nie takie tłumoki i lenie jak ty 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano

nie bój o moją rodzinkę to nie takie tłumoki i lenie jak ty 🤣🤣🤣🤭

Tłumok to jesteś bo na wsi zostałeś pewnie jako jedyny. W myśl zasady na gospodarstwie zostaje najgłupszy z rodzeństwa. Pokierowali tobą w związku, mleczarni i jesteś sobie zwykłym pionkiem, któremu wmówili, że coś znaczy. Możesz zaklinać rzeczywistość ale tak jesteś przez wielu tu postrzegany...

Opublikowano
Popier96 napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

nie dawno dali mu wypowiedzenie że likwidują zakład to mało nie płakał że nie będzie opierda.ania 🤣 🤦

• Haha 1
Opublikowano

nie dawno dali mu wypowiedzenie że likwidują zakład to mało nie płakał że nie będzie opierda.ania 🤣 🤦

Kiedy? Przytocz to tłumoku lubelski... Głupszy od buta jesteś... Każde zwierzę od ciebie bardziej rozgarnięte...