Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No nie wiem....

Monika zaprzeczyła że tak....

Czy mam powód jej nie wierzyć?

..to szczera dziewczynka...🤷

Nie zaprzeczyła...nigdy nie napisała, że nie nosi tego imienia. Pamiętasz jak to zaprzeczenie pisała 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie chowaj do kieszeni, jak będziesz jechać autostrada wyrzuć za okno🤷

Nawet tego nie zamierzam robić. Każdemu jest ego potrzebne czy większe czy mniejsze. 

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Nie zaprzeczyła...nigdy nie napisała, że nie nosi tego imienia. Pamiętasz jak to zaprzeczenie pisała 🤔

No już nie tak dokładnie, ale chyba pisała że nie...jakoś zapamiętałem ze mówiła że to nie jej imię...

Opublikowano

Kobieta która jest mądra nie zaprzeczy. Niech se myśli jak chce to jest tylko imię nic poza to 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie napisałeś żeby szybę opuściła....ryzykant...🤭

Ojjj...upsss...

@Bezduszna wybacz...jak będziesz swoim ego po autostradzie rzucać, to szybę otwórz najpierw... bo istnieje, co prawda mało prawdopodobna możliwość, ale jednak istnieje, że tą szybę możesz... wybić 🙆...

...a tego byśmy nie chcieli 😁

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No już nie tak dokładnie, ale chyba pisała że nie...jakoś zapamiętałem ze mówiła że to nie jej imię...

2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Kobieta która jest mądra nie zaprzeczy. Niech se myśli jak chce to jest tylko imię nic poza to 

Zaprzeczała przy różnych imionach...przy Monice odpowiedziała "wystarczy Dżaneta"...to nie jest zaprzeczenie...

A, żeby być precyzyjnym, to nie ja ustaliłem to imię 🤷...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oki...

Monika tyż ładne imię...i nawet by pasowało...Monice ..🤷

Pewnie, że ładne. Wszystkie imiona są ładne...no może z tym Alfonsem, to tak trochę słabiej 🤔...

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Czy ważne jest jak kto ma imię czy ważniejsze jest to kim jest 🤔

Ja uważam, że ważne. Wolę się zwracać do ludzi po imieniu niż po jakimś pseudonimie. To jest też, wg mnie,  elementem pewnego rodzaju szacunku. Nie podoba mi się zwracanie do kogoś po nazwisku. Nigdy tego nie robiłem 

Opublikowano (edytowane)

U mnie w pracy właśnie dzięki nazwisku ta osoba ma przezwisko i niestety chcą nie chcąc oni też mówi o tej osobie bardzo dużo. 🤣🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Ja uważam, że ważne. Wolę się zwracać do ludzi po imieniu niż po jakimś pseudonimie. To jest też, wg mnie,  elementem pewnego rodzaju szacunku. Nie podoba mi się zwracanie do kogoś po nazwisku. Nigdy tego nie robiłem 

Tylko nie zawsze wiadomo o kogo chodzi... Po ksywce w okolicy wszyscy wszystkich znają. Po imieniu gorzej 

Opublikowano

🙋☀️

Nie za długo śpicie?

Dziś jadę na pogrzeb.... chłopak 21 lat... wesoły, pełen planów.... kolega syna.... zginął na hulajnodze w niedzielę 😒

• Sad 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak podkręcają hulajnogi żeby 80÷100km/h jechały i do tego bez kasku a o wychamowaniu nie wspomne

Z tymi hulajnogami jest jak z motocyklami, można racjonalnie korzystać, a można iść na 3-go między dwa "TIRy" ...

Taka hulajnoga jadąca te 20-25km/h to fajny sposób na przemieszczanie się po mieście, a taka jadąca 60km/h to narzędzie śmierci ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v